Rissalat
havsalt og nykvernet svart pepper
250 g blandet ris - langkornet og vill
noen kvister basilikum
noen kvister
mynte
noen kvister persille
200 g skinnfri paprika fra glass
½ frisk rød chili
1 sitron
4 spiseskjeer sitrondressing
Slik gjør du:
Kok opp en stor kjele med saltet vann. Kok risen etter anvisningene på
pakken. La risen renne av i et dørslag og spre den utover et brett for at den skal bli fortere kald. Plukk bladene
av stilken på alle urtene. Finhakk paprikaene og del chilien i to, fjern frøene, og finhakk resten. Lag sitrondressing
(s 107). Ha den avkjølte risen i en serveringsbolle, finhakk urtene, og ha dem i bollen sammen med paprika og chili.
Riv sitronskall (bare det gule) over, hell på dressingen og bland godt. Smak og tilsett salt og pepper hvis du synes
at det trengs, og server.