Meny
 

Personvernerklæring

Bokklubben er opptatt av personvernet ditt og skal etterleve alle gjeldende lover og forskrifter om vern av personopplysninger. Registrerte personopplysninger behandles konfidensielt. Denne personvernerklæringen vil hjelpe deg med å forstå hvilke personopplysninger vi behandler, hvorfor de samles inn og hvordan vi bruker dem.


Bokklubben bruker cookies på sine nettsider. Les mer om bruk av cookies her.

1. Formålet med å samle inn personopplysninger

Ved innmelding inngår du en kontrakt hvor du samtykker til at vi kan gjenbruke informasjon du gir gjennom medlemskapet, din atferdsdata og eventuelle kjøp og opplysninger om kundeforholdet slik at du får mer relevant og tilpasset informasjon og markedsføring på nettsidene våre, epost og sms. Eksempler er anbefalinger av enkeltbøker, forfatterskap og nyheter, tilbud som med større sannsynlighet vil vekke interesse hos deg.

Bokklubben vil lagre dine data for å levere en fullgod personlig tjeneste som bygger på nøye utvalgte bøker og produkter og personlige tips til deg. Vi vil lagre data frem til du ber oss om å slette den. Dette kan imidlertid ikke gjøres før lovpålagte plikter vi har er oppfylt, for eksempel i henhold til regnskapsloven.


2. Hvilke opplysninger samles inn 
Bokklubben behandler personopplysningene du har oppgitt, som navn, adresse, bankkonto/kortnummer, e-post, telefonnummer og samtykker. For å sikre at Bokklubben har korrekte opplysninger om deg vil disse opplysningene jevnlig sammenholdes med eksterne databaser som for eksempel adresseregistre.

I tillegg til at vi lagrer opplysninger som du har oppgitt, vil vi også lagre opplysninger når du tar kontakt med oss, f eks ved å sende en henvendelse til vårt kundesenter, din respons på generelle kampanjer, tilpassede tilbud, e-post og SMS utsendelser og innlogget aktivitet på nett og i app.

3. Hvordan bruker Bokklubben dine opplysninger 
Bokklubben behandler personopplysninger i samsvar med personopplysningsloven. Vi er pålagt å oppbevare informasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti/returhåndtering. Informasjonen er tilgjengelig på Min side. Bokklubben kan bruke opplysningene du selv har registrert, og de opplysningene som vi har samlet inn på nettstedet ved hjelp av informasjonskapsler (Cookies) for å administrere ditt medlemskap og dine kjøp.

Ved å si ja til å bli medlem i Bokklubben aksepterer du at Bokklubben kan:

  • bruke opplysningene for å sende deg informasjon om periodens bok via medlemsblader/elektronisk kommunikasjon, beregne kjøps- og lojalitetsbonus, håndtere uttak av bonus og administrere ditt medlemskap, for eksempel dersom du henvender deg til kundeservice.
  • bruke opplysningene for å gi deg tilbud og kommunikasjon i tråd med de samtykker du har gitt.
  • analysere kjøpshistorikk for å gi deg relevante tilbud og forslag til handlelister med ofte kjøpte produkter.
  • Oppdatere adresse- og kontaktdata i tråd med offentlige tilgjengelige registre. 

Detaljert kjøpshistorikk oppbevares i fem år etter krav i bokføringsloven.


Bokklubben bruker kjøpshistorikk fra medlemsbasen for å analysere trender og respons på kampanjer, og for å optimalisere sortimentet og tilbudet. Da brukes ikke personidentifiserbare opplysninger.

Bruks av opplysninger i forbindelse med markedsaktiviteter er basert på samtykker som du selv kan administrere på Min Side.


4. Hvem behandler dine opplysninger (databehandlere)
Administrasjon av medlemskap, analyse, e-postutsending, kundeservice mm. utføres i Bokklubben.

Utover ovennevnte oppgaver bidrar følgende selskaper i å behandle medlemsopplysninger:
  • Forlagssentralen (Regnskap og utsendelse av bestilte varer)
  • Bisnode (adressevedlikehold)
  • Nets (kortbetalinger)
  • Lindorff og OpusCapita AS (purringer og inkassosaker)
  • Sannsyn (søk og anbefalinger)
  • Bokdatabasen (levering og lagring av e-/lydbøker)

Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av Bokklubben i henhold til databehandleravtaler med Bokklubben.

5. Endringer 
Bokklubben kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår når du logger på bokklubben.no.

Informasjon om andre endringer vil bli gitt på bokklubben.no

6. Dine rettigheter
Som innlogget har du innsyn i dine personopplysninger og din kjøpshistorikk. Denne informasjonen finner du på Min side.

Øvrige lagrede opplysninger kan du få ved å ta kontakt med kundeservice på mailadresse webkontakt@bokklubben.no. Bokklubben kundeservice skal også kontaktes dersom du krever endret opplysninger som du ikke selv kan endre ved innlogging på bokklubben.no, eller dersom opplysningene som vi har registrert er feil og du ønsker dette rettet.

Du kan også kontakte oss dersom du ønsker at opplysningene om deg skal slettes. Send mail til: webkontakt@bokklubben.no

Som medlem kan du ikke be om sletting dersom:
  • Du er en aktiv kunde.
  • Har utestående purringer
  • Du har uoppgjort gjeld
  • Har handlet siste 5 år

Er du uenig i hvordan vi behandler dine personopplysninger, eller har spørsmål til behandlingen, kan du sende e-post til kundeservice og merke den med "Personopplysninger".

Du kan klage på hvordan Bokklubben behandler dine opplysninger til Datatilsynet, e-post: postkasse@datatilsynet.no, telefon: 22 39 69 00.

Se medlemsvilkår

Oppdatert: 24.mai 2018

 

 

Cookies (informasjonskapsler) på bokklubben.no

I år er det innført nye EU-regler for informasjonsinnhenting og personvern, her finner du informasjon om vår bruk av cookies.

Ved å bruke bokklubben.no samtykker du til at Bokklubben kan sette cookies i din nettleser. Så å si alle nettsider bruker cookies på en eller annen måte i dag.

Store Norske Leksikon: Cookie

En cookie er en liten datamengde som din nettleser mottar og lagrer på din harddisk, dette er standard teknologi som brukes av alle nettlesere i dag. Vi bruker cookies til å samle informasjon om hvordan våre kunder bruker våre sider, slik at vi kan lage enda bedre nettsider. Cookies brukes også for å holde rede på handlekurven din, at du kan være autoinnlogget om du ønsker etc.

De fleste nettlesere er innstilt på å akseptere cookies automatisk. Du kan skru av cookies, men mange nettsider vil da ikke fungere optimalt. Ønsker du å skru av / slette cookies så ligger dette valget som regel et menypunkt i nettleser som heter "Verktøy".

Cookies på bokklubben.no

Handlekurvinnhold: for å holde orden på handlekurven og gjenopprette den om du må logge inn på nytt

Login, CryptPwd, Medlnr, Kundenr: For at du skal kunne være autoinnlogget neste gang du besøker oss

KundeJaNei, klientEpost, currentRom: Blant annet for at du skal slippe å skrive inn informasjon om du fyller ut skjema, og for å vise deg hvor i butikken du og har vært

Avstemningsid: Om du har deltatt i en avstemning

SisteAktivitetPopUp: For å være sikre på at vi ikke viser deg samme informasjon flere ganger i en popup

noRedirection: For at du skal kunne velge å ikke bli sendt til mobilutgaven av våre nettsider

Tradedoubler, ADTstat, PartnerPIDCookie, PartnerEPTCookie: Om du kommer fra Tradedoubler, Adform eller en partner

NRAGENT, JSESSIONID: Overvåking for å være sikker på at nettsidene er oppe 24 timer i døgnet

Comm_CC_identity_, Comm100_CC_session_: For å være sikker på at riktig svar går til riktig kunde i vår chatte-tjeneste på Kundesenteret

_utma, _utmb, utmc, _utmv, _utmz: Brukes av Google analytics: Les mer