Meny

BOKBADET – ROCKEFELLER ONSDAG 9. OKTOBER 2019

LARS SAABYE CHRISTENSEN og KETIL BJØRNSTAD i samtale med ANNE GROSVOLD. Gjester: ERLEND LOE og BERANEK

Lars Saabye Christensen fikk sitt store gjennombrudd med «Beatles» og har siden gledet flere generasjoner lesere med sine romaner. Byens spor. Skyggeboken er avslutningen på en trilogi som vil bli stående som et høydepunkt i samtidslitteraturen. Denne siste boka er ikke bare en medrivende, storslått og tankevekkende avslutning på trilogien, men den kaster også nytt lys over hele Saabye Christensens forfatterskap.

Ketil Bjørnstad er kjent som både pianist, komponist og forfatter. Bøkene hans er oversatt til 20 språk, og flere av romanene har vært bestselgere i Norge, Frankrike og Tyskland. Bjørnstad feirer i år 50-årsjubileum som artist. I bokserien Verden som var min har Ketil Bjørnstad tatt for seg sitt liv og sin framtid fra sekstitallet og fram til i dag til stor begeistring hos leserne. Første bind, Sekstitallet, er nå også utgitt i Tyskland til strålende anmeldelser.

Erlend Loe feirer at han fyller 50 år i 2019 med en gave til alle leserne sine: en ny roman med tittelen Helvete. Det er en typisk Loe-roman illustrert av Kim Hiorthøy, om en nyskilt kvinne som oppdager en slags kjellerlem i hagen sin med en underjordisk trapp. Den går hun ned og havner i helvete, hvor hun innleder et forhold til den nynorsk-talende djevelen ...

Som en spesiell introduksjon til Helvete-romanen skal Espen Beranek Holm spille sin store hit fra 1981: «Dra Te Hælvete». Den lå i 24 uker på VG-lista og var godt hjulpet av NRK, som bannlyste låta i en periode.

Bademester er selvsagt Anne Grosvold, «dronningen av den gode samtale». Vel møtt til en kveld med Bokbadets originale ingredienser: den gode, lange samtalen – krydret med øl, vin og god musikk!

I tillegg til et nært og levende møte med forfatterne blir det boksigneringer og salg av de aktuelle bøkene gjennom kvelden.

Dørene åpner kl. 19:00 | Programstart kl. 19:45
Bill. kr 265,- + bill.avg.
Medlem av Bokklubben/Student/A-kortet: kr 190,- + bill.avg.
18 år leg.

Kjøp billetter her

 

BOKBADET – ROCKEFELLER ONSDAG 6. NOVEMBER 2019

INGVAR AMBJØRNSEN og MAJA LUNDE i samtale med ANNE GROSVOLD

Ingvar Ambjørnsen fikk sitt store gjennombrudd med Hvite niggere, men det var først med bøkene om Elling at Ambjørnsen nådde ut til virkelig mange lesere. Elling-bøkene er blitt et fenomen i norsk bokverden. 20 år etter siste Elling-roman er Ingvar Ambjørnsen i år tilbake med den kritikerroste Ekko av en venn. Også i denne romanen viser Ambjørnsen sin humor og dype innsikt i menneskesinnet.

Maja Lunde har på få år blitt en av Norges mest kjente forfattere. Hun fikk sitt internasjonale gjennombrudd med romanen Bienes historie i 2015, den første boka i Klimakvartetten. Przewalskis hest, som kommer i høst, er den tredje romanen om forholdet mellom mennesket og naturen. Ved siden av romanene sine sto hun sammen med illustratør Lisa Aisato bak det som ble en enorm bestselger i fjor, julefortellingen Snøsøsteren.

Bademester er selvsagt Anne Grosvold, «dronningen av den gode samtale». Vel møtt til en kveld med Bokbadets originale ingredienser: den gode, lange samtalen – krydret med øl, vin og god musikk!

Dørene åpner kl 19:00 | Programstart kl. 19:45
Bill. kr 265,- + bill.avg.
Medlem av Bokklubben/Student/A-kortet: kr 190,- + bill.avg.
18 år leg.

Kjøp billetter her

 

 

 

 

 

Bokbadet - et dypdykk i litteraturen

Med Bokbadet har Bokklubben skapt en unik form for litterær kafé. Bokbadet har blitt en institusjon i kulturlivet, og Bokbad et begrep i norsk språk. Vi kan leve med etterlikninger, for vi er trygge på at det kun finnes ett virkelig Bokbad. Stedet er Rockefeller, arrangøren er Bokklubben. Ingrediensene er den gode, lange samtalen, krydret med øl, vin og musikk. Bokbadet er en litterær helaften!

 

Bokbadet med Dag Solstad, bademester Aslak Sira Myhre

Stjerner i badet
Siden starten i 1991 er det gjennomført over tre hundre dybdeintervjuer med forfattere i Bokbadet. Mange celebriteter har deltatt. John Irving sa han følte seg som en rockestjerne da han møtte jubelen fra et fullstappet Rockefeller. Ingvar Ambjørnsen opplevde brann i salen, men taklet det elegant og gledet nesten tusen tilskuere. Ari Behn fikk jernteppe fordi han hadde vært ute og skutt en elg samme dag. Og Rockefeller ble sikkerhetsklarert for terrorister da Salman Rushdie skulle bades.

 

Se flere intervjuer og videoer.

 

Noen berømte forfattere som har vært badet:
John Irving
Fay Weldon
Nick Hornby
Amy Tan
Märta Tikkanen
Salman Rushdie
Göran Tunström
Paolo Coelho
Jo Nesbø
Isabel Allende
Minette Walters

Bokbadet med Are Kalvø og Jo Nesbø, bademester Aslak Sira Myhre.

Faste bademestere:
Gerhard Helskog
Eva Bratholm
Anne Grosvold
Aslak Sira Myhre
Anne Lindmo