Meny

Finn deg en bokserie å forsvinne i!

Lucinda Riley – De syv søstre

"Alle store fortellinger begynner med en makeløs kvinne," sa norgesvenn og stjerneforfatter Lucinda Riley. Hun hadde et inderlig ønske om å klare å gjenskape magien vi alle husker fra barndommens leseopplevelser i romanene sine. Millioner av lesere kan bekrefte at hun gjorde det med glans. Hun er den mest solgte oversatte forfatteren det siste tiåret her i landet.

Riley har skrevet seg rett inn i lesernes hjerter med serien om «De syv søstre». Forfatteren ble inspirert av stjernehopen Pleiadene – også kjent som De syv søstre – da hun fikk ideen til bokserien. Legenden bak stjernebildet forteller at hver og en av de mytologiske søstrene var sterke og unike kvinner.

«De syv søstre handler om å være menneske: kjærlighet, familie, glede, tap, frykt og smerte. Og framfor alt om den ene gaven som er viktigere enn noe annet, og som har holdt oss mennesker i live gjennom uutholdelig lidelse; HÅP», sa Lucinda Riley selv om bokserien.

Riley rakk akkurat bli ferdig med boka om den syvende, savnede søsteren før hun døde 11. juni 2021, bare 56 år gammel. Men, hun hadde planlagt og begynt på en åttende bok. Den aller siste boka i serien. Boka med svaret på alle gåtene.

Atlas handler om adoptivfaren til de syv søstrene. Endelig skal vi få lese den hemmelighetsfulle Pa Salts historie og finne ut hvorfor jentene fikk akkurat ham til far. Det er Lucinda Rileys eldste sønn, Harry Whittaker, som har fullført historien for henne. Han har hele livet vært inspirert av morens fortellerglede, og har selv blitt en forteller – blant annet som radiovert for BBC og som forfatter av barnebokserien «Følgesvenner» sammen med moren. Atlas er i salg fra 11. mai!

Har du ikke lest alle bøkene? I bokserien har hver av søstrene D'Apliese sin roman, du finner dem samlet her.

Hurra for "husmorpornoen"!

Kiosklitteraturens klassikere topper lydbok-strømmelistene. Er det et problem? Nei! Uten «Sagaen om Isfolket» ville jeg aldri vært den leseren jeg er i dag. 

Les mer om serielitteratur her

Cynthia Harrod-Eagles – Morland-serien

I jakten på en ny historisk dramaserie vi kan kose oss med lenge, har vi funnet Cynthia Harrods-Eagles sin storslåtte Morland-serie. Begynnelsen er et fornuftsekteskap i 1434 som blir opptakten til det mektige Morland-dynastiet.

Unge Eleanor Beaufort giftes inn i en rik familie som vil knytte seg til adelen. Eleanor befinner seg plutselig på en sauegård langt fra sine vante, fornemme omgivelser, men bretter opp ermene og tar fatt på sin nye rolle. Hun setter seg i respekt og er ikke redd for å ta plass i den mannsdominerte verdenen. Snart befinner hun seg i Rosekrigenes dramatiske og blodige midte ... 

Vi følger Morlandfamiliens overklasseliv gjennom generasjoner og kontinenter. Som del av den mektige adelen i England har de nære bånd til den britiske kongefamilien. Forfatteren lar som Lucinda Riley romanenes hovedpersoner komme tett på kjente historiske størrelser. Allerede fra første bok er vi midt i de verdenshistoriske begivenhetenes sentrum med en rekke berømtheter i persongalleriet. 

"Jeg håper at Morland-karakterene fremstår som virkelige for dere også, og at dere gleder dere så mye over å følge dem gjennom historien at dere ikke vil at fortellingen skal ta slutt. Jeg skal fortsette å skrive så lenge jeg har krefter til det. Historiefortelling er like gammelt som menneskeslekten selv. Historiefortelling er det som gir livet innhold og mening", sier forfatteren i sin hilsen til leserne. 

Bli med fra starten! Begynnelsen og Den mørke rosen, der handlingen foregår i kong Henrik VIIIs hoff, er allerede klare i norsk oversettelse, og det er flere i vente i løpet av året. 

Størst av alt - Katrine Wessel-Aas

Kathrine Wessel-Aas – Størst av alt

Bøkene om familien Winther er en storslått norsk serie der vi følger overklassefamilien Winther fra Trondheim på slutten av 1800-tallet.

Vi er tett på kvinnene i Winther-familien - både i de luksuriøse stuene og på det travle kjøkkenet - og deres drømmer, lengsler og begjær for livet og fremtiden.

Cecilia Winther er den ledende sosietetskvinnen i Trondhjem. Alles øyne er på henne, og de andre fruene følger ivrig med på alt hun gjør og sier.

Men bak den glitrende fasaden må Cecilia kjempe for å beholde familielykken ... Her er flust med kjærlighet, dramatikk og skjulte hemmeligheter.

 "Jeg liker å si at bøkene om familien Winther er min kjærlighetserklæring til byen jeg vokste opp i. Deler av historien er også lagt til England, som også står meg nær," forteller forfatteren bak suksessen, Katrine Wessel-Aas.

Sagaen om Isfolket

Margit Sandemo – Sagaen om Isfolket

Alle seriebøkenes mor. Sagaen om Isfolket er en slektssaga som starter på 1500-tallet og ender i 1961. Den populære serien består av 47 bøker og er utgitt i et samlet opplag på over 6 millioner eksemplarer bare i Norge. Bøkene er oversatt til en rekke språk.     

Sandemo fikk ideen til serien da hun i en avis fikk se et kirkemaleri fra Småland, hvor en djevel sto bak en kvinne. På bare et kvarter hadde hun de tre første bøkene i serien klart for seg.

Isfolket lever under en slektsforbannelse som begynte med forfaderen Tengel den Onde. Forbannelsen gjør at én person i hver generasjon – en "rammet" – vil tjene det onde. De rammede individene kjennetegnes ofte av noen spesielle trekk, som gule katteaktige øyne, mens andre er usedvanlig vakre. De har alle magiske evner, men også potensialet for bunnløs ondskap. Noen av de rammede velger å kjempe mot ondskapen inni seg, mens andre omfavner den.

– Jeg har alltid hatt hodet fullt av fantasier og drømmer. Som barn diktet jeg opp de utroligste historier, og jeg levde i min egen eventyrverden, har Margit Sandemo fortalt. Hun skrev bøkene slik hun selv ville likt å lese dem.

«Sagaen om Isfolket er en gripende krønike som oppfordrer leseren til å åpne sitt sinn for nye tanker og muligheter, til å oppleve den utrolige rikdommen vi alle har i vår fantasi.»
Nina Sandberg, Min bokverden

Fjällbacka-krim

Camilla Läckberg – Fjällbacka-krim

En sann mester. Camilla Läckberg er den svenske, verdenskjente krimstjernen som har satt sitt eget lille hjemsted Fjällbacka på verdenskartet med bokserien fra den idylliske småbyen.

Ekteparet Erica Falck og Patrik Hedström løser krimgåter samtidig som de prøver å få hverdagene med jobb, barn, venner og familie til å gå opp. Erica er forfatter, Patrik er politimann. Siden Erica er i overkant nysgjerrig og uredd havner hun ofte i begivenhetenes sentrum.

Läckberg debuterte med Isprinsessen i 2003 – hun har med andre ord 20-årsjubileum som forfatter i år – og bøkene hennes har solgt i imponerende 30 millioner eksemplarer i mer enn 60 land. Nå er hun aktuell med sin nyeste krimroman Gjøkungen, som er den 11. boka i Fjällbacka-serien.

Det er bare å lene seg tilbake. Hun er en sann mester i å tegne fram miljøer og karakterer krydret med snertne, små episoder, enten det er et legendarisk og livlig utested i 1980-tallets Stockholm eller folkene i den svenske skjærgårdsidyllen Fjällbacka og deres mørke hemmeligheter.

«Endelig drepes det folk i Fjällbacka igjen ... sabla godt utført. Intrigen er god, løsningen er god.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen Terningkast 5

Outlander

Diana Gabaldon – Outlander

Historiefortelling uten sidestykke, med uforglemmelige hovedpersoner i ekte historisk setting er kjennetegnene på Diana Gabaldons imponerende forfatterskap. Hennes Outlander-bøker er alle New York Times-bestselgere og blir hyllet av kritikere og elsket av millioner av fans.

«Diana Gabaldon slutter aldri å imponere meg ...»
Hope Chest Reviews

«5 av 5 stjerner! Hele Outlander-serien er en fantastisk reise gjennom tid, men selv blant så mange enestående bøker skiller denne her seg ut.»
Literary Elephant

Herbjørg WassmoDina

Herbjørg Wassmo er en av våre aller største fortellere. Bøkene om Dina er et hovedverk i hennes forfatterskap.

Sterke, ukuelige Dina står levende fram i nordnorsk landskap og miljø på 1800-tallet. I hennes tidlige barndom inntreffer en fryktelig hendelse som forfølger henne hele livet.

«Når Wassmo svinger seg rundt, tar stoffet tak og jorden rister.»
Guri Hjeltnes, VG Terningkast 5

 

Familien Bridgerton

Julia Quinn – Familien Bridgerton

Julia Quinn er en bestselgende romanseforfatter med 35 romaner bak seg, der åtte inngår i serien om familien Bridgerton. Bøkene hennes troner toppen av bestselgerlister verden over og er oversatt til mer enn tretti språk. TV-serien basert på den første boken om familien Bridgerton kom på skjermen julen 2020, og er en av Netflix´største seersuksesser gjennom tidene

«Slående vittig, med et sett uforglemmelige karakterer.»
Booklist

«Ingen kan sammenlikne seg med Quinn! … Morsom, sjarmerende, vittig og vilt romantisk!»
RT Book Reviews

«Julia Quinns Bridgerton-bøker tar alle de klassiske temaene vi kjenner og elsker, og gir dem en gjennomarbeidet moderne tvist. Det blir umulig å tenke på noe annet.»
Stylist

Anne B. Ragde– Familien Neshov

Anne B. Ragdes seks romaner om folkene på Neshov er en av landets mest populære romanserier gjennom tidene. Dette er historiefortelling på høyt nivå, la deg rive med, du også!

«Bravo, Ragde!»
Dagbladet Terningkast 5

 

Jussi Adler-Olsen: Avdeling Q

Danskenes krimkonge, Jussi Adler-Olsen, er mannen bak den usedvanlige gjengen i Avdeling Q, stuet bort i kjelleren for å løse gamle, uoppklarte saker. Carl Mørk, Assad og Rose er ikke A4 noen av dem, og de er skapt av Adler-Olsens mørke, humoristiske sans og er vel verdt et nærmere bekjentskap. Mange leser romanserien like mye av kjærlighet til de litt skakkkjørte romanfigurene som for spenningens skyld. Men spenning er det, i fullt monn!

«Natriumklorid har alt det som utgjør en god seriemorderthriller: En spennende handling som skyter fart fra første side. Interessante karakterer og en nærmest overjordisk skurk som hele tiden ligger et skritt foran politiet. Effektive kapitler som gjerne avsluttes med cliffhangere, og et kappløp mot tiden.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet Terningkast 5

 

Lars Saabye ChristensenByens spor

Lars Saabye Christensen har lagt øret inntil byens konkylie og lyttet til dens spor. Han ser lyset kaste skygger den ene veien når solen går ned over byen som en gang var, og den andre veien når solen står opp over en by som våkner til en ny tid. Uvegerlig reiser spørsmålet seg: Hvem er vi som bor i denne byen, dette landet og denne tiden – og hvem vi vil være?

Sentralt i Byens spor står Maj Kristoffersen, hennes skjebne er tett vevd sammen med byen og gatene hun lever i: Men like mye menneskene hun deler byen med, først og fremst barna, Jesper og Stine.

«Lars Saabye Christensen skriver så du jevnt humrer, av og til ler høyt. Men den karakteristiske sårheten er sterkt nærværende både i og mellom linjene. Enda mer enn før.»
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen Terningkast 5

 

Harry Hole

Jo NesbøHarry Hole

Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har Jo Nesbø høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med romanene om etterforskeren Harry Hole. Med utgivelsen av Blodmåne i 2022 teller serien foreløpig 13 bøker. Forfatteren har mottatt en rekke priser, deriblant Riverton-prisen, Glassnøkkelen og Bokhandlerprisen, og vært nominert til den prestisjetunge Edgar-prisen og den britiske CWA Dagger-prisen.

«Jo Nesbøs suksess er ingen tilfeldighet. Få klarer som ham å konstruere et mer gjennomført krimdrama. Sømløst glir han fra person til person, helter og skurker, opptrinn til opptrinn. Alt som dukker opp i teksten, har en funksjon og får før eller seinere en betydning for fortellingen. »
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Jo Nesbø er Norges beste krimhåndverker.»
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad