Meny
 

Sigrid Undset

Jubileum for en verdenssuksess

I 2020 var det 100 år siden utgivelsen av nobelprisvinner Sigrid Undsets mest berømte verk, Kristin Lavransdatter. Boka ble en verdenssuksess. Den var den mest leste boka i Tyskland i mellomkrigstiden sammen med Erich Maria Remarques Intet nytt fra vestfronten fram til 1935, da bøkene ble forbudt og brent i Tyskland på grunn av Undsets kompromissløse anti-nazistiske holdning.

I 1929 ble verket utvalgt til Månedens bok i USAs store bokklubb Book-of-the-Month Club og dermed lest i hver krik og krok av Amerika. Sigrid Undsets romaner er oversatt til over 30 språk.

Nobelpris

I 1928 fikk Sigrid Undset Nobelprisen i litteratur «spesielt for sine mektige beskrivelser av livet i Norden i middelalderen». Undset er en av tre norske nobelprisvinnere, og den tredje kvinnen av i alt 16 som hittil har mottatt prisen.

Undset og Bokklubben

Da Norge i 1961 fikk sin egen bokklubb, Den norske Bokklubben, var Undset den aller første norske forfatteren med Månedens Bok i klubben. Kristin Lavransdatter. Kransen var på listen allerede det første året, med  Husfrue og Korset hakk i hel. Siden har verket kommet i flere utgaver, og medlemmer som har vært med siden starten, har kunnet samle seg alle Sirgrid Undsets romaner i Bokklubb-utgave. For noen år siden ga Den norske Bokklubben ut en samleutgave av Undsets erindringsbøker Lykkelige dager og Tilbake til fremtiden som bok nr. 1000 i klubben, og i 2020 var Sigrid Undsets store blomsterinteresse og glede over naturen inspirasjon til almanakken Årets dager.

«Kristin is a heroine on the lines of Becky Sharp and Scarlett O’Hara, a feisty and wilful woman whose life is a tumultuous one.»
Susannah Fullerton, president for Jane Austen Society of Australia

«[Sigrid Undset] should be the next Elena Ferrante.»
Slate

«We consider it the best book our judges have ever selected and it has been better received by our subscribers than any other book.»
Book-of-the-Month Club

 

Du kan også lytte til Undsets verker, se hvilke her

 

 

Bøker om Sigrid Undset:

Dikterdronningen - Sigrun SlapgardTerningkast 5
Sigrun Slapgard

Dikterdronningen

Boka handler om Sigrid Undsets liv og virke. Den gir et bilde av et liv preget av lidenskap og moral og de valg Undset selv gjorde underveis. Den skildrer ...  Les mer

Pris
199,-
Legg i