Meny

Fransk bestselger vinner Bokklubbens leserpris

Medlemmene våre har talt! «Å vanne blomster om kvelden» av franske Valérie Perrin er norske leseres favoritt, og vinner Bokklubbens leserpris 2022. Boka vinner over både Abida Rajas livshistorie og Jo Nesbøs siste krim.

Les artikkelen

Tips til mer lesing og leseglede i 2023

Sliter du med å finne ro og konsentrasjon til å lese? Jeg også! Men Bokklubbens medlemmer har tipsene du trenger for å finne mer leselyst i 2023.

Les tipsene her

Godt nytt leseår!

Vi må dvele litt ved noen av våre personlige favoritter fra året som gikk. Som alltid kan vi se tilbake på veldig mange store, flotte, morsomme og interessante lesestunder, men det er alltid noen som sitter i ekstra lenge, som vi virkelig vil dele med dere leserne. Og så har vi noen bøker som vi gleder oss til.

Les artikkelen

Bokklubbens leserpris er tilbake!

Nå kan Bokklubbens medlemmer stemme på den boka de synes fortjener å vinne Bokklubbens leserpris.

Fyrstene av Finntjern av Lars Elling er en av bøkene som er nominert, og som medlemmene nå kan stemme på.

Les artikkelen

Riktig god lesejul! 🎄

Ingen fornøyelse kan måle seg mot lesing, sa Jane Austen i sin berømte roman Stolthet og fordom. Vi kunne ikke vært mer enig.

Vi som anbefaler bøker i Bokklubben har derfor satt sammen hver vår bokanbefaling for romjulen. Vi håper det vil gi deg inspirasjon til en jul fylt med hyggelige lesestunder.

Les artikkelen

Et nytt kapittel for Bokklubben

I dag ser det annerledes ut hvis du går inn på Bokklubben.no. Forsida er blitt helt ny, og en del menyer kan ha flyttet og endret på seg.  

Les artikkelen

Møt redaktørene

Våre redaktører vet hva som rører seg i litteraturen. Hvert år leser de hundrevis av bøker for å anbefale de beste bøkene til deg.

Møt redaktørene

Slik velger vi ut bøkene som ender hos deg

Det gis ut enorme mengder bøker hvert eneste år, og du kan jo ikke lese alt! Derfor leser Bokklubbens redaktører til sammen mange hundre bøker hvert år, for å plukke ut de aller beste leseopplevelsene. Slik jobber vi med å kombinere menneskelig ekspertise og databaserte anbefalinger for å finne det som er litterært gull for akkurat deg.

Les artikkelen

Fem bøker for å sette i gang lesegleden

Skal barnet ditt begynne å lese selv?
Her er barnebokekspertens tips til bøker som kan starte lesegleden hos de minste, og hvordan du kan gå frem.

Les artikkelen

Derfor bør du begynne å lese med barna tidlig

Det er mange gode grunner til å starte lesegleden tidlig, mener barnebokforsker. Men én ting er hun klar på: Opplevelsen er viktigere enn resultatet.

Les artikkelen

Hvordan bli et godt leseforbilde

Lyst til å spre leseglede til barna? Her er ekspertens tips til hvordan du går frem.

Les artikkelen