Meny

Slik velger vi ut bøkene som ender hos deg

Det gis ut enorme mengder bøker hvert eneste år, og du kan jo ikke lese alt! Derfor leser Bokklubbens redaktører til sammen mange hundre bøker hvert år, for å plukke ut de aller beste leseopplevelsene. Slik jobber vi med å kombinere menneskelig ekspertise og databaserte anbefalinger for å finne det som er litterært gull for akkurat deg:

 

1) PLANLEGGING
Minst to ganger i året møter vi de fleste forlagene. De oppdaterer oss på hva slags bøker vi har i vente framover og når de forskjellige forfatterne planlegger utgivelsene sine.

2) LESING
Når forfatteren har levert et «leseklart» manus til forlaget sitt, får vi det tilsendt samtidig. Manuset er ofte i en tidlig versjon, men såpass ferdig at forfatterne ønsker å dele det med oss. Deretter leser en eller flere av redaktørene manuset.

4) VURDERING
Hvem passer boka for? Er det en bok for våre medlemmer? Og hvilke andre bøker kan den passe sammen med? Vi vil prøve å kombinere gode bøker til de ulike typene leserne vi har i klubben og de interessene dere har. Vi prøver å variere, slik at du som medlem opplever variasjon i utvalget du får tilbudt.

3) DISKUSJON
Så diskuterer vi. Her handler det ikke bare om hvorvidt det er en «god bok» eller ikke, men hva slags type roman det er snakk om: Er det en unik fortelling, en historie å kose seg med, en bok som vil vekke oppsikt, en krim som skiller seg ut fra annen krim? Er det en roman du lærer noe nytt av, gir den innsikt i hvordan andre mennesker lever, gir den innblikk i en historisk epoke, forteller den en historie folk kan kjenne seg igjen i? Er det en roman vi får lyst til å diskutere med andre lesere?

4) PRESENTASJON
Når vi har bestemt oss for en bok, starter jobben med å presentere den best mulig for dere medlemmer. Vi skriver tekst til medlemsblad og e-post, kanskje planlegger vi egne aktiviteter i sosiale medier. For oss er det avgjørende at vi klarer å forklare hva slags bok du har i vente, slik at du har et best mulig beslutningsgrunnlag når du bestemmer om du vil ha boka eller ikke. Bare sånn kan vi øke sjansen for at du får like mye glede ut av boka som vi fikk!

5) ANBEFALING
I hver periode velger vi ut flere ulike bøker – kanskje en roman eller to, en krim og en interessant faktabok. Hvilken bok skal bli akkurat din anbefaling? Her tar vi teknologien til hjelp. En anbefalingsalgoritme tar utgangspunkt i hvilke tidligere bøker som kanskje likner litt på de aktuelle bøkene, og hvordan du og andre medlemmer har likt dem. Vi tar også med i betraktningen hva du har bestilt og avbestilt før, og om du har kjøpt andre bøker på Bokklubben.no. Resultatet blir en bokanbefaling vi har skreddersydd for deg så godt vi kan.