Meny

Bokklubbens leserpris er tilbake!

Nå kan Bokklubbens medlemmer igjen stemme på den boka de synes fortjener å vinne Bokklubbens leserpris.

Bokklubbens leserpris 2022

Den norske leserprisen ble i mange år utdelt etter avstemning blant medlemmene i Bokklubben. Prisen ble siste gang utdelt i 2008, da hadde blant annet Lars Saabye Christensen, Anne B. Ragde, Linn Ullmann og Jo Nesbø (se full liste her) vunnet prisen.

Som en del av de endringene Bokklubben nå går igjennom, er det naturlig å puste nytt liv i leserprisen. Nå er den tilbake i en forenklet utgave. Det å være medlem i Bokklubben handler om å lese bøker. Her anbefaler vi de store leseopplevelsene og holder medlemmene våre oppdatert på hva som skjer i litteraturens verden. Bokbransjen deler ut mange priser hvert år, men da er det stort sett bransjen selv eller juryer som avgjør hvilke bøker eller forfattere som skal vinne. Slike priser er selvfølgelig både viktige, gøyale og inspirerende. Men slik vi ser det, er det dere leserne som best kan avgjøre dette. Uten dere blir ikke historiene hørt og er det noen som virkelig leser mye så er det dere Bokklubbmedlemmer. Så endelig kan leserne igjen være med på å bestemme hvilken bok dere har satt ekstra stor pris på i løpet av året som har gått.

Så hvordan har vi i Bokklubben gjort det denne gangen? Redaksjonen vår har plukket ut ti av hovedbøkene fra 2022 som vi synes fortjener ekstra oppmerksomhet. Av disse titlene er det medlemmene, altså leserne, som avgjør hvilken bok som skal vinne.

Avstemningen foregår i romjulen og vinneren blir offentliggjort tidlig 2023.

Følg med!