Meny

Godt nytt leseår!

Godt nytt leseår!

Vi må dvele litt ved noen av våre personlige favoritter fra året som gikk. Som alltid kan vi se tilbake på veldig mange store, flotte, morsomme og interessante lesestunder, men det er alltid noen som sitter i ekstra lenge, som vi virkelig vil dele med dere leserne.

Og samtidig er vi som alltid i full gang med å lese bøkene som kommer utover våren. Foreløpig har vi bare lest noen av de, men dersom det er representativt for hva som kommer er det bare å glede seg. Det gjør vi.

Godt nytt leseår!

Hilsen Runhild, Erlend og Bente i Bokklubben

Våre favorittbøker fra 2022 ⭐
 

Lars Elling med Fyrstene av Finntjern

Lars Elling har i mange år vist seg som en av våre fremste billedkunstnere, at han også skulle stå for en av mine sterkeste leseropplevelser i fjor hadde jeg ikke ventet. Men fortellingen om de to fyrstene av Finntjern sitter i meg fortsatt. To brødre som delte alt, helt til det slutt skulle gå veldig galt for de.

- Erlend, Redaktør i Bokklubben

Les mer her

Henrik Svensen med Et land av stein

Henrik Svensen er en av mine favoritter når det gjelder formidling av kunnskap. Han skriver lett og inspirerende om sitt fag geologi. Og selv om boka krever en smule konsentrasjon, er det gøy å lese om vulkanutbrudd, grunnfjell, platekollisjoner, hva som skjuler seg under havbunnen og en rekke sammenhenger som får en til å forstå hvordan Norge ble til. Man blir litt gira! Boka er et godt leseprosjekt. Les sakte, les med konsentrasjon. Bruk tid.

- Bente, Redaktør i Bokklubben

Les mer her

Kerstin Ekman med Løpe ulv

Et nytt høydepunkt i Ekmans forfatterskap. Hennes lysende fortellerkunst berører dypt og løfter historien om ekteparet i boka til noe som angår oss alle.

- Runhild, Redaktør i Bokklubben

Les mer her

Bøker vi gleder oss til i 2023 🎉

Solvej Balle med Om utregning av romfang 2

Jeg forsvant helt inn i historien om Tara Selter som blir værende i datoen 18. november i seriens første bok! Det har en rekke konsekvenser for romanens hovedperson, men som leser blir det også en øvelse for intellektet. Nå er bok nr 2 ute, og jeg er spent på om Tara kommer seg ut av den grå novemberdagen! Solvej Balle fikk Nordisk råds litteraturpris 2022 for de tre første bøkene i denne serien som juryen kaller et mesterverk.

- Bente, Redaktør i Bokklubben

Les mer her

John Boyne med Alt som er ødelagt

John Boyne, forfatteren av Gutten i den stripete pysjamasen er tilbake med romanen Alt er ødelagt. 91 år gamle Gretel, datter av en tysk leirkommandant, ser tilbake på et liv preget av skyld og sorg. Jeg har allerede lest og kan trygt si at dette er en bok jeg gleder meg til å sende ut til leserne våre.

- Erlend, Redaktør i Bokklubben

Les mer her

Annie Ernaux med Jeg er fortsatt her inne i mørket

Det er veldig mange bøker jeg gleder meg til å lese i 2023, kanskje jeg skal sette ny, personlig leserekord? En av dem er denne, Nobelprisvinner Ernaux sin neste bok i norsk oversettelse: Jeg er fortsatt her inne i mørket. Ernaux skriver om å være pårørende til moren som gradvis forsvinner på grunn av alzheimer.

- Runhild, Redaktør i Bokklubben

Les mer her

Runhild, Erlend og Bente er redaktører i Bokklubben. Hvert år leser de hundrevis av bøker for å anbefale de beste bøkene til deg. Bli bedre kjent med dem her.