Meny

Vi skrur opp lesegleden med podkast

Ny podkast, digitale bokbad og digitalt diskusjonsforum skal hjelpe medlemmene våre med sine leseprosjekter. Og for første gang kan du bytte hovedbok. 

Erlend lærer Mie å lese krim!

Erlend lærer Mie å lese krim i første og andre episode av Bokklubben, en podkast om leseglede (foto: Bokklubben). 

Inspirasjon til mer lesing er den røde tråden i vår satsing denne våren. Med podkasten Bokklubben - mer leseglede, skal programleder Mie Storbekken og redaktørene våre gi lesingen et løft. De snakker om bøkene de har lest og bøker som kommer, og dykker ned i bestemte sjangre. Målet er å inspirere flere til å legge fra seg telefonen og kose seg med ei bok. Første episode er allerede ute: 

 

 

Podkast er fin måte å bli bedre kjent med Bokklubben 

Mie Storbekken har erfaring fra sin egen podkast, «Barnebokpodden», som hun driver sammen med Sebastian Solli. Mie startet nylig som innholdsprodusent hos oss i Bokklubben.  

- Med Barnebokpodden har jeg fått prøve meg som podkastprodusent på hobbybasis. Nå kan jeg bruke det jeg har lært i arbeidssammenheng. Det er utrolig gøy. Jeg koser meg på jobb. Dette er en meget fin måte å få mer leseglede og bli bedre kjent med Bokklubben på, sier en allerede leseglad Mie Storbekken. 

For mer leseglede har det nemlig allerede blitt på programlederen i løpet av podkastens to første episoder. 

- For å være ærlig så har jeg ikke vært noe særlig glad i krim, så da vi tenkte å lansere en podkast såpass nær påske, samtidig som det er krimfestival i Oslo, ble det naturlig å undersøke fenomenet påskekrim. Redaksjonssjefen her i Bokklubben, Erlend, har rett og slett hovedfag i krim. Han hjalp meg utrolig nok til å knekke krim-koden, fortsetter hun. 

I første episode snakker Mie om hvilke bøker hun liker, slik at Erlend kan hjelpe henne til å finne ei krim-bok han tror hun vil like. I andre episode får vi vite hvorvidt Mie likte anbefalingen, samtidig som Mie og Erlend snakker mer om fenomenet påskekrim. Denne episoden kommer litt senere, som inspirasjon til å finne den perfekte påskekrimmen.

Fremover vil selvfølgelig podkasten til Bokklubben handle om mye mer enn krim. 

 

Flere valgmuligheter, digitale bokbad og lesesirkler 

I tillegg er vi i gang med flere satsinger som skrur opp lesegleden for medlemmene våre. Blant annet har vi som tidligere nevnt lansert mulighet for bytte av hovedbok.  

- Siden 1961 har Bokklubben alltid sendt deg én bok vi tror du vil like. Men selv om alle bøkene vi anbefaler er gode, er jo leserne forskjellige. Ideen om å få flere bøker å velge blant kom fra medlemmene selv i noen fokusgrupper i fjor, og vi liker å høre på medlemmene. Nå får dere muligheten til å bytte mellom flere alternative bøker, sier direktør Ingeborg Volan.  

Vi har også flere tiårs tradisjon som arrangør av Bokbadet, og i går ble det for første gang arrangert et digitalt bokbad, med «Quislings koffert»-forfatter Trude Lorentzen som første gjest. 

- Da vi lanserte ny forside på nettsidene våre før jul, varslet vi at flere nye ting var på gang. Alle endringer og forbedringer som vi gjør, har vi gjort etter at vi har pratet med medlemmer. Vi vet at dere ønsker dere mer leseglede. Fremover skal vi derfor jobbe enda hardere med å styrke fellesskapsfølelsen samtidig som vi sørger for at dere kommer enda tettere på litteraturen. Som en god start har vi nå fått en skikkelig god podkast. Samtidig skilter vi med hovedbokbytte og digitalt bokbad. Og for å gjøre det enklere for dere og andre lesehester å snakke sammen om bøker, har vi også åpnet en egen facebookgruppe. Den heter selvsagt «Mer leseglede med Bokklubben», avslutter Volan.  

Du finner podkasten Bokklubben, en podkast om leseglede overalt der du hører podkast.  

Bokbadet med Trude Lorentzen vil vi poste et opptak av litt senere.