Meny

Visste du at Camilla Läckberg drepte Nissemor som fireåring?

Camilla Läckberg er den svenske, verdenskjente krimstjernen som har satt sitt eget lille hjemsted Fjällbacka på verdenskartet med bokserien fra den idylliske småbyen.

Av Runhild Skjølaas, redaktør i Bokklubben

Ekteparet Erica Falck og Patrik Hedström løser krimgåter samtidig som de prøver å få hverdagene med jobb, barn, venner og familie til å gå opp. Erica er forfatter, Patrik er politimann. Siden Erica er i overkant nysgjerrig og uredd havner hun ofte i begivenhetenes sentrum.

Läckberg debuterte med Isprinsessen i 2003 – hun har med andre ord 20-årsjubileum som forfatter i år - og bøkene hennes har solgt i imponerende 30 millioner eksemplarer i mer enn 60 land. Nå er hun aktuell med sin nyeste krimroman Gjøkungen, som er den 11. boka i Fjällbacka-serien. Gjøkungen er den mest solgte boka hittil i år både i Norge og Sverige!

Runhild Skjølaas fra Bokklubben møtte Camilla Läckberg til
      en prat på Krimfestvialen 2023

Apple
      Podcasts      Google Podcasts      Spotify

 

Läckbergs 3 på topp.
Camilla Läckberg brenner for at folk skal lese mer. Hun ga oss tre gode lesetips. En norsk favoritt, en klassiker og en skikkelig nifs en.

 

Fra Hercule Poirot til Fjällbacka.
Krimsjangeren var Camilla Läckbergs første kjærlighet. Det begynte med Agatha Christies udødelige klassiker Mord på Nilen, et Hercule Poirot-mysterium av beste klasse, der ingenting er som det først ser ut til ...

Agatha Christie - Mord på Nilen

En eneste lang suksesshistorie
Camilla Läckberg var i full gang med karriere innen økonomi og markedsføring da hun fikk et skrivekurs i gave av familien. Der begynte hun på fortellingen om Isprinsessen som ble hennes debut som krimforfatter. Hun ble raskt en leserfavoritt, og har i tillegg til å være en av Sveriges desidert mest selgende forfattere, høstet priser og utmerkelser på løpende bånd, fra Steinhuggeren ble kåret til Årets krimroman i 2005 og Isprinsessen fikk Frankrikes mest prestisjefylte krimpris, Grand Prix de Littérature Policière i 2008 til nominasjon til den prestisjetunge engelske The Petrona Award og mange flere.

Alle bøkene i Fjällbacka-serien kan leses frittstående:

Fjällbacka-serienCamilla Läckberg - Gjøkungen