Min side Kundeservice Bli medlem

Bli kjent med Bente

Navn: Bente Einan Eriksen
Jobbet i Bokklubben siden: 1999
Sjangrene jeg jobber mest med: Jeg er interessert i og jobber med alle sjangre.

 

Jeg leser gjerne skjønnlitteratur som byr på godt språk og som er en smule utfordrende for tankevirksomheten. Handlingen trenger ikke å være omfattende, men teksten må gi meg en stemning og sterke bilder. Jeg imponeres lett av forfattere som kan skrive ekte fiksjon, og ikke om seg selv. Så leser jeg også sakprosa, og det kan være om det meste, så lenge det er medrivende skrevet. Jeg er en dårlig krimleser, men jobber med saken.

Det er viktig å lese, lesing beriker livet og du trenger aldri å kjede deg. ALDRI! Derfor er det gøy å anbefale bøker til andre. Det er dessuten gøy å snakke om bøker man har lest. Både med seg selv og andre. 😊

Mitt første leseminne fra barndommen:
Ole Brumm, det var den første boka jeg hakket meg igjennom helt på egenhånd. Jeg syntes boka var helt fantastisk, og tror jeg skjønte at det nå hadde åpnet seg en ny gøyal verden jeg kunne håndtere helt selv. Det var heftig.

Yndlingssjanger i dag:
Romaner og sakprosa

Sjangere(n) jeg leser lite av:
Krim

Min favorittbok gjennom tidene:
Vanskelig, jeg har lest så mange bra bøker, men kanskje jeg må si Blikktrommen av Günter Grass. Den beit seg fast.

Boka jeg aldri fullførte:
Mange, men denne for eksempel: Walden, livet i skogene av Henry Thoreau. Litt knusk …

Boka jeg anbefaler igjen og igjen:
Noe av Bill Bryson, for eksempel A Walk in the Woods – den er herlig. Les, les … Og så: Til vanvidd, til døden av Kirsten Thorup.

Litterær «guilty pleasure»:
Tegneserier

Morsomste/rareste Bokklubben-minne:
Det må være fra da vi ga ut bøker selv og lagde noen varianter av tulle-omslag med lure trykkfeil vi testet på kolleger. Det var ikke alltid så populært.

Bente Einan Eriksen

Logg inn

Handlekurv