Min side Kundeservice Bli medlem

Personvernerklæring

Bokklubben er opptatt av personvernet ditt og skal etterleve alle gjeldende lover og forskrifter om vern av personopplysninger. Registrerte personopplysninger behandles konfidensielt. Denne personvernerklæringen vil hjelpe deg med å forstå hvilke personopplysninger vi behandler, hvorfor de samles inn og hvordan vi bruker dem.

 

1. Formålet med å samle inn personopplysninger

Ved innmelding inngår du en kontrakt hvor du samtykker til at vi kan gjenbruke informasjon du gir gjennom medlemskapet, din atferdsdata og eventuelle kjøp og opplysninger om kundeforholdet slik at du får mer relevant og tilpasset informasjon og markedsføring på nettsidene våre, epost og sms. Eksempler er anbefalinger av enkeltbøker, forfatterskap og nyheter, tilbud som med større sannsynlighet vil vekke interesse hos deg.

Bokklubben vil lagre dine data for å levere en fullgod personlig tjeneste som bygger på nøye utvalgte bøker og produkter og personlige tips til deg. Vi vil lagre data frem til du ber oss om å slette den. Dette kan imidlertid ikke gjøres før lovpålagte plikter vi har er oppfylt, for eksempel i henhold til regnskapsloven.

 

2. Hvilke opplysninger samles inn 

Bokklubben behandler personopplysningene du har oppgitt, som navn, adresse, bankkonto/kortnummer, e-post, telefonnummer og samtykker. For å sikre at Bokklubben har korrekte opplysninger om deg vil disse opplysningene jevnlig sammenholdes med eksterne databaser som for eksempel adresseregistre.

I tillegg til at vi lagrer opplysninger som du har oppgitt, vil vi også lagre opplysninger når du tar kontakt med oss, f eks ved å sende en henvendelse til vårt kundesenter, din respons på generelle kampanjer, tilpassede tilbud, e-post og SMS utsendelser og innlogget aktivitet på nett og i app.

 

3. Hvordan bruker Bokklubben dine opplysninger 

Bokklubben behandler personopplysninger i samsvar med personopplysningsloven. Vi er pålagt å oppbevare informasjon i forbindelse med regnskapsføring, avgiftshåndtering og eventuell garanti/returhåndtering. Informasjonen er tilgjengelig på Min side. Bokklubben kan bruke opplysningene du selv har registrert, og de opplysningene som vi har samlet inn på nettstedet ved hjelp av informasjonskapsler (Cookies) for å administrere ditt medlemskap og dine kjøp.

Ved å si ja til å bli medlem i Bokklubben aksepterer du at Bokklubben kan:

 • bruke opplysningene for å sende deg informasjon om periodens bok via medlemsblader/elektronisk kommunikasjon, beregne kjøps- og lojalitetsbonus, håndtere uttak av bonus og administrere ditt medlemskap, for eksempel dersom du henvender deg til kundeservice.
 • bruke opplysningene for å gi deg tilbud og kommunikasjon i tråd med de samtykker du har gitt.
 • analysere kjøpshistorikk for å gi deg relevante tilbud og forslag til handlelister med ofte kjøpte produkter.
 • Oppdatere adresse- og kontaktdata i tråd med offentlige tilgjengelige registre. 

Detaljert kjøpshistorikk oppbevares i fem år etter krav i bokføringsloven.

Bokklubben bruker kjøpshistorikk fra medlemsbasen for å analysere trender og respons på kampanjer, og for å optimalisere sortimentet og tilbudet. Da brukes ikke personidentifiserbare opplysninger.

Bruk av opplysninger i forbindelse med markedsaktiviteter er basert på samtykker som du selv kan administrere på Min Side.

 

4. Hvem behandler dine opplysninger (databehandlere)

Administrasjon av medlemskap, analyse, e-postutsending, kundeservice mm. utføres i Bokklubben.

Utover ovennevnte oppgaver bidrar følgende selskaper i å behandle medlemsopplysninger:

 • Forlagssentralen (Regnskap og utsendelse av bestilte varer)
 • Bisnode (adressevedlikehold)
 • Nets (kortbetalinger)
 • Lindorff og OpusCapita AS (purringer og inkassosaker)
 • Sannsyn (søk og anbefalinger)
 • Bokdatabasen (levering og lagring av e-/lydbøker)

Etter personopplysningsloven er slike selskaper databehandlere og behandler opplysninger etter instruksjoner gitt av Bokklubben i henhold til databehandleravtaler med Bokklubben.

 

5. Endringer

Bokklubben kan endre samtykkevilkår og personvernerklæring for å følge nye rettslige krav, og på grunn av endringer i vår egen praksis for innsamling og behandling av personopplysninger. Ved endringer som krever samtykke vil du bli bedt om å samtykke til nye vilkår når du logger på bokklubben.no.

Informasjon om andre endringer vil bli gitt på bokklubben.no

 

6. Dine rettigheter

Som innlogget har du innsyn i dine personopplysninger og din kjøpshistorikk. Denne informasjonen finner du på Min side.

Øvrige lagrede opplysninger kan du få ved å ta kontakt med kundeservice på mailadresse webkontakt@bokklubben.no. Bokklubben kundeservice skal også kontaktes dersom du krever endret opplysninger som du ikke selv kan endre ved innlogging på bokklubben.no, eller dersom opplysningene som vi har registrert er feil og du ønsker dette rettet.

Du kan også kontakte oss dersom du ønsker at opplysningene om deg skal slettes. Send mail til: webkontakt@bokklubben.no

Som medlem kan du ikke be om sletting dersom:

 • Du er en aktiv kunde.
 • Har utestående purringer
 • Du har uoppgjort gjeld
 • Har handlet siste 5 år

Er du uenig i hvordan vi behandler dine personopplysninger, eller har spørsmål til behandlingen, kan du sende e-post til kundeservice og merke den med "Personopplysninger".

Du kan klage på hvordan Bokklubben behandler dine opplysninger til Datatilsynet, e-post: postkasse@datatilsynet.no, telefon: 22 39 69 00.

Oppdatert: 30. august 2023

 

Logg inn

Handlekurv