Historiene fra Midtøsten
Mens Odd Karsten Tveit øser av sin førstehåndskjennskap til Midtøsten-konflikten etter å ha dekket den som journalist og forfatter siden 1978, gir Susan Abulhawas gripende Morgen i Jenin romanleserne et annerledes innblikk i konflikten mellom Palestina og Israel.
Romanen handler om mange generasjoner, om svik, hat og kjærlighet, om krig og
om ønsker om fred. Den handler
om å forlate livet på en verdig måte, og om å tre inn i det med livsmot og glødende engasjement.
«Aldri har jeg lest en så fascinerende roman om Palestina og Israel. Den gir innsikt og rammer meg følelsesmessig
på en måte som bare riktig store romaner kan.» – Henning Mankell
Simon Sebag Montefiore forteller på sitt glimrende vis byen Jerusalems historie opp til seksdagerskrigen i 1967 (der Abulhawas roman tar fatt). Boka er en biografi over byen som er som et Babels tårn av språklig og kulturelt mangfold, en hellig by for den jødiske, den kristne og den muslimske troende, et verdenshistorisk omdreiningspunkt som bestemmer tro og vantro, forsoning og konflikt i alle verdens hjørner.
"En gripende beretning om krig, svik, voldtekt, massakrer, sadistisk tortur, fanatisme, feider, forfølgelse, korrupsjon, hykleri og åndfullhet ... en pålitelig og og overbevisende fortelling." Antony Beevor, The Guardian
Hva kan vi om historien bak Midtøsten-konflikten? Her er noen bøker det kan være vel verdt å lese for å få innsikt – og utsikt!
Kompaktversjonen Midtøsten på 200 sider gir deg et analytisk blikk fra tiden da det osmanske riket dominerte og fram til i dag. I Palestina av Kjersti Gravelsæter Berg tar hun for seg bygningers historie og mener de er en rød tråd som viser sammenhenger mellom makt og og kontroll over et land. En bok for deg som ønsker et annerledes blikk på konflikten
Flere bøker om Midtøsten finner du her.