Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Å vanne blomster om kvelden

«Kunne gitt terningkast sju | Tårene strømmer under lesningen av verdens vakreste bok.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Årets vakreste leseopplevelse! Den franske boksensasjonen Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin er en vakker, livsbejaende roman om livets små og store spørsmål og om å våge å tro på lykken.

Les mer

169,-

399,- Spar: 230,-

Innbundet
Utsolgt

Livet, døden og kjærligheten

Alle Violettes naboer er døde. Hun lever et stille liv som portvakt på en gravlund i en landsby i Burgund, men vi aner at det ligger en sterk skjebne bak den rolige fasaden.

Violette vanner blomster og steller alle gravene og vet nøyaktig hvem som ligger begravet hvor. Til hverdags er den stillferdige portvakten omgitt av gravstøtter, blomster, katter og sørgende, men hun omgås også den lokale  sognepresten og gravlundens tre gravere. Flere ganger om dagen stikker folk innom kjøkkenet hennes for å få en kopp kaffe, litt portvin eller noen trøstende ord.

Til havet
Bare én uke i året tar Violette fri for å reise til kysten og svømme i havet. Det er tydelig at dette ritualet er noe mer for henne enn bare avkobling. Violette har også sin egen sorg å bære på. I tilbakeblikk på hennes unge år blir vi kjent med ektemannen hennes og datteren Leonine. Men hvor er det blitt av dem, og hvorfor er Violette så ensom?

«En roman som fenger, det er bare å glede seg.»

Guri Hjeltnes, VG, terningkast 5

Livet og hvordan leve det
Violette hadde ikke det enkleste utgangspunktet i livet, men hun jobber hardt og klager aldri, fast bestemt på at datteren skal få en bedre start enn hun selv fikk. Likevel er det ikke alltid livet blir som planlagt. Når man minst aner det, kan skjebnen trekke grunnen vekk under føttene på deg. Men hva skal man gjøre? Hvordan skal man leve med en helt ny situasjon?

«Hun jobber hardt og klager aldri, fast bestemt på at datteren skal få en bedre start enn hun selv fikk. Likevel er det ikke alltid livet blir som planlagt.»

Årets boksensasjon
Valérie Perrin var en forholdsvis ukjent forfatter da Å vanne blomster om kvelden ble utgitt. Den ble en enorm suksess og en massiv publikumsfavoritt, takket være dedikerte bokhandlere og begeistrede lesere. Over 1 million eksemplarer er til nå solgt i Frankrike, og i 2020 ble den Italias store «lockdownroman» og årets mest solgte bok. Den ble også omtalt i italiensk presse som «den vakreste boka i verden», og avisa Corriere della Sera ga den 10 av 10 mulige poeng.

«... et vakkert og sørgmodig mesterverk.»

Kristin Hartvedt, BOK365, terningkast 6

Også her hjemme har denne nydelige boka skapt begeistring – Dagbladets anmelder skulle gjerne gitt den en sjuer på terningen, og salget har gått rett til værs.

Gled deg til Å vanne blomster om kvelden dumper ned i postkassa di, den kommer til å by deg på både tårer, smil og ettertanke.

God lesning!

 

Medlemsvurdering:
En medrivende og god leseropplevelse.Å følge hovedpersonen er fint og lærerikt .De jeg har anbefalt den har også likt den godt.Det er faktisk en sjelden opplevelse.

Per Conningsby Ve Eriksen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
463
ISBN
9788252592825
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Nr
8197466
Priser
Bokklubbens leserpris 2022

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Valérie Perrin (f. 1967) er fransk fotograf og manusforfatter. I 2015 ga hun ut sin første roman, Les oubliés du dimanche. Den ble utgitt i ti land og vant flere litterære priser. I 2018 gjorde hun stor internasjonal suksess med sin andre roman, Å vanne blomster om kvelden. Den vant Maison de la Presse-prisen 2018 og Lesernes pris i 2019. Med sin andre roman ble Perrin en av de ti mest solgte forfatterne i Frankrike i 2019. Romanen er solgt til 30 land. Perrin har nylig utgitt sin tredje roman: Trois.

Anmeldelser

«Kunne gitt terningkast sju | Tårene strømmer under lesningen av verdens vakreste bok.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

«Her er en deilig bok som er utrolig fin å lese ved årsstart i en pandemi. Den franske bestselgeren Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin er en roman som fenger, det er bare å glede seg.»

Guri Hjeltnes, VG

«Å vanne blomster om kvelden har høstet enorm suksess både hjemme i Frankrike og internasjonalt. Det er vel fortjent.» «... en bok som aldri slutter å overraske.» «Å vanne blomster om kvelden kunne jeg aldri legge vekk - og jeg skulle ønske den aldri sluttet.» «Perrins andre roman er et vakkert og sørgmodig mesterverk.»

Kristin Hartvedt, BOK365

«I Frankrike har boka solgt over 1million. Den burde selge 1million i Norge også.» «... en uvanlig vakker fortelling om å takle alt livet kaster på deg» «... en bok du rett og slett ikke vil gå glipp av.» «Du må love meg å lese den, for jeg vil så gjerne dele den med deg.»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

«Dette er en lettlest og nydeleig oppvekstroman, en kjærlighetsroman og en roman om døden.» «... en bok jeg vil anbefale til alle»

Solgunn Solli, Altaposten

«... du har ikke kastet bort flere timer av livet ditt om du leser denne romanen.»

Jan-Erik Østlie, HK Nytt

Medlemmers vurdering

I
Ida – 02.04.2024

– En utrolig rørende historie.

E
Eva B – 06.02.2024

– En historie verdt å lese 🌹Anbefales 😊

A
Anne E. – 21.06.2023

– Poetisk språk. En annerledes roman, tidvis skumleste jeg litt, men god roman med nydelige, rare og dvelende fortelling.

H
H. LINDEM – 01.05.2023

– For en historie, godt fortalt.

I
Ingvild Iversen – 05.04.2023

– Fantastisk fin bok!Velskrevet.

R
Reidun Os Lange – 15.01.2023

– En fantastisk roman! Nydelig skrevet!

P
Per Conningsby Ve Eriksen – 11.01.2023

– En medrivende og god leseropplevelse.Å følge hovedpersonen er fint og lærerikt .De jeg har anbefalt den har også likt den godt.Det er faktisk en sjelden opplevelse.

O
Olaug Oma Kvia – 06.01.2023

– Ei nydeleg bok.

A
Anne Mari. – 04.09.2022

– En bok jeg allerede har lest to ganger! Nydelig! En av de beste jeg har lest!

H
Hanne Lie – 30.08.2022

– Godt og rikt språk. Overraskende. Når boken var ferdiglest hadde jeg en følelse av tap. Men jeg skal lese den en gang til.

M
Maria Linde – 02.07.2022

– Vakkert skrevet, men lite fart. Lange kjedelige strekk. Men språket er nydelig. Litt mer story og den hadde vært perfekt.

L
Laila Vold Eriksen – 29.05.2022

– En vakker bok! jeg måtte ta en pause fra lesingen innimellom for det ble for sterkt! Balansen mellom melankolien og den tørrvittige galgenhumoren. Tilfeldigheter som gjør at en igjen får tro på livet. Personlighetene så godt beskrevet , skjønne Violette vil nok alltid leve videre i mine minner og lukten fra lavendel , urter , grønnsaker og blomster. En påminnelse om å ta vara på hverandre , være imøtekommende og inkluderende. Og som foreldre være bevisst på den makten en har til å påvirke andre negativt !

R
Rolf V – 26.05.2022

– Vakker - trist - og på same tid fylt av dei små gledene i livet.

h
hk – 16.05.2022

– Å vanne blomster om kvelden

I
Irene Berg – 14.05.2022

– Nydelig !

S
Sylvi Robinson – 04.05.2022

– Ja, det ER en vakker bok! En bok som gir både trøst og håp. Dessuten beskriver hun omgivelsene på en slik måte at iallfall jeg får veldig tydelige bilder på netthinnen. Det er en meget visuell bok. Sørgmodig? Ja, men livet er også trist noen ganger, da er det godt å kunne se de små, gode tingene i livet. Aftenpostens anmelder hadde en litt merkelig anmeldelse av boken. Hun likte den ikke, henne om det, men hun mente også at oversetteren burde forandret språket til forfatteren. Det håper jeg ikke er noe oversettere gjør eller skal gjøre. Men ja - en av de beste bøkene jeg har lest på lenge!

W
Wist – 04.05.2022

– Har ikke lest hele boka, den er interessant lesing. Trigger meg at handlingen er så knyttet til en kirkegård.

I
Ingott – 04.05.2022

– Annerledes og fengende Vanskelig å legge fra seg

B
Bente – 04.05.2022

– Nydelig bok vanskelig å legge den fra seg

M
Merete Johnrud – 04.05.2022

– Nydelig bok.

E
Elisabeth.ovrevik@sf-nett.no – 04.05.2022

– Å vanne blomster....

M
Mette – 04.05.2022

– Nydelig, gripende bok, vanskelig å legge den fra seg

I
Ingvild Solvold – 03.05.2022

– Å vanne blomster om kvelden blir bedre jo lenger ut i boka en kommer synes jeg.

T
Torhild – 03.05.2022

– Lenge siden jeg har lest en så fin bok, anbefales

I
Ingunn Bjerga – 03.05.2022

– En god bok som har gjort inntrykk. Godt skrevet. Veldig fornøyd

S
Solbritt Fjellaksel – 03.05.2022

– Denne boka leser jeg langsomt. Leser den alltid på senga når jeg legger meg. Romanen skaper ro i sjelen, handlingen gir ettertanke og gjenkjenning. Og latter! Og så blir man så glad i denne sterke, forunderlige Violette. Hvis du i tillegg kjenner litt til fransk liv og kultur…. vil du elske denne romanen.

K
Knut Ansnes – 03.05.2022

– Å vanne blomster om kvelden

M
Mette Hansen – 03.05.2022

– Fantastisk fin bok!!

S
Solfrid Helle – 03.05.2022

– Kunne ikke legge fra meg boka! Vidunderlig roman om « livet selv» lo og gråt om hverandre. Måtte ha høytlesing av de nydelige sitatene i starten av hvert kapittel.Enig med Dagbladet, kunne gitt terningkast 7!

M
Merete – 03.05.2022

– En skatt av en bok. Måtte tvinge meg til å legge den ned i blant, bare for at den skulle vare lenger.

H
Hanne – 03.05.2022

– En annerledes leseopplevelse

E
Eileen Berge – 03.05.2022

– Varm og god bok.

E
Eileen Berge – 03.05.2022

– Varm og god bok.

A
Astrid Harbo – 03.05.2022

– Å vanne blomster om kvelden

S
Sidsel Aas Pugerud – 03.05.2022

– En vakker, rørende og velskrevet bok som er vanskelig å legge fra seg.

G
GunnAstrid M H – 03.05.2022

– Fantastisk bok om henne som våger å leve på tross av ….,

H
Hilde – 03.05.2022

– Herlig leseopplevelse!

B
Bente Hartvedt Ringstad – 03.05.2022

– Fantastisk god bok, om et menneske som lærte seg å takle livet. Karakterene er både gjenkjennelige og ukjente. Så vakkert skrevet om død, kjærlighet og savn, uten å være sentimental. Skulle gjerne gitt terningkast

B
Bente Hartvedt Ringstad – 03.05.2022

– Fantastisk god bok, om et menneske som lærte seg å takle livet. Karakterene er både gjenkjennelige og ukjente. Så vakkert skrevet om død, kjærlighet og savn, uten å være sentimental. Skulle gjerne gitt terningkast

Å
Åse Marit – 03.05.2022

– En vakker bok

A
Anne Mari. – 18.03.2022

– En rett og slett nydelig bok!

K
Kirsten Astrup – 18.03.2022

– Helt fantastisk hvordan forfatteren beskriver alt som bokens hovedperson møter på sin livsreise.

O
O. K. I. Strand – 09.03.2022

– Å vanne blomster om kvelden

Oppdag mer

Bøker som ligner på Å vanne blomster om kvelden:

Tre lys

Claire Keegan
Innbundet 
272,- 299,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv