Min side Kundeservice Bli medlem

Besøk fra fortiden

roman

«Webbs beste til nå!»

Bokhandler Beth

Et nytt, besnærende mysterium av forfatteren bak verdenssuksessen Arven. Katherine Webb tar oss med til Bristol, der fortidens hemmeligheter ikke vil gi slipp.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Mysteriet i Bristol

Et nytt, besnærende mysterium av forfatteren bak verdenssuksessen Arven. Katherine Webb tar oss med til Bristol, der fortidens hemmeligheter ikke vil gi slipp.

Tynget av sorg etter en dødfødsel drar Liv til sin fars bokbinderi for å prøve å finne tilbake til seg selv. Faren har vært savnet i flere måneder, men det er ikke første gang han bare drar sin vei. Før han forsvant, fikk hun en vakker gave av ham. Han hadde laget en nydelig miniatyrbok med et dikt, vakkert innbundet i lyseblått skinn.

Liv får seg ikke til å tro på politiets konklusjon: at han har tatt sitt eget liv. Hun bestemmer seg for å prøve å finne ham. 

Er faren virkelig forsvunnet?
Hun merker fort at noe ikke er som det skal i farens forlatte hjem. Møblene er flyttet på og tapeten revet av veggene flere steder, som om det er lett etter noe. Liv fatter nytt håp om at faren er i live, og begynner sine egne  undersøkelser. Hva var det han lette etter? Hadde han funnet det? Og hvem er den gamle mannen som kommer på døra hver dag og spør etter noen damer hun aldri har hørt om, og forlanger å bli servert kakao?

«Boka er om kjærlighet og tap og sorg. Om å overkomme sorgen, og om de mange måtene du kan bli hjemsøkt på. Jeg håper du liker den!»

Katherine Webb

Ekko fra fortiden
Da Liv begynner å høre hviskende stemmer og babygråt om nettene, og kommer fortumlet til seg selv på loftet, skitten og oppskrubbet, er hun redd hun har begynt å miste fatningen helt. Samtidig kan hun ikke gi opp før hun vet mer om hva faren foretok seg før han forsvant.

På sporet av noe forferdelig
Sammen med gode hjelpere i nabolaget nøster hun i trådene og kommer etter hvert på sporet av en forferdelig hendelse som en gang har funnet sted i farens hus. Hun oppdager at faren har gjort undersøkelser om det samme. Kanskje løsningen på det eldgamle mysteriet kan bringe henne nærmere hva som har skjedd med faren?

Bli med på en eventyrlig reise til et fortidig Bristol, Englands slavehovedstad på den tiden, og et mysterium som ulmer av hat, kjærlighet og lengsel. 

 

Hilsen fra forfatter Katherine Webb til Bokklubbens medlemmer 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
446
ISBN
9788252593105
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
The visitors
Format
21 x 14 cm
Nr
8204217

Medlemsblad

Utdrag

Om forfatteren

Katherine Webb (f. 1977) vokste opp i landlige Hampshire og har studert historie ved Durham University. Hun brakdebuterte som forfatter med Arven (på norsk i 2011) og har siden solgt flere hundre tusen bøker i Norge.

Intervju

Historiens modige kvinner

Besøk fra fortiden kommer ut på norsk før den er ute på originalspråket. Vi var så heldige å få en liten prat med forfatteren i anledning den nye romanen.

Bokklubben (B): Du har spesialisert deg på skjulte mysterier fra fortida – hvordan ble du interessert i å skrive historisk skjønnlitteratur?

Katherine Webb (KW): Jeg har alltid vært fascinert av historie, helt fra jeg var barn. Det er vanskelig å sette fingeren på hvorfor noe blir interessant og annet ikke. Fortida har alltid virket som en annen verden for meg, likevel er den forlokkende nær, nesten som noe vi kan ta og føle på. Jeg liker tanken på at mennesker jeg nedstammer fra, levde et så annerledes liv med andre regler enn dem jeg lever etter i dag. Alt vi gjør, er et resultat av alt som har vært gjort før, i hundrer av år. Alle de menneskene, alle de livsløpene som venter på å bli fortalt. De uventede måtene konsekvensene viser seg på i vårt liv, uten at vi forstår det engang, er noe jeg vender tilbake til gang på gang i bøkene mine.

B: Hva var det som inspirerte deg til å skrive denne nye romanen, med handlingen lagt til Bristol?

KW: Jeg fikk ideen ved en ren tilfeldighet. Da jeg kjørte gjennom Bristol på vei til å se en rugbykamp med partneren min, kastet jeg et blikk til siden og fikk øye på Christmas Steps for første gang, en mørk, smal og veldig bratt middelaldergate, som et foreldreløst barn midt i en summende moderne by. Jeg så straks at den hadde den typen stemning som ville være perfekt for en skummel fortelling full av skygger …

Bristol er et svært interessant sted, med mye historie. På et tidspunkt var den en av de travleste havnebyene i England, og den har sterke maritime tradisjoner som er godt synlige i dag. Som så mange steder og institusjoner i kongeriket, må Bristol tenke igjennom sitt forhold til fortida. Det er skrevet at Bristol «ble bygd på slaveri», og selv om det kan være å ta hardt i, er det ingen tvil om at mange av Bristols velstående og mektige tidligere innbyggere ble rike på grunn av sin rolle i slavehandelen, enten direkte eller indirekte. Det er en kilde til skam, sinne og mye debatt. Jeg ville forsikre meg om at jeg gjenspeilet byens mørkere fortid i denne boka – det bidrar til å skape det som er sentralt i en fortelling om tap, evnen til å reise seg igjen og de mange ulike måtene et menneske kan hjemsøkes på.

B: I romanene dine er det alltid modige kvinner som velger sin egen vei selv om det koster. Ligger det et budskap til leserne der?

KW: Selvsagt! Svært lenge ble kvinnene nærmest skrevet ut av historien. De fikk ikke lov til å delta i politikken eller i samtidas store institusjoner, så stemmene deres ble ikke hørt. Likevel har kvinnene alltid vært der og arbeidet hardt i kulissene. De har gjort sitt beste ut fra situasjonen, fra det stille husarbeidet til de mer banebrytende bidragene fra noen få fremragende enkeltpersoner. Moderne vestlige kvinner skylder så mye til sine utholdende stammødre som ikke lot seg kue! Jeg mener det er vår plikt at vi benytter oss av de frihetene de vant for oss og at vi arbeider for å spre dem ut til alle. I fortellingene mine liker jeg å vise at det fantes muligheter der kvinner kunne utmerke seg, der de kunne bryte samfunnets grenser for skikk og bruk, selv om fortellingene om dem ikke står i historiebøkene. Men man trenger ikke å bryte grenser for å være modig, akkurat som man ikke trenger å bli verdensberømt for å være «en suksess». Mot og suksess kan handle om noe så enkelt som å være tro mot seg selv og ikke gi seg på det. Jeg håper romanene mine viser det også.

B: Arbeider du allerede med et nytt mysterium – og om det er tilfellet, kan du røpe noe om hvor du skal ta med oss lesere videre?

KW: Jeg har faktisk skrevet en krimroman med handling fra i dag, og som kommer på norsk neste år. Den engelske tittelen er Stay Buried. Fortellingen er lagt til Wiltshire, det landlige området der jeg bor – på det bølgende, kalkholdige og gresskledde Salisbury Plain, som er et urgammelt og veldig stemningsfullt landskap med Stonehenge, bondegårder og forhistoriske minnesmerker side om side. Det har vært morsomt å spre meg ut og skrive i en annen sjanger – fortellingene mine har alltid hatt et sterkt mystisk element, så jeg tror ikke det er noen stor overraskelse at jeg skriver krim. Men jeg er ikke ferdig med historiske romaner. Jeg skal gjøre begge deler heretter! Jeg arbeider med en ny historisk roman nå, så jeg håper jeg kan fortelle mer om det ganske snart.

Oversatt fra engelsk av Harald Kjærheim

Hilsen til Bokklubbens medlemmer

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Webbs beste til nå!»

Bokhandler Beth

«En svært talentfull forfatter.»

Santa Montefiore

«En svært begavet forfatter av historiske fortellinger.»

Lucinda Riley

«Jeg elsker alle av Katherine Webbs bøker.»

Kate Riordan

Medlemmers vurdering

L
Lise – 23.08.2022

– Kjedelig

K
Kristin Berg – 23.08.2022

– Denne boken ble litt for dramatisk og litt for mye "krimbok" enn det jeg forventet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Besøk fra fortiden:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv