Min side Kundeservice Bli medlem

Det tørre hjertet

«En pur nytelse | Det skal ikke leses mange setningene av Det tørre hjertet før egenarten er slående. Formuleringskraften, sanseligheten, humoren, blikket – alt vekker jublende glede og lyst på mer av Natalia Ginzburg.»

Dagbladet

"Han hadde bedt meg gjøre klar en termos med te til reisen. Jeg hadde gått ut på kjøkkenet og laget teen, hatt i melk og sukker og helt den over på termosen, så hadde jeg skrudd lokket godt til og vendt tilbake til kontoret hans. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"Han hadde bedt meg gjøre klar en termos med te til reisen. Jeg hadde gått ut på kjøkkenet og laget teen, hatt i melk og sukker og helt den over på termosen, så hadde jeg skrudd lokket godt til og vendt tilbake til kontoret hans. Det var da han viste meg tegningen, og jeg tok revolveren opp av skrivebordsskuffen og skjøt ham. Jeg skjøt ham mellom øynene."

Fire år før skuddet faller, har hun møtt den mye eldre Alberto. De går lange turer langs elven og i byens gater, han har med sjokolade og bøker til henne, og han tegner ansiktet hennes i skisseboken sin. De ser ut som elskere, men er det ikke. Alberto forteller ingenting om seg selv, og hun stiller få spørsmål. Hver kveld pudrer hun ansiktet og setter seg til å vente på ham inne på det vesle pensjonatværelset. Ofte kommer han ikke. Likevel venter hun, drømmer om ham og forteller seg selv at hun er forelsket. Og selv om han sier tydelig ifra om at han ikke er det, frir Alberto, de gifter seg og får et barn. Men Alberto er en mann som blir fort lei.

I et usentimentalt og direkte språk dissekerer Natalia Ginzburg et ekteskap. "Det tørre hjertet" er en fortettet og ulmende roman om betinget kjærlighet og forvrengte oppfatninger, om trange kvinneliv og endelig løsrivelse.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
119
ISBN
9788249524785
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
È stato cosi
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«En pur nytelse | Det skal ikke leses mange setningene av Det tørre hjertet før egenarten er slående. Formuleringskraften, sanseligheten, humoren, blikket – alt vekker jublende glede og lyst på mer av Natalia Ginzburg.»

Maya Troberg Djuve, Dagbladet

«Et ektepar tolker 'til døden skiller oss ad' vel bokstavelig i denne kortromanen fra et av moderne italiensk litteraturs største navn ... Det eneste alternativet er å skyte seg fri»

Leif Bull, Dagens Næringsliv

«Det tørre hjertet slår hull i veggen – med et smell ...»

Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Det tørre hjertet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Skabelon

Malin C.M. Rønning
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Handlekurv