BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Five Little Pigs

«

“Despite only five suspects, Mrs Christie as usual puts a ring through the reader’s nose and leads him to one of her smashing last-minute showdowns.” Observer

“The answer to the riddle is brilliant.” Times Literary Supplement

“A brilliant piece of detective fiction, in which character plays an important part.” Daily Telegraph

“Straightforward bamboozling from start to finish.” New Statesman

“As usual, Mrs Christie hoaxes us with a double twist at the denouement, and provides excellent entertainment.” Punch

“Agatha Christie never fails us, and her Five Little Pigs presents a very pretty problem for the ingenious reader.” Manchester Guardian

»

174,-
Sendes innen 7 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Medlemsvurdering:
Dette er nok min favorittbok med dektektiven Hercule Poirot. Selv om det er skrevet mange gode bøker om ham, skiller denne seg ut for min del. Den forteller en vakker historie med en intressant mysterium. Poirot må bruke sin hjerne for å løse et gammelt mysterium. Datteren av den dømte morderen Caroline Crane kommer inn på hans kontor for å be ham om å finne ut om moren hennes var uskyldig dømt, dermed må Poirot sette seg inn i saken. En historie full av vendinger og gåter, flotte bifigurer og en Poirot i storslag. En klassiker blant alle Poirot-fortellingene til Agatha Christie.

M

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
HarperCollins
Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
ISBN
9780008255824
Utgivelsesår
2017
Format
18 x 11 cm

Anmeldelser

«

“Despite only five suspects, Mrs Christie as usual puts a ring through the reader’s nose and leads him to one of her smashing last-minute showdowns.” Observer

“The answer to the riddle is brilliant.” Times Literary Supplement

“A brilliant piece of detective fiction, in which character plays an important part.” Daily Telegraph

“Straightforward bamboozling from start to finish.” New Statesman

“As usual, Mrs Christie hoaxes us with a double twist at the denouement, and provides excellent entertainment.” Punch

“Agatha Christie never fails us, and her Five Little Pigs presents a very pretty problem for the ingenious reader.” Manchester Guardian

»

Medlemmers vurdering

M
M – 10.03.2010

– Dette er nok min favorittbok med dektektiven Hercule Poirot. Selv om det er skrevet mange gode bøker om ham, skiller denne seg ut for min del. Den forteller en vakker historie med en intressant mysterium. Poirot må bruke sin hjerne for å løse et gammelt mysterium. Datteren av den dømte morderen Caroline Crane kommer inn på hans kontor for å be ham om å finne ut om moren hennes var uskyldig dømt, dermed må Poirot sette seg inn i saken. En historie full av vendinger og gåter, flotte bifigurer og en Poirot i storslag. En klassiker blant alle Poirot-fortellingene til Agatha Christie.

G
Glad i bøker – 10.09.2009

– I boka "Fem små griser" møter vi detektiv Hercule Poirot. Han blir oppsøkt av Carla Lemarchant som ønsker å renvaske sin mor, Caroline Crayle. Saken er komplisert ettersom hun ble dømt for mord på Carlas far Amyas for 16 år siden. Caroline døde etter kort tid i fengsel. Hercule Poirot må begynne nøste opp i tråder fra fortiden, og de involverte har forskjellige versjoner av sannheten. Det er til sammen fem personer som er tilknyttet saken, og derav kommer navnet "Fem små griser". Etter å ha sammenlignet alles versjoner kommer Poirot litt etter litt fram til sannheten. Dette er en underholdende krimroman med innsalg av humor.

L
Litteraturelsker – 29.03.2007

– Agatha Christie skuffer sjelden og heller ikke i denne boken, som skal være før "Døden på Nilen" i Poirots historier. Plottet er skrevet ut fra et kjent engelsk rim om Five little pigs, derav tittelen på boken. En kvinne ønsker at Poirot skal oppklare et 16 år gammelt mord, der hennes mor er dømt for mordet på hennes far. Er moren skyldig? Denne versjonen av boken er en radioteater versjon laget av BBC, og den skuffer slett ikke. I beste Agatha Christie stil; virker det hele litt vel dramatisk, men det passer til datiden. Jeg må innrømme at BBC ikke helt når opp til kvaliteten på NRK sitt Radioteateret, men det er vel verdt å lytte til denne versjonen og å friske opp engelsken. Kan anbefales på det sterkeste.

B
Betta – 16.04.2006

– Hercule Poirot får i denne boka besøk av en ung pike som vil ha han til å løse en 15 år gammel sak. Moren hennes ble nemmelig tiltalt for mordet på mannen, og døde mens hun satt i fengsel. Hercule begynner etterforskningen med å høre med advokatene som skulle beskytte moren til den unge piken. Advokaten sier at han ikke tviler et sekund på at hun gjorde det. Poirot går da vider for å spørre ut personene som var tilstede da giftmordet ble begått. Det viktigste for han, er at sannheten kommer fram. Boka er ganske spennende, selv om den muligens blir litt kjedelig i lengden. Men det er med den som det er med de fleste Agatha Christie bøker; når man kommer til slutten, og gåten løses er den veldig bra. Gåten i denne klarte jeg ikke å løse i hodet, men det var faktisk den jeg mistenkte som var skurken. Veldig spennende slutt som er veldig god. Du må nesten lese den to ganger for å få den med deg! Anbefales til alle med sans for vanskelig gåter!

m
marengs – 31.07.2005

– Dette er en ekstremt spennende bok der man ikke venter på at noen skal bli drept. Drapet har allerede funnet sted, og den myrdedes kone er hengt for ugjerningen. Spørsmålet er om hun virkelig begikk drapet, eller hvem som i tilfellet gjorde det (og slapp unna med det). Man slipper imidlertid ikke unna så lett når Poirot tar saken! Han gir seg som kjent ikke før alle bitene i puslespillet er nøye satt sammen, og det nytter ikke å skjule noe for denne mannen. Sannheten skal frem, koste hva det koste vil!
Når faktaene endelig kommer på bordet, blir datteren til det døde ekteparet hevngjerrig. Historien tar en dramatisk vending, og spenningen holdes oppe til siste slutt! Dette er engelsk krim på sitt beste.

M
Momma – 26.05.2005

– Som med mange andre detektivbøker har denne en spenningskurve som går helt feil.. Den begynner på topp og synker hele veien. Det er egentlig ganske synd, for jeg syntes at boka var en klar 6er på de 10 første sidene.. Poirot, vår alles store helt, skal i denne boka løse en ti år gammel mord sak. Det er jo en ganske genial ide, og boka er ganske genial i begynnelsen, men det er desverre ikke noe utenom dialoger og gjenfortelling av den samme historien fra forskjellige personer hele veien..
Hadde boka vært litt mer variert hadde jeg gitt den 5er, men jeg syntes ikke den står til mer enn 3 sånn den er nå...

Oppdag mer

Bøker som ligner på Five Little Pigs:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv