Min side Kundeservice Bli medlem

Der du kommer fra

«Et mesterverk om migranttilværelsen | Saša Stanišić utnytter alle romanens muligheter i denne skarpe, humoristiske boken om identitet, utenforskap, krig og flukt.»

Aftenposten

Vinner av Den tyske bokprisen. Mer enn 70 uker på Spiegels bestselgerliste. I Der du kommer fra skriver Sasa Stanisic om sine hjemsteder, slik de fremstår både i erindringen og i fantasien. Den handler om da bestefaren tråkket bestemoren så hardt på tærne at Sasa nesten gikk glipp av sin egen eksistens. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Vinner av Den tyske bokprisen. Mer enn 70 uker på Spiegels bestselgerliste. I Der du kommer fra skriver Sasa Stanisic om sine hjemsteder, slik de fremstår både i erindringen og i fantasien. Den handler om da bestefaren tråkket bestemoren så hardt på tærne at Sasa nesten gikk glipp av sin egen eksistens. Og om sommeren da Angela Merkel besluttet å holde grensene åpne - en sommer som skulle komme til å minne om sommeren da 14-åringen Sasa krysset grenser for å unnslippe krigen i Bosnia. Der du kommer fra er også en bok om en landsby med 13 innbyggere, en avskjed med en dement bestemor, en politimann som gjerne vil ha bestikkelser, en wehrmachtsoldat med sans for melk. Og om mye mer av det som kom før og etterpå. Med stor fantasi og i et språk som bugner av overskudd, bruker Sasa Stanisic sine egne minner som utgangspunkt for å utforske noe vi alle har felles: At vi kommer fra et sted. Med en halv million solgte eksemplarer i Tyskland og oversettelser til 25 språk befester Sasa Stanisic med denne boken sin posisjon som en av sin generasjons store fortellere. «Klok, hjerteskjærende, gal. Det går ikke an å gjøre det bedre.» NDR

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202699185
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Herkunft

Les utdrag

Åpne e-bokutdrag her

Anmeldelser

«Et mesterverk om migranttilværelsen | Saša Stanišić utnytter alle romanens muligheter i denne skarpe, humoristiske boken om identitet, utenforskap, krig og flukt.»

Erika Fatland, Aftenposten

«Å finne letthet og liv i en historie som er så tung og fylt av død, uten å miste hverken krigens alvor eller tilværelsens uunngåelige trivialitet av syne, det er dypt beundringsverdig.»

Bernhard Ellefsen, Morgenbladet

«(...) den bosniske forfatteren Sasa Stanisi? leter etter egne røtter i den fascinerende romanen Der du kommer fra.» «Der du kommer fra av Sasa Stanisi? er en litterær godbit.»

Knut Hoem, NRK

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Der du kommer fra:

Se flere

Logg inn

Handlekurv