Min side Kundeservice Bli medlem

For Leas skyld

roman

«Ho skriv drivande godt, Marianne Terjesen. (...) For Leas skuld er tetthogge språk om menneske med liv fulle av bagasje, midt i eit brennpunkt - den nye staten Israel som vart på ruinar av jødisk liv etter Holocaust.»

Johannes Morken, Vårt Land

FOR LEAS SKYLD er historien om noen unge jøder i Europa rundt annen verdenskrig, som møtes i den nyopprettede staten Israel. Det er en gripende og velskrevet fortelling, som viser hvordan mennesker bærer historien med seg. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

FOR LEAS SKYLD er historien om noen unge jøder i Europa rundt annen verdenskrig, som møtes i den nyopprettede staten Israel. Det er en gripende og velskrevet fortelling, som viser hvordan mennesker bærer historien med seg.

Vi følger to svært unge søstre som må flykte fra Tyskland under krigen, og skal få bo hos en tante og onkel i Budapest. Den yngste dør, mens den eldste, Miriam, etter mange dramatiske år ankommer som båtflyktning til Israel. Hit kommer også tre unge kamerater fra Wien, som ønsker seg til Israel av forskjellige grunner. En av dem er arkitekten Peter, som har store visjoner for hvordan byen Haifa skal utvikles, og som Miriam innleder et kjærlighetsforhold til. Men hvordan klare å bli et alminnelig voksent menneske, når man har mistet den naturlige utviklingen?

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
542
ISBN
9788202378523
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
For Leas skyld
Format
19 x 12 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ho skriv drivande godt, Marianne Terjesen. (...) For Leas skuld er tetthogge språk om menneske med liv fulle av bagasje, midt i eit brennpunkt - den nye staten Israel som vart på ruinar av jødisk liv etter Holocaust.»

Johannes Morken, Vårt Land

«I det hele tatt er Terjesen en klok og sympatisk forfatter som skriver med varme, innlevelse og medfølelse om sine personer. Både form og innhold har bred appell, og det vil i grunnen forbause meg litt om romanen ikke finner veien til et større publikum.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«For Leas skyld er et debutarbeide som er akkurat passe underfortalt, som holder seg på den riktige siden av skriveklisjeene og den blir en god kandidat til høstens langlesingsperioder.»

Vidar Kvalshaug, Aftenposten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på For Leas skyld:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tråden

Victoria Hislop
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv