Min side Kundeservice Bli medlem

I går

«... det er umogleg å ikkje leve seg inn i det som skjer.» «Som lesar sit ein igjen med eit varig inntrykk av noko vemmeleg, men også noko vakkert.»

Guro Underdal Hermansen, Under Dusken

I går fra 1995 var Agota Kristofs aller siste roman. I går er en intens beretning om umulig kjærlighet. Men det er også en refleksjon over tidens gang, urettferdighet og hva flukt og eksil kan gjøre med et menneske. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

I går fra 1995 var Agota Kristofs aller siste roman. I går er en intens beretning om umulig kjærlighet. Men det er også en refleksjon over tidens gang, urettferdighet og hva flukt og eksil kan gjøre med et menneske. Den er skrevet med Agota Kristofs velkjente språklige enkelhet og konsentrasjon – og skaper den samme følelsen av uhygge som hennes verdensberømte trilogi om tvillingene Lucas og Claus. For Sandor Lester består hver dag av det samme ritualet: Han står opp klokka fem, tar bussen, stempler inn på fabrikken og borer det samme hullet i akkurat det samme metallstykket. Alt for å tjene akkurat nok til å spise og å ha en bolig og en seng – så han kan starte på nøyaktig det samme løpet igjen i morgen. For at ting skal endre seg, må Line dukke opp, idealkvinnen som Sandor har drømt om siden han forlot hjemlandet sitt. Hvis Line hadde vist seg, skulle han ha skapt seg en fremtid som forfatter, under navnet Tobias Horvath. Den dagen livet endrer seg for Sandor Lester, er det imidlertid ikke fantasiens Line som stiger inn på bussen, men den virkelige. Line, hun som Sandor kjente i hjemlandet, da de begge var barn, og Tobias Horvath ikke var et pseudonym, men det reelle navnet til en liten gutt. Men den Line som nå står foran ham i kjøtt og blod, er ikke alene, hun har med en mann og et lite barn.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202772659
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Hier

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«... det er umogleg å ikkje leve seg inn i det som skjer.» «Som lesar sit ein igjen med eit varig inntrykk av noko vemmeleg, men også noko vakkert.»

Guro Underdal Hermansen, Under Dusken

«Den korte romanen «I går» viser hvorfor litteraturen hennes kommer til å leve lenge.» «... denne romanen både sjokkerer og rammer Kristóf leseren til stadighet med vendinger i handlingen.» «Jeg nøler ikke med å plassere denne boken på litteraturens øverste hylle.» «Cappelen Damms Kristóf-revival i Norge de seneste årene, først med gjenutgivelsen av tvilling-trilogien, deretter med utgivelsen av flere av Kristófs bøker, er en berikelse for norsk litteratur.»

Jonas Hansen Meyer, NRK.no

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på I går:

Aseem

Trond Vorhaug
Innbundet 
345,- 379,-
 

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv