Min side Kundeservice Bli medlem

Vinden kjenner mitt navn

«Når du er lei av norske forfattarar si forsiktige pirking på sine bitte små gnagsår: Les denne.»

Stavanger Aftenblad

Mesterfortelleren Isabel Allende fanger oss inn i skjebnene til de mest uskyldige ofrene for krig og flukt, barna, med fantasiens og drømmenes magiske kraft.

Les mer

349,-

399,- Spar: 50,-

Sendes innen 1 virkedag
Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Isabel Allende ruver i bokverdenen med sine mektige fortellinger befolket av sterke, flotte kvinner: hun skildrer håp, overlevelse, undre, tragedier og, til tross for alt, glede. Når jeg åpner en bok av Isabel Allende vet jeg alltid at jeg er i gode hender. Hun behersker kunsten å fortelle en historie til fingerspissene og tar meg på reiser i tid og til kulturer og livshistorier som fyller min egen sofakrok med farger, lukter, villskap og lengsler.

I Vinden kjenner mitt navn lar den alltid engasjerte (og engasjerende!) Allende oss følge lille Samuel som bare er fem år gammel da han må flykte fra Krystallnatten i 1938, helt alene, uten foreldrene sine. Fem år! Jeg prøver å se for meg å måtte sende fra meg et så lite barn med fremmede til en uviss framtid og uten å vite om vi vil finne hverandre igjen.

Historien gjentar seg
I parallellhistorien, i 2019, blir syv år gamle Anita fra El Salvador skilt fra moren på den mexicanske grensen og havner i et «omsorgs»system med like store farer som dem hun har flyktet fra. To barn alene, frarøvet alt de har kjært. Allende skildrer som ingen andre hva det vil si å være et barn som har flyktet uten foreldre eller andre nære slektninger som bryr seg om akkurat dem. Og som alltid hos Allende; de flotte personlighetene som vet å gjøre en forskjell.
     Skjebnens veier fører etter hvert til at den nå 86 år gamle Samuel Adler og lille Anitas veier krysses. En dedikert sosialarbeider forsøker å hjelpe Anita til en trygg tilværelse, og den aldrende Samuel må kjenne på sin egen vonde historie i møtet med den lille, sårbare jenta.

Isabel Allende har igjen skrevet en høyaktuell og gripende roman som minner oss om at historien gjentar seg. Isabel Allende har selv måttet flykte fra sitt eget hjemland. Hun har kjent på frykten, og lengselen etter et trygt sted å være. I Vinden kjenner mitt navn forteller hun to av alle verdens flyktningebarns historie, hvordan de rives opp fra alt som er kjent og kjært, og tvinges til å søke tilflukt hos fremmede.
     Romanens Samuel og Anita ender begge opp i USA, og Allende fletter elegant sammen fortid og nåtid i fortellingen om de to uforglemmelige barnas livshistorier. De har samme sterke ønske om en familie og et hjem – og de har begge evnen til å finne trøst i fantasien, musikken og fortellingene – også når virkeligheten er som mørkest.

«Vi må være rolige. Vi har ikke gått oss vill. Vinden kjenner mitt navn, og ditt også. Alle vet hvor vi er. Jeg er her sammen med deg, jeg vet hvor du er, og du vet hvor jeg er. Ser du? Ikke vær redd.» 

Anita i Vinden kjenner mitt navn

Vi anbefaler

— Når jeg åpner en bok av Isabel Allende vet jeg alltid at jeg er i gode hender. Hun er alltid engasjert (og engasjerende!) og behersker kunsten å fortelle til fingerspissene. Hun tar meg på reiser i tid og til kulturer og livshistorier som fyller min egen sofakrok med farger, lukter, villskap og lengsler.

Runhild Skjølaas

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
295
ISBN
9788252594065
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
El viento conoce mi nombre
Format
21 x 14 cm
Nr
8220476

Medlemsblad

Om forfatteren

Isabel Allende (f. 1942) er en av verdens fremste fortellere, verdensberømt for romaner som Åndenes hus (1984), Paula (1995), Den japanske elskeren (2016) og Violeta (2021). Allende er født i Peru og oppvokst i Santiago i Chile. Hun er verdens mest leste spanskspråklige forfatter. Bøkene er oversatt til nesten førti språk.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Når du er lei av norske forfattarar si forsiktige pirking på sine bitte små gnagsår: Les denne.»

Stavanger Aftenblad

«Aktuell, provoserende ... medrivende ... [en historie om] snille fremmede som blir familie.»

New York Times Book Review

«Når du er lei av norske forfattarar si forsiktige pirking på sine bitte små gnagsår: Les denne.»

Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

E
Eli Margrethe Holm-Larsen – 09.02.2024

– Nydelig bok!

A
Atle Eikeland – 06.02.2024

– Rørende bok

R
Ragnar Bakken – 06.02.2024

– Godt kjøp - ei lesverdig bok!

G
Gjertru Asphaug – 06.02.2024

– Bra

M
May-Britt Deildok – 06.02.2024

– Allende er som alltid, bra :)

G
Gunn Nøstdal – 06.02.2024

– En av de bedre bøkene fra Allende. En som får en til å tenke på forholdene i Mellom-Amerika! Ikke minst når det gjelder korrupsjon og politikk.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Vinden kjenner mitt navn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Matrix

Lauren Groff
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv