Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Jernlungen

"Reffstrups prosa er som et magisk teppe vevet med største omhu av de fineste tråder"

Lilian Munk Rösing, Politiken

"Her er det jeg vet. Jeg ble født to ganger, den første gangen på nyttårsnatta i en annen by, under et annet tak i Europa. I en revne mellom to århundrer sprengte jeg hinnen. Tolv slag, og klokkene ringte året inn. Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 1 virkedag
"Her er det jeg vet. Jeg ble født to ganger, den første gangen på nyttårsnatta i en annen by, under et annet tak i Europa. I en revne mellom to århundrer sprengte jeg hinnen. Tolv slag, og klokkene ringte året inn. Viserne falt ned i neste hakk, år 1900. Jeg ble født i det lyset som finnes mellom en gutt og en jente. Jeg er verken jente eller gutt."

"Jernlungen" er en roman med historiske og fantastiske elementer, hvor den ene delen av handlingen foregår på epidemisykehuset Blegdamshospitalet i København på 1950-tallet, mens den andre delen utspiller seg på et barnehjem for gutter i en stor skog i Østerrike-Ungarn og i Budapest i årene 1913-1917.

I en jernlunge på Blegdamshospitalet ligger en ung poliosyk jente, lammet og avhengig av maskinen for å puste. På barnehjemmet i skogen vokser et navnløst barn - som ikke er helt som de andre guttene - opp under kallenavnet Gutt. Og mellom disse to unge menneskene, på tvers av tid og rom, finnes et sterkt, gåtefullt og uløselig bånd.

Detaljer

Forlag
Oktober
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
309
ISBN
9788249526284
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

"Reffstrups prosa er som et magisk teppe vevet med største omhu av de fineste tråder"

Lilian Munk Rösing, Politiken

"[Reffstrup] skriver høyst originalt og fengslende, og kan sammenliknes med svært få andre i måten hun utforsker sine temaer på . en bok som igangsetter alle sanser, en undrende og undersøkende roman med klar appell til intellektet. Kapitlene og setningene er korte, det er lettlest, betagende, smått magisk, med et følsomt språk som opphøyer den kjølighvite og prosaiske sykehus- og barnehjemshverdagen til skrivekunst . dette var en sjelden fornøyelse"

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jernlungen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv