Kongens hjerte

roman

Et mesterlig drama gjennomlyst av den sterkeste følelsen av dem alle: Kjærligheten til et barn.
En far og en datter blir brakt ombord på et seilskip. Jenta har feber, og bærer sår rundt halsen og i underlivet. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Et mesterlig drama gjennomlyst av den sterkeste følelsen av dem alle: Kjærligheten til et barn.
En far og en datter blir brakt ombord på et seilskip. Jenta har feber, og bærer sår rundt halsen og i underlivet. Med dem er også et titalls andre syke. Året er 1775, og de skal til København, til Kong Fredriks hospital, for å bli helbredet for epidemien som har tatt så mange liv. Men overfarten er ikke uten farer, og jo lenger reisen drøyer, desto mer tiltar galskapen blant pasientene. Samtidig er faren vitne til at datteren, sakte, men sikkert, spises opp av sykdommen innenfra. Fra før har han mistet både sin kone og et annet barn. Han har bare henne igjen. Kommer hun til å overleve?

Kongens hjerte er et tett og intenst menneskelig drama, basert på virkelige hendelser. Fram fra sidene stiger en bekmørk verden -- en helvetesberetning blant levende -- der døden truer overalt. Men samtidig er romanen også gjennomlyst av den sterkeste følelsen av dem alle: Kjærligheten til et barn. Det er mesterlig gjort, og beskrevet i et nær hypnotisk språk, som viser både døden og kjærlighetens nærvær i ett og det samme.

Gaute Heivoll (f. 1978) debuterte i 2002. I 2010 fikk han sitt store gjennombrudd med romanen Før jeg brenner ned, som vant Brageprisen samme året. Romanen ble solgt til 17 land.

Detaljer

Forlag
Tiden
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
228
ISBN
9788210051616
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Kongens hjerte
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kongens hjerte:

Tornedans

Ole Kristian Ellingsen
Innbundet 
344,- 378,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Dyret

Heidi Furre
Paperback 
199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv