Min side Kundeservice Bli medlem

Blodbok

«Jeg gikk til denne boken full av fordommer. Dumt av meg, og jeg fikk dem rett i fleisen.» «Romanen er smart og plump, sår og selvopptatt, skarp og reflektert.» «Jo da, fordommene mine ble suverent returnert av en forfatter som utmerket godt vet hva hen gjør.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

Blodbok av sveitsiske Kim de l'Horizon er det siste tiårets store romandebut i tyskspråklig litteratur. Den er både en berørende oppvekstberetning og en roman som utfordrer den lineære familiefortellingen, gjennom et kreativt og flytende språk som ikke slår fast, men åpner for nye innsikter. Les mer

449,-
Sendes innen 3 virkedager
Blodbok av sveitsiske Kim de l'Horizon er det siste tiårets store romandebut i tyskspråklig litteratur. Den er både en berørende oppvekstberetning og en roman som utfordrer den lineære familiefortellingen, gjennom et kreativt og flytende språk som ikke slår fast, men åpner for nye innsikter.

Fortelleren i Blodbok identifiserer seg verken som mann eller kvinne. Hen har forlatt det lille stedet der hen vokste opp, etablert et friere liv i Zürich, og føler seg med tiden komfortabel med sin ikke-binære kropp og egen seksualitet. Men da bestemoren blir alvorlig demenssyk, begynner fortelleren å tenke tilbake på sin egen barndom. Hvorfor er alle minnene bare bruddstykker? Hvordan var det for bestemoren å vokse opp i skyggen av sin avdøde storesøster, og hva skjedde egentlig med grandtanta som forsvant? Fortelleren bestemmer seg for å ta et oppgjør med morens taushet og for å skrive ned den kvinnelige blodslinjen i familien.

Kim de l'Horizon (f. 1992) vant både den tyske og den sveitsiske bokprisen for sin debut Blodbok. Det er en bok som med inderlighet og overbevisning formidler et barns såre erfaringer og genuine fortvilelse ved å vokse opp som annerledes. Men Blodbok er også et forsøk på frigjøring fra alt det som vi stilltiende bærer med oss fra generasjon til generasjon, enten det er kjønnsroller, familietraumer eller klassetilhørighet.

«Kim de l'Horizon er en viktig representant for en ny måte å skrive på.» Tages-Anzeiger

«I Kim de l'Horizons Blodbok blir språket like flytende som det kropper og identiteter er: Det drar deg med i en sterk strøm.» Süddeutsche Zeitung

«Et gigantisk, ekstravagant verk.» Le Temps

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
287
ISBN
9788202793111
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Blutbuch
Format
21 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Jeg gikk til denne boken full av fordommer. Dumt av meg, og jeg fikk dem rett i fleisen.» «Romanen er smart og plump, sår og selvopptatt, skarp og reflektert.» «Jo da, fordommene mine ble suverent returnert av en forfatter som utmerket godt vet hva hen gjør.»

Anne Cathrine Straume, nrk.no

«... romanen bobler av originalitet og litterære kvaliteter som språklige innfall, interessante metaforer, sosiologiske observasjoner, psykologisk dybde og - ja - kjønnspolitiske spørsmål.» «...eventyrlig lesning.»

Inger Bentzrud, Dagbladet

«Denne debutromanen vil være «dårlig». Og det er derfor den er ganske god.» «... rik heller enn overlesset, rampete heller enn glorete, og stort sett rørende åpenhjertig heller enn pinlig inderlig.»

Maria Olerud, Morgenbladet

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Blodbok:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv