Meny

Han, solo

«et fascinerende bilde av villet fremmedhet.» «Romanens passasjer om rotløshet viser en følsomhet for særegne sider av livet som er få skribenter forunt.» «Observasjonene er fintfølende, og innsiktene han kommer til nye.»

, BLA (Bokvennen Litterær Avis)
Han, solo er ei forteljing om kjærleik, identitet og tilhøyrsel. Robin er 26 år og nett blitt forlaten av mannen han trudde var den eine. Den plutselege kjærleikssorga opnar for ei erkjenningsreise av dei sjeldne; ei gransking av eige liv og bakgrunn som skeiv utlending i Noreg. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Han, solo er ei forteljing om kjærleik, identitet og tilhøyrsel. Robin er 26 år og nett blitt forlaten av mannen han trudde var den eine. Den plutselege kjærleikssorga opnar for ei erkjenningsreise av dei sjeldne; ei gransking av eige liv og bakgrunn som skeiv utlending i Noreg.

I denne sjangerutfordrande debutromanen blandast det høge og det låge på uanstrengt vis; Star Wars og Titanic, verdsrommet og havbotnen, språkfilosofi og tilfeldig sex. Men mest av alt handlar det om dei ulike formene for einsemd som kan gå som ein raud tråd gjennom livet - og om den evige leitinga etter ein heim.

Eg blei ikkje fødd som eit einsamt menneske. Noko må ha skjedd. Hòlet i meg var ikkje medfødd, eg må ha fått det på eit bestemt tidspunkt i livet. Når, lurer eg på. Kva dag, i kva år, på kva klokkeslett?

For lenge sidan, i ein galakse langt, langt borte ...
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Nynorsk
Sider: 249
ISBN: 9788202763329
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«et fascinerende bilde av villet fremmedhet.» «Romanens passasjer om rotløshet viser en følsomhet for særegne sider av livet som er få skribenter forunt.» «Observasjonene er fintfølende, og innsiktene han kommer til nye.»

, BLA (Bokvennen Litterær Avis)

«Særleg er det hjarteskjerande å lesa kor presist einsemd og sakn blir skildra.» «På sitt beste er Han, solo eit høgdepunkt i norsk samtidslitteratur [...]. Van de Walle [klarar] å fornya stoffet og gje friske pust. Etter å ha lese boka veit eg litt meir om kjærleik enn det eg gjorde før. Viktigast, så klarar romanen å gje det nærværet og den emosjonelle sanninga som berre skjønnlitteratur kan gje.»

, Framtida

«Van de Walle skriver smart, lekent og oppmerksomt.» «Velskrevne skildringer av omgivelsene som kan få selv en innbitt østlandspatriot til å lengte etter bergensk høst»

, Klassekampen

«en imponerende debut i den norske litteraturverdenen» «Med et lekent og finurlig språk bryter boka stadig ut i lengre refleksjoner rundt parrelasjoner, ensomhet, litteratur, det å elske et annet menneske og å være skeiv utlending i et fremmed land. Det er en kompleks, men særdeles vellykket sjonglering.» «Selv uten å medregne faktumet at han skriver på et andrespråk, gjør belgiske Robin Van de Walle en imponerende entré i den norske litteraturverdenen»

, BLIKK

«... på sitt beste særs lovande.» «gode tablå og refleksjonar som er slåande» «Det er mange av Van de Walles tilsynelatande enkle grep og detaljerte skildringar som er effektive og gode (...). Eg synst også han klarer å både skrive og reflektere godt om tilfeldig sex og teknologiens grep på både seksualitet og relasjonar.» «Eg føler meg heilt trygg på at det kjem til å kome eit nytt forfattarskap ut av dette.»

, Bergens Tidende

«Romanen opnar med kjærleikssorg, vi kjem inn like etter at roman-Robin har blitt dumpa av ein mann han elska. Det er mørkt, det er vått, det er november i Bergen. Frå dette nullpunktet viser det seg at sorga etter kvart opnar for andre refleksjonar, ikkje minst over eige liv. Kva er det som gjer at han er eit einsamt menneske? Romanen om roman-Robins kjærleikstap og sjølvgransking er stilsikker og tankevekkjande.»

NRK Litteratur

«presist og rett fram om en mørk og sår kjærlighetssorg som munner ut i introspeksjon og identitetssøken (...) Robin Van de Walle beviser at man ikke trenger å ha fått grått hår for å kunne skrive godt om hva det vil si å være menneske.» «Han, solo oser av melankoli og nostalgi. Van de Walle skriver treffende om den klassiske identitetssøken. En hjerteskjærende, men uunngåelig del av tjueårene.»

, Universitas

«Robin Van de Walle balanserer det melankolske mot ein frigjerande og distanserande ironi, lun humor og rare og originale koplingar mellom likt og ulikt når det gjeld språk og nasjonalitet, nærvær og distanse, rotløyse og heimstad. Dette gir romanen eit løft og viser ein reflektert, ung mann (f. 1994) som kjenner sine referansar til både populærkultur, film, litteratur og filosofi (...)» «ein høgst leseverdig roman»

, Dag og Tid