Min side Kundeservice Bli medlem

Krise

roman

Romanen Krise, som forelå i 1934, er ikke bare en nær.gående beretning om et opprevet ungpikesinn, en ung sjel i de dypeste konflikter mellom tro og tvil og retningsløse drifter. Det er en eksistensielt rystende roman der hele verdensordenen står på spill. Les mer

349,-
Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Romanen Krise, som forelå i 1934, er ikke bare en nær.gående beretning om et opprevet ungpikesinn, en ung sjel i de dypeste konflikter mellom tro og tvil og retningsløse drifter. Det er en eksistensielt rystende roman der hele verdensordenen står på spill. Ja, forfatteren lar den gode og den onde makt spille sjakk om hegemoniet, hvit mot svart. En mørk og en lys side som bekjemper hverandre. Den lyse kraften er den kristne moralismen og den mørke kraften pubertetens sprengende vekstkraft med «hemmelige ønsker og fantasier, fulle av raseri og nytelse».

Krise er en feberhet roman, ført i pennen med logisk stringens og intellektuell klarhet. Og stor patos. Den har partier som er rent uhyggelige i sine eksatologiske skildringer. Den er et bitende oppgjør med repressiv religionsutøvelse og knugende konvensjonelle autoriteter. Det er en kompromissløst sannhetssøkende tekst, ydmykt lidenskapelig nedtegnet av et varmt poetisk sinn.

Detaljer

Forlag
Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
223
ISBN
9788274888784
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Kris
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Krise:

Iggy
Ny!

Iggy

Edy Poppy
Innbundet 
439,-
 

Skår

Bret Easton Ellis
Innbundet 
409,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sjøfarar

Sophia de Mello Breyner Andresen
Paperback 
272,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv