Meny

Kunsten å miste

; Egil Halmøy (Oversetter)

Naïma arbeider på et fint galleri i Paris og lever stort sett et spennende liv. En dag ber sjefen hennes henne om å reise til Algérie. Plutselig går det opp for henne hvor lite hun vet om familiens historie og landet de en gang forlot. Les mer
Vår pris
149,-
Spar
50,-

Veil. pris: 199,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 149,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 199,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Naïma arbeider på et fint galleri i Paris og lever stort sett et spennende liv. En dag ber sjefen hennes henne om å reise til Algérie. Plutselig går det opp for henne hvor lite hun vet om familiens historie og landet de en gang forlot. Det har aldri vært noe annet enn et bakgrunnsteppe uten betydning.
Bestfar Ali var fjellbonde i Algerie, og ble tvunget ut av landet da franskmennene tapte krigen. Slik var det for mange algeriere, som hadde samarbeidet med okkupantene. De ble kalt harkier.
I Frankrike ble de satt i leire, før de befolket de nybygde drabantbyene og måtte ta til takke med de dårligste jobbene. Tre generasjoner senere er alt endret, men hvordan skal man kunne forstå sin egen historie når ingenting er blitt fortalt.
Alice Zeniter har skrevet en kraftfull og modig fortelling som er mer aktuell enn noen gang. Den handler om å være fengslet av sin fortid. Men også om friheten til å være seg selv, utover både sosiale og private stengsler.

«... en vakker og tankevekkende roman. (...) en roman om hvor vanskelig det er å løsrive seg fra sin fortid, om hvor lite verdt vi er aleine og om hvor flott, men vanskelig det er å leve.» Jan-Erik Østlie, frifagbevegelse.no
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 503
ISBN: 9788203267352
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: L'art de perdre
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger