Min side Kundeservice Bli medlem

Meursault-saken

en roman fra Algerie

Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus' mesterverk Den fremmede. 70 år etter drapet nekter han å la broren forbli anonym og glemt. Les mer

149,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Haroun er broren til den navnløse «araberen» som ble drept av den beryktede Meursault, antihelten i Albert Camus' mesterverk Den fremmede. 70 år etter drapet nekter han å la broren forbli anonym og glemt. Han gir ham et navn, Mousa, og skildrer gjennom glimtvise minner og historier, det livet han levde opp til den skjebnesvangre dagen da han ble drept.

Kveld etter kveld sitter Haroun på en bar i Oran og grubler over sin egen ensomhet, sitt mislykkede kjærlighetsliv, sitt religiøse sinne, og den uro han føler for landet sitt som har skuffet ham så dypt. Som en fremmed blant sitt eget folk, pa.beroper han seg retten til endelig a. fa. lov til a. dø.

Albert Camus' klassiker Den fremmede er sentral for Meursault-saken, ettersom boken ba.de anerkjenner og kritiserer en av tidenes mest kjente romaner. Dette er en verdig oppfølger: ikke bare er det en dyptpløyende historie om arabisk identitet, og de katastrofale følgene kolonialismen i Algerie fikk, men det er ogsa. et solid litterært prosjekt med en unik og gripende stemme.

Meursault-saken var innstilt til den prestisjetunge Goncourt-prisen i 2014, og har høstet strålende kritikk både i Frankrike, Storbritannia og USA.

Detaljer

Forlag
Bokvennen
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
152
ISBN
9788274884564
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Meursault, contre-enquête
Format
19 x 12 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Meursault-saken:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Munch

Steffen Kverneland
Innbundet 
450,-
 

Skrik

Poul Erik Tøjner
Innbundet 
375,- 429,-

Berlin

Torgrim Eggen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Skumring

Arnaldur Indriðason
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv