Montevideo

roman

«En dikter, sa Bolaño også, kunne tåle alt, noe som vel måtte være det samme som å si at et menneske kunne tåle alt. Men Bolaño var ikke enig i dette siste, for han mente at det var få ting et menneske kunne utholde, mens en dikter, derimot, kunne utholde alt. Les mer

399,-
Sendes innen 3 virkedager
«En dikter, sa Bolaño også, kunne tåle alt, noe som vel måtte være det samme som å si at et menneske kunne tåle alt. Men Bolaño var ikke enig i dette siste, for han mente at det var få ting et menneske kunne utholde, mens en dikter, derimot, kunne utholde alt.
Ja vel? Jeg tror, eller vil tro, at også poesiens verden er befolket av idioter. Ifølge W. H. Auden var Alfred Tennyson blant dem, han som i sin ungdom lignet en sigøyner og senere så ut som en gammel og møkkete munk. Av alle de engelske dikterne, sa Auden, hadde Tennyson hatt det fineste øret, men sannsynligvis var han også den dummeste av alle.»


Montevideo er postmodernistisk metafiksjon på sitt aller beste, og er av kritikere blitt kalt forfatterens hittil beste verk. Historien handler om en avdanket forfatter som i en livskrise begynner å se små tegn og symboler på dører og i rom. Disse tolker han som signaler på at han bør begynne å skrive igjen. Men i sitt ønske om å skape noe nytt blir han konfrontert med det umulige - hvordan fortelle historien på en måte den aldri før har blitt fortalt, når det virker som om alt allerede har blitt sagt?


Enrique Vila-Matas er en av de mest prestisjetunge og originale stemmene i spansk samtidslitteratur. Han er også en ivrig bidragsyter i litteraturdebatten og opptatt verdens tvetydighet, og avstanden mellom virkelighet og fiksjon.

I Montevideo opphøyes kunsten samtidig som den latterliggjøres. Dette er en fornøyelig roman om et karakteristisk trekk ved vår tid - det inderlige ønsket om å være unik og original.

OVERSATT AV CHRISTIAN RUGSTAD


«Montevideo er en betraktning av romanen som sjanger, dens transformasjon og gjenfødelse»
- Eva Cosculluela, ABC Cultural

Detaljer

Forlag
Solum Bokvennen
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
220
ISBN
9788256028795
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Montevideo
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Montevideo:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Quarry

Max Allan Collins
Paperback 
116,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv