Meny
 
Agnes natt og dag - 
      Kjersti Annesdatter Skomsvold

Agnes natt og dag

roman

Serie: Peter Venn og Agnes Møller 2

«Kanskje årets søteste roman»

Adressa Terningkast 6
"Det var søndag morgen, og Agnes Møller hadde en mann i senga. Hun holdt seg oppe på den ene albuen mens hun stirret på ham. Han sov fremdeles, med munnen åpen. Det må jeg si, tenkte Agnes. Ja, det må jeg sannelig si. Les mer
Vår pris
179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

E-bok
Legg i
E-bok
Legg i
Vår pris: 179,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

"Det var søndag morgen, og Agnes Møller hadde en mann i senga. Hun holdt seg oppe på den ene albuen mens hun stirret på ham. Han sov fremdeles, med munnen åpen. Det må jeg si, tenkte Agnes. Ja, det må jeg sannelig si. Så snudde hun seg over til den andre siden og stod opp, tok på seg morgenkåpa, før hun gikk inn på kjøkkenet, begynte å dekke på bordet. Ja, hva skal jeg si? la hun så til, grunnende. For noe måtte hun vel si når han våknet?"

Så lenge Agnes Møller kan huske har hun tenkt at om hun bare viker ørlite fra den rette sti, så vil slutten følge like ubønnhørlig som om hun hadde kastet seg utfor et eller annet stup. Nå er hun førtifem år og tenker at det får så være. På et eller annet tidspunkt orker man ikke lenger å ta så mye hensyn til seg selv og alle sine nevroser. Og kanskje er det derfor hun denne morgenen våkner med en mann i senga. Han heter Peter Venn, er naboen hennes, og nå ligger han der med åpen munn.

"Agnes natt og dag" er en eksistensielt oppmuntrende fortelling om Agnes Møllers møte med kjærligheten, skrevet med et stort humoristisk alvor og litterært overskudd.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Adressa

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Oktober
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788249524303
Utgave: 1. utg.
Format: EPUB
Filstr: 1.8 MB
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Kanskje årets søteste roman»

Adressa Terningkast 6

«Agnes natt og dag balanserer mellom intens psykologi og melodramatisk workplace drama (...) Dette er overhodet ikke ment som en fornærmelse! Snarere kan man si at Skomsvold finner forbindelser mellom ulike tilnærminger, vanligvis motsetninger, der det ene skaper momentum hos det andre.»

, Aftenposten

«I skildringen av Agnes synes jeg Skomsvold gjør det hun er best på, nemlig å skildre hvordan det oppleves å leve i limbo, i en tilværelse det er nesten umulig å nærme seg for andre mennesker. (...) Mange vil nok kalle både Agnes og Peter for psykisk syke. Men Skomsvold plasserer dem aldri kategorisk i en slik bås, og unngår det diagnostiske og terapeutiske språket. Agnes og Peter skildres heller helt enkelt som veldig menneskelige, med alt det innebærer.»

, Vårt Land

«En bokorm møter en annen bokorm, og det tar fyr. To forsiktige, beskjedne, urolige og nevrotiske mennesker åpner seg for hverandre, og for verden ... En kjærlighetshistorie altså, fortalt med Kjersti Annesdatter Skomsvolds lett underfundige, litt tørrvittige stil, med et skjevt blikk til denne verdens vellykkede og perfekte ...»

, Dagsavisen

«Skomsvold har skrevet en sjarmerende romantisk komedie ... en fin liten fortelling om rare, genuine mennesker som finner hverandre i en kynisk verden ...»

, Morgenbladet

«... en solid, velskrevet og tankevekkende tekst om mennesker mange vil kunne kjenne seg igjen i, mennesker som sjelden trer ut av den trygge rollen eller fortaper seg i de aller dristigste tanker, drømmer og målsetninger – mennesker som er langt nærmere A4 enn A3 og A5. Men det er lov, og vi tåler det også»

, FriFagbevegelse