Min side Kundeservice Bli medlem

Beatles

«Velskreven, varm, sjarmerende.»

Knut Faldbakken, Dagbladet

Dette er en munter og vemodig roman om fire Beatles-frelste Oslogutter av årgang 1951, fra de som syvendeklassinger står på spranget inn i voksenverdenen - "Vi tok framtida på forskudd, og den så sabla bra ut" - til 25. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Dette er en munter og vemodig roman om fire Beatles-frelste Oslogutter av årgang 1951, fra de som syvendeklassinger står på spranget inn i voksenverdenen - "Vi tok framtida på forskudd, og den så sabla bra ut" - til 25. september 1972.

Ingen går tørskodd når dønningene fra ungdomsopprøret ute i Europa skyller inn over dem og deres beskyttende tilværelse.

Slik gir Christensen et levende og billedrikt inntrykk av en tid de fleste har opplevet - eller gjennomlevet.

Medlemsvurdering:
Denne har fåttt mine barn til å bli glad i literatur. Fantrastisk bok

Bjørn Hoenvoll

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
732
ISBN
9788202563561
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 13 cm
Serie
Kim Karlsen 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Velskreven, varm, sjarmerende.»

Knut Faldbakken, Dagbladet

«Den ømmeste og sannferdigste bok om ungdom jeg har lest på lange, lange tider.»

Kolbein Falkeid, .

Medlemmers vurdering

B
Bjørn Hoenvoll – 29.01.2019

– Denne har fåttt mine barn til å bli glad i literatur. Fantrastisk bok

I
Ingvild Hegge Eriksen, praktikant i Bokklubben – 02.02.2017

– Det er kanskje en klisjè å si det, men denne boka var en av de viktigste bøkene for meg og min ungdomstid. Klok, vakker, spennende og morsom på samme tid. Lars Saabye Christensen skriver fletta av de fleste. Genial lesning, og jeg anbefaler denne til alle.

C
Cecilie – 22.11.2012

– Lars Saabye Christensen har en unik måte å skildre på. Man lever seg lett inn i historien om de fire barndomsvenne Kim, Gunnar, Seb og Ola. Tok meg selv i å lese saktere og saktere mot slutten av boka for at den ikke skulle ta slutt. Anbefales!

v
vl – 14.07.2010

– Beatles er etter min mening Saabye Christensens beste roman noen sinne! Jeg har nå lest den for andre gang, og likte den like godt som jeg gjorde for ti år siden. Det jeg først og fremst liker er å følge de fire guttene gjennom flere år. Skildringene av deres vennskap virker så ekte, og det er nok dette som griper meg. Gjennom barndommen virker alt så enkelt. Videre i ungdommen kompliseres ting og realiteten innhenter guttene, slik den jo så ofte gjør. Likevel støtter de hverandre gjennom tykt og tynt. Romanen påpeker på en måte viktigheten av vennskap, og av det å ha noen der bestandig. Kjærlighet, jenter, familie, musikk og diverse annet er med i romanen, men for meg står først og fremst vennskapet sentralt. At handlingen følger Beatles sin storhetstid er prikken over i-en, som virkelig setter standarden! En nydelig bok som anbefales alle!

Q
QWL – 05.04.2010

– Dette er en vakker bok. Allerede noen hundre sider ut i boka, kan man nesten kjenne nostalgien fra de tidligere hendelsene. Jeg hadde aldri trodd at en slik roman på over fem hundre sider skulle være slik. Å få plass til alle disse "minnene" på så få sider, er nesten et underverk. "Beatles" tilbyr stemninger på et så variert plan at det aldri blir kjedelig. Dette er nesten obligatorisk å lese for alle som er opptatt av hvilken som helst form for litteratur. Kim Karlsens historie er så realistisk og levende at det nesten er latterlig. Og ja; den smaker en hel sommer og en halv barndom. Det skulle ikke vært lov å kategorisere slike bøker med terninger.

O
Ole K – 20.09.2009

– Hovedpersonen i boka er Kim Karlsen. Han er enebarn og bor sammen med foreldrene sine i en leilighet midt i Oslo-vest. Familien er ikke velstående, men de klarer seg. Drømmen er å kjøpe en bil en gang. På Nesodden eier de huset med utedo og svabergene liggende rett nedenfor. Epletrærne i hagen er fulle av blomster og frukt. Det beste feriestedet i verden. Romanen passer kanskje spesielt godt for dem som vokste opp mens Beatles herjet hitlistene i verden, men ungdom i dag kan også ha glede av den. Tanken bak romanen er vel å fortelle om livet til fire gutter som vokser opp på 60- og 70-tallet. Livet var tydeligvis ikke lett da heller, ikke ifølge Saabye Christensen i alle fall.

A
Andreas – 08.08.2009

– "Beatles" er en lettlest og meget interessant bok som drev meg framover i boka som et ekspresstog. Når man først har begynt på denne boka til Lars Saabye Christensen, er det vanskelig å legge den fra seg igjen før man er ferdig med alle 538 sidene. Boka er etter min mening velskrevet og jeg forstår inderlig godt at den er solgt i mer enn 100.000 eksemplarer og oversatt til flere språk! Det eneste som jeg vil pirke på er at slutten ikke er helt bra. Det at hovedpersonen, Kim Karlsen, havnet på Gaustad Sykehus etter et mentalt sammenbrudd, får leseren ikke en overbevisende forklaring på, og det er dårlig!

Q
QJ – 09.04.2009

– "Beatles" er ei bok om ungdom, framtid, opplevelser og vennskap. Den handler om samhold og om hva som skjer når verden og vennskapet endrer seg. Jeg syns "Beatles" var en fin leseropplevelse. Med vakkert språk og gripende skildringer, og jeg forstår hvorfor den kalles en klassiker. Det er ei bok som får leseren til å ty til tårene i det ene øyeblikket, for så å kaste hodet bakover i latter et lite øyeblikk seinere. Absolutt ei bok som henger igjen i tankene etter at man har fullført den, og ei bok som gjør inntrykk. Og det er det jeg krever av ei bok for å anbefale den; at den skal gjøre inntrykk. Kos deg med den!

m
mie – 11.01.2009

– "Beatles" er den ultimate oppvekstromanen, og handlingen er lagt 60- og 70-tallets Oslo. Fire gutter opplever tenårene på godt og vondt, og viser hvor fint og vanskelig det kan være å befinne seg midt mellom barn- og voksentilstand. Jeg vil påstå at boken egner seg like godt for jenter og gutter, selv om den dreier seg om den er skrevet fra en gutts synspunkt. Jeg tror også voksne vil få et nostalgisk gjensyn med sin egen oppvekst, for her er det mye å kjenne seg igjen i. Boken er så velformulert og morsom at den er vanskelig å legge fra seg.

R
Rose-Marie – 21.09.2008

– Vi følger de fire guttene Kim, Gunnar, Seb og Ola fra de begynner på ungdomskolen og frem til de har rundet tyve. Guttene har en ting felles: de elsker Beatles! De er helt uadskillelige gjennom hele oppveksten, og tanken på at noe skal kunne skille dem er helt utenkelig. Kim Karlsens far jobber i bank. Den dagen han blir ranet på jobben, mister han grepet i tilværelsen. Deretter er det kun undulaten og kryssord som kan fange hans oppmerksomhet. Moren er lettere hysterisk - særlig for at sønnen skal begynne med narkotika. Kim lyver foreldrene huden full, og eksperimenterer med både dop og alkohol, og foreldrene har overhode ikke peiling på hvem han er eller hva som interesserer ham. Denne boka tok meg med storm. En herlig skildring av hvordan det var å være ung i hovedstaden på 60-tallet! Svein Tindberg leste nydelig!

S
Skancke – 09.09.2008

– Dette er den første av tre romaner om vennene Kim, Gunnar, Seb og Ola, alias Paul, John, George og Ringo. Boka skildrer oppveksten deres som tenåringer i hovedstaden fra 1965 til 1972, en tid med store skiftninger, både personlige og samfunnsmessige. Jeg-personen i boka er Kim, og alt skildres gjennom hans øyne og fortolkning. Dette er en roman det svinger av! Sjelden har jeg lest slik metaforbruk som Christensen varter opp med her, bare hør hvordan en skikkelig "dagen derpå" beskrives: "Tømmermennene gjorde jobben sin. De var i gang med å kviste og skrelle bark". Historien er veldig fortettet, men det er likevel et godt driv gjennom hele romanen. Den gir et levende og innsiktsfullt bilde av hvordan det var å vokse opp som gutt på denne tiden, og persongalleriet er variert og karakterene troverdige og psykologisk interessante. En rå og usminket oppvekstskildring man sent vil glemme! Og igjen - språket er fantastisk! Anbefales!

M
Mette – 22.06.2008

– Beatles markerte det store gjennombruddet for Lars Saabye Christensen, og innbrakte ham Cappelenprisen. Beatles er historien om fire Oslo-gutter av 1951-årgang. Det er først og fremst en oppvektsroman, som skildrer området rundt Skillebekk i 1960¿70-årene. Boken starter i 1965 da hovedpersonene er i tidlig tenårsalder og slutter i 1972 da de er ferdige med gymnaset og går hver sin vei. «Jeg-personen», Kim Karlsen, er en særing, en notorisk løgner, med en utpreget interesse for bilmerker, epler og mystiske jenter. De fire guttene, Kim, Ola, Sebastian og Gunnar lever som en uadskillelig gjeng, med fotballen, hormonene, og musikken som våpen mot de voksnes og det akseptertes verden. En veldig god bok med temaer alle kan kjenne seg igjen i, spesielt de som vokste opp på samme tid som guttene iboken.

K
KH – 03.06.2008

– Dette er lydboka til romanen ¿Beatles¿ av Lars Saabye Christensen. Boka handler om de 4 guttene fra oslo som er født på begynnelsen av 50- tallet. Du får ta del i deres liv allerede fra syvende klasse, og helt til 1972. På denne tiden er det ungdomsopprør i Europa, noe som påvirker hverdagen deres. Boka ¿Beatles¿ er overraskende bra, og bare tittelen i seg selv selger jo boka. Jeg var litt skeptisk og ganske tvilende til at innholdet skulle holde mål. Men det gjorde den altså, på en strålende måte. Jeg vil sterkt anbefale denne boka på det varmeste. :)

B
Brage Aronsen – 01.08.2007

– "Beatles" av Lars Saabye Christensen må være en av de desidert beste ungdomsromanene som noensinne er skrevet. Boka handler en guttegjeng på fire som vokser opp i Oslo i en tid der normene brytes ned og ungdomsopprøret for alvor begynner å bre om seg. Saabye Christensen skriver levende og intimt, og hans bruk av språklige bilder skaper en intensitet og et driv i historien som vanskelig kan overgås. Her handler det om udødelig kameratskap, om forhistoriske foreldre, om kjærlighet og selvfølgelig revolusjon. Selve bandet Beatles er ikke så fremtredende som tittelen skulle tilsi, men Saabye Christensen bruker de legendariske britene på elegant vis som et slags tidsmessig rammeverk for fortellingen. Denne boka vil lære deg mer om Oslo på seksti og syttitallet enn noen historiebok. Den er dessuten en fryd å lese, igjen og igjen. Anbefales for ungdom i alle aldre!

V
Vera – 08.03.2007

– Beatles er et fast innslag i bokhylla mi, jeg har begynt å slite på mitt andre pocketeksemplar nå! Første gang jeg leste den i 13-14-årsalderen ble jeg helt bergtatt. Den handler om fire gutter som bor på Frogner, og vi følger dem fra de begynner på ungdomsskolen til de drar i militæret. De identifiserer seg med de fire guttene i popgruppen The Beatles, og hvert av kapitlene i boka har navn etter en Beatlesplate. Vi følger hovedpersonen Kim med hans tre venner på alt fra fotballkamper til det første kysset. Boken er velskrevet, og man føler virkelig for å gå en tur i guttenes nærmiljø etterpå for å få følelsen av hvordan det var for dem å bo der. Boken er for meg like aktuell i dag som da jeg leste den for første gang for 15-16 år siden. Det er bare en ting å si: Anbefales alle!

M
Morty – 28.10.2005

– Jeg kommer sikkert til å bli litt hatet for dette, for Lars Saaby regnes som en uangriperlig forfatter. Ingen kan mene noe negativt om han, for han skriver jo så fine historier. Først vil jeg jo si at dette er en fin historie, men hva har den i tilby meg? Vel, ingenting. Litt referanser til Beatles, og oppveksten var jo litt morro. Men jeg kjeder meg, og jeg kjeder meg. Jeg kunne faktisk ikke vente med å legge fra meg denne boken, som jeg følte ikke handlet om noe som helst.
En serie hendelser som forandrer hovedpersonen, vennegjengen og hvordan de møter den voksne verden. Det værste syns jeg er språket, som bare gjør det hele litt mer søvndyssende. Det blir til tider så naivt, at jeg lurer på om Lars holder oss for narr. Men den skal få pluss for noen gode punkter, men dette var kjedelige greier. Uten mål og mening, og uten nerve.

L
Lieng – 17.02.2005

– Jeg synes at boka var ganske morsom og virkelighetsnær. Allikevel kunne boka være ganske dramatisk. Forfatteren har funnet noen ganske gode eksempler på Oslo i 60-70 tallet. Boka var ganske lettlest, selv om det til tider kunne være vanskelig å få med seg alt. Selv om det ikke var noen direkte handling i boka var det en merkelig framdrift i boka. Alle handlingene i boka var ikke like lovlige. Forfatteren hadde brukt en del dialektord og slang i direkte tale. Han har også fått fram noen virkelig gode beskrivelser. Jeg synes at boka var ganske god. Den var annerledes enn de fleste andre bøker og gjorde inntrykk på meg. Jeg vil anbefale boken for ungdommer fra ungdomsskolen og langt oppover. Den kan også godt leses av voksne.

E
Effe – 15.02.2005

– Jeg synes at boka var ganske morsom og virkelighetsnær. Allikevel kunne boka være ganske dramatisk. Forfatteren har funnet noen ganske gode eksempler på Oslo i 60-70 tallet. Boka var ganske lettlest, selv om det til tider kunne være vanskelig å få med seg alt. Selv om det ikke var noen direkte handling i boka var det en merkelig framdrift i boka. Alle handlingene i boka var ikke like lovlige. Forfatteren hadde brukt en del dialektord og slang i direkte tale. Han har også fått fram noen virkelig gode beskrivelser. Jeg synes at boka var ganske god. Den var annerledes enn de fleste andre bøker og gjorde inntrykk på meg. Jeg vil anbefale boken for ungdommer fra ungdomsskolen og langt oppover. Den kan også godt leses av voksne.

b
basto – 19.12.2004

– ¿Beatles¿ handler om fire gutter (Kim (hovedpersonen), Gunnar, Sebastian og Ola) og deres ungdomstid fra 1965 til 1972. Her følger vi dem på godt og vondt. Fra tiden de var store Beatles fan (som mange var på den tiden) og kalte hverandre etter medlemmene og drømte om å starte sin egen band (The Snafus) til tiden der ungdomsproblemene og deres egene problemer begynte å gjelde mer og mer og deres drøm om et band blir knust. Dessuten gir boka en sterk beskrivelse av samfunnet i Norge og dels verden gjennom denne perioden: 68 generasjons protester, Vietnamkrigen, den kalde krigen etc. Dette er en av de store bøkene av stormesteren Christensen som kommer til å bli husket. Skaff deg boka eller lydboken, for ellers vil det være et stort tomrom som vanskelig å tette igjen. Anbefales på det sterkeste.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Beatles:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Bly

Lars Saabye Christensen
Paperback 
229,-

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv