Meny
Valérie Perrin: De tre

De tre

; Kristi Heggli (Oversetter)

«Valérie Perrin byr på vennskap på grensen til kjærlighet ... en vellykket skildring av noe av det viktigste i verden. Perrin fanger oss igjen med sine vrier og mysterier. Så jag katten, hunden eller partneren ut av godstolen og okkuper den med varm drikke, et pledd og De tre. Da kommer våren litt raskere.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

Valerie Perrin er en mester i å skrive fram sterke karakterer og hvordan valgene man tar former en. Denne gangen følger vi tre venner over tre tiår i en roman som er like sterk og brilliant som braksuksessen Å vanne blomster om kvelden.

Les mer
Bestselgende forfatter
Leserfavoritt
Vennskap
Vår pris
384,-
Spar
55,-

Veil. pris: 439,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 06.02.2023

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 384,-
Spar: 55,-

Veil. pris: 439,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ventes til lager 06.02.2023

Presentert av Bente, redaktørBente

Kraftfullt og brilliant

Valerie Perrin er en mester i å skrive fram sterke karakterer og hvordan valgene man tar former en. Denne gangen følger vi tre venner over tre tiår i en roman som er like sterk og brilliant som leserfavoritten Å vanne blomster om kvelden.

Valérie Perrin er tilbake med en veldreid og kraftfull roman om hva det vil si å være menneske, om hvordan hendelser i livet former en og avgjør hvilken retning det tar. Hemmeligheter, sykdom, tilfeldigheter, kjærlighet og et mysterium … Leseren får følge tre uatskillelige venner som deler absolutt alt. Ingen kommer innenfor deres lille sirkel. Romanen strekker seg over tre tiår.

Adrien, Etienne og Nina
De tre møtes for første gang som tiåringer. Adrien vokser opp med sin mor. Han har et distansert forhold til faren som uansett er mest engasjert i sin nye familie. De treffer hverandre en gang i blant, mest av plikt. Etienne bor sammen med far, mor og sin søster Louise. Nina ble overlatt til sin beste- far, postbudet Pierre, allerede som baby. Moren stakk av, faren er ukjent. Med denne bakgrunnen har Nina hatt en vanskelig start, selv om bestefaren tar seg godt av henne og elsker henne over alt. Ja, alle de tre vennene har utfordringer i livet som Valerie Perrin beskriver så godt at jeg som leser føler et sterkt behov for å følge dem. Hvordan blir livet som voksen? Vil de greie å holde på det sterke vennskapet?

Den mystiske fortelleren
Perrin begynner imidlertid ikke historien med barndom i 1986, men i 2017, og fortelleren er den mystiske Virginie. Fortellerstemmen bringer en ekstra dimensjon til fortellingen. Hvem er Virginie? Hun har tydeligvis vært fascinert av trioen helt siden barneårene. En jevnaldrende som kanskje ble holdt utenfor? Vi får vite at det kun er Adrien som vil snakke med henne i voksen alder. Etienne ønsker hun ikke å snakke med, og Nina forakter henne. Virginie har kommet tilbake til hjembyen og en jobb som journalist. Og hun stalker Nina, som driver et senter for hjemløse dyr.

Ulykkelig ekteskap
Den unge Etienne har draget på damene. Men selv har han problemer med å engasjere seg følelsesmessig. Han er sammen med Clothilde, men han ser helst at det blir slutt. Han er lei av henne. Plutselig en dag for- svinner Clothilde sporløst. Har Etienne noe med det å gjøre? Ninas bestefar dør i en grusom ulykke, og Nina glir etter hvert inn i et forhold og der- etter destruktivt ekteskap til en eldre mann. De opprinnelige planene hennes om å flytte til Paris for å studere sammen med Etienne og Adrien blir skrinlagt, tragisk nok. De to guttene går også ulike veier. Adrien viser seg å bære på en hemmelighet, som avsløres i en roman han gir ut under pseudonym. Etienne utdanner seg til politietterforsker. Kontakten mellom dem er ikke som før.

Den døde i bilen
Sentralt i romanen er en bil som blir trukket opp av en innsjø tretti år etter at Etienne så kjæresten Clothilde for siste gang. I bilen er det rester av et menneske. Kan det være henne? Perrin bygger historien rundt funnet og gir meg nesten en følelse av å lese en thriller, også fordi det dukker opp et gammelt brev som viser seg å være viktig for oppklaringen av hva som egentlig skjedde med Clothilde. Perrin gir oss ulike og interessante historier om liv som leves, seksuell identitet, hemmeligheter som kommer for en dag og et mysterium som ligger som et bakteppe. Hele tiden venter vi på det uunngåelige – at livene til de tre skal flettes sammen igjen, at de på nytt skal bli en sterk trio der vennskap betyr alt!

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen
Terningkast 5 Guri Hjeltnes, VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252593617
Utgave: 1. utg.
Nr: 8212007
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Valérie Perrin (f. 1967) er fotograf og manusforfatter. Hun vokste opp i Bourgogne og har siden bodd i Normandie og Paris. I 2015 ga hun ut sin første roman, Les oubliés du dimanche. Den ble utgitt i ti land og vant flere litterære priser. I 2018 gjorde hun stor internasjonal suksess med sin andre roman, Å vanne blomster om kvelden. Den vant Maison de la Presse-prisen 2018 og Lesernes pris i 2019, og plasserte Perrin blant de ti mest solgte forfatterne i Frankrike samme år. Romanen er solgt til over 30 land, og var den mestselgende boken i Italia i 2020, og er nylig kåret til vinner av Bokklubbens leserpris 2022 av medlemmene. De tre er Perrins tredje roman.

«Valérie Perrin byr på vennskap på grensen til kjærlighet ... en vellykket skildring av noe av det viktigste i verden. Perrin fanger oss igjen med sine vrier og mysterier. Så jag katten, hunden eller partneren ut av godstolen og okkuper den med varm drikke, et pledd og De tre. Da kommer våren litt raskere.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Dette er en bok om et dypt vennskap, kanskje den beste jeg har lest om akkurat det.»

, Nettavisen Terningkast 5

«(...) en veldreid underholdningsroman, med alle ingredienser av fortielser, havarerte familier, velstående familier, gode og snille mennesker, hemmeligheter, kjærlighet og tap.» «Boken er godt oversatt og teksten flyter i Kristi Rédis Hegglis oversettelse.»

, VG Terningkast 5