Min side Kundeservice Bli medlem

De tre

«Valérie Perrin byr på vennskap på grensen til kjærlighet ... en vellykket skildring av noe av det viktigste i verden. Perrin fanger oss igjen med sine vrier og mysterier. Så jag katten, hunden eller partneren ut av godstolen og okkuper den med varm drikke, et pledd og De tre. Da kommer våren litt raskere.»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

Valerie Perrin er en mester i å skrive fram sterke karakterer og hvordan valgene man tar former en. Denne gangen følger vi tre venner over tre tiår i en roman som er like sterk og brilliant som braksuksessen Å vanne blomster om kvelden.

Les mer

384,-

439,- Spar: 55,-

Sendes innen 1 virkedag
Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Kraftfullt og brilliant

Valerie Perrin er en mester i å skrive fram sterke karakterer og hvordan valgene man tar former en. Denne gangen følger vi tre venner over tre tiår i en roman som er like sterk og brilliant som leserfavoritten Å vanne blomster om kvelden.

Valérie Perrin er tilbake med en veldreid og kraftfull roman om hva det vil si å være menneske, om hvordan hendelser i livet former en og avgjør hvilken retning det tar. Hemmeligheter, sykdom, tilfeldigheter, kjærlighet og et mysterium … Leseren får følge tre uatskillelige venner som deler absolutt alt. Ingen kommer innenfor deres lille sirkel. Romanen strekker seg over tre tiår.

Adrien, Etienne og Nina
De tre møtes for første gang som tiåringer. Adrien vokser opp med sin mor. Han har et distansert forhold til faren som uansett er mest engasjert i sin nye familie. De treffer hverandre en gang i blant, mest av plikt. Etienne bor sammen med far, mor og sin søster Louise. Nina ble overlatt til sin beste- far, postbudet Pierre, allerede som baby. Moren stakk av, faren er ukjent. Med denne bakgrunnen har Nina hatt en vanskelig start, selv om bestefaren tar seg godt av henne og elsker henne over alt. Ja, alle de tre vennene har utfordringer i livet som Valerie Perrin beskriver så godt at jeg som leser føler et sterkt behov for å følge dem. Hvordan blir livet som voksen? Vil de greie å holde på det sterke vennskapet?

Den mystiske fortelleren
Perrin begynner imidlertid ikke historien med barndom i 1986, men i 2017, og fortelleren er den mystiske Virginie. Fortellerstemmen bringer en ekstra dimensjon til fortellingen. Hvem er Virginie? Hun har tydeligvis vært fascinert av trioen helt siden barneårene. En jevnaldrende som kanskje ble holdt utenfor? Vi får vite at det kun er Adrien som vil snakke med henne i voksen alder. Etienne ønsker hun ikke å snakke med, og Nina forakter henne. Virginie har kommet tilbake til hjembyen og en jobb som journalist. Og hun stalker Nina, som driver et senter for hjemløse dyr.

Ulykkelig ekteskap
Den unge Etienne har draget på damene. Men selv har han problemer med å engasjere seg følelsesmessig. Han er sammen med Clothilde, men han ser helst at det blir slutt. Han er lei av henne. Plutselig en dag for- svinner Clothilde sporløst. Har Etienne noe med det å gjøre? Ninas bestefar dør i en grusom ulykke, og Nina glir etter hvert inn i et forhold og der- etter destruktivt ekteskap til en eldre mann. De opprinnelige planene hennes om å flytte til Paris for å studere sammen med Etienne og Adrien blir skrinlagt, tragisk nok. De to guttene går også ulike veier. Adrien viser seg å bære på en hemmelighet, som avsløres i en roman han gir ut under pseudonym. Etienne utdanner seg til politietterforsker. Kontakten mellom dem er ikke som før.

Den døde i bilen
Sentralt i romanen er en bil som blir trukket opp av en innsjø tretti år etter at Etienne så kjæresten Clothilde for siste gang. I bilen er det rester av et menneske. Kan det være henne? Perrin bygger historien rundt funnet og gir meg nesten en følelse av å lese en thriller, også fordi det dukker opp et gammelt brev som viser seg å være viktig for oppklaringen av hva som egentlig skjedde med Clothilde. Perrin gir oss ulike og interessante historier om liv som leves, seksuell identitet, hemmeligheter som kommer for en dag og et mysterium som ligger som et bakteppe. Hele tiden venter vi på det uunngåelige – at livene til de tre skal flettes sammen igjen, at de på nytt skal bli en sterk trio der vennskap betyr alt!

Medlemsvurdering:
Nydelig roman♥️ Like fin som Å vanne blomster om kvelden. Har fått ny yndlingsforfatter♥️

Tove Lian

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
594
ISBN
9788252593617
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Trois
Format
21 x 14 cm
Nr
8212007

Om forfatteren

Valérie Perrin (f. 1967) er fotograf og manusforfatter. Hun vokste opp i Bourgogne og har siden bodd i Normandie og Paris. I 2015 ga hun ut sin første roman, Les oubliés du dimanche. Den ble utgitt i ti land og vant flere litterære priser. I 2018 gjorde hun stor internasjonal suksess med sin andre roman, Å vanne blomster om kvelden. Den vant Maison de la Presse-prisen 2018 og Lesernes pris i 2019, og plasserte Perrin blant de ti mest solgte forfatterne i Frankrike samme år. Romanen er solgt til over 30 land, og var den mestselgende boken i Italia i 2020, og er nylig kåret til vinner av Bokklubbens leserpris 2022 av medlemmene. De tre er Perrins tredje roman.

Medlemsblad

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Valérie Perrin byr på vennskap på grensen til kjærlighet ... en vellykket skildring av noe av det viktigste i verden. Perrin fanger oss igjen med sine vrier og mysterier. Så jag katten, hunden eller partneren ut av godstolen og okkuper den med varm drikke, et pledd og De tre. Da kommer våren litt raskere.»

Steinar Brandslet, Stavanger Aftenblad

«Dette er en bok om et dypt vennskap, kanskje den beste jeg har lest om akkurat det.»

Jan Øyvind Helgesen, Nettavisen

«(...) en veldreid underholdningsroman, med alle ingredienser av fortielser, havarerte familier, velstående familier, gode og snille mennesker, hemmeligheter, kjærlighet og tap.» «Boken er godt oversatt og teksten flyter i Kristi Rédis Hegglis oversettelse.»

Guri Hjeltnes, VG

«Av og til føler du at du har levd et helt liv etter at siste side i en bokfortelling er ferdiglest, du lukker boka, både kroppslig og mentalt nesten utslitt - og tenker hva nå? En sånn opplevelse hadde jeg etter den siste romanen til Valérie Perrin «De tre».» «Jeg følte meg helt mørbanket da jeg lukket siste kapittel av denne romanen. » «Begrepet en «pageturner» er nærmest blitt en klisjé, men i mangel av noe bedre bruker jeg den her også.»

Jan-Erik Østlie, FriFagbevegelse.no

Medlemmers vurdering

A
Anne – 08.05.2023

– Jeg ble egentlig veldig skuffet over denne boken. Hadde store forventninger siden jeg fullstendig falt for den forrige boken hennes "Å vanne blomster om kvelden". Den var velskrevet, klok og magisk. "De tre" kunne nesten vært skrevet av en annen person, for formuleringene og ordlyden var veldig ulik den andre. Beskrivelsene og språket virket til tider klønete, og personene i boken mange ganger ikke troverdige. Handlingen er bra, men boken kunne vært kortet ned til 2/3 av sideantallet. Nei, dette var skuffende. Håper hun kan komme med bok nr. 3 som lever opp til forventningene mine.

T
Tove Lian – 05.05.2023

– Nydelig roman♥️ Like fin som Å vanne blomster om kvelden. Har fått ny yndlingsforfatter♥️

g
gerd bjørklund – 04.05.2023

– De tre

E
Eileen – 03.05.2023

– Flott leseropplevelse av en varm, opplysende og nær roman

A
Anne Bråtteng – 03.05.2023

– De tre

G
Gitte Krosvik Pettersen – 03.05.2023

– Veldig godt beskrevet historie om 3 barndomsvenner fra fortid til nåtid. Spennende og interessant lesing fra side 1 til slutt. Veldig vanskelig å legge fra seg boken da den holder leseren hele tiden på tå hev, absolutt IKKE kjedelig.

G
Grethe G.Thørud – 03.05.2023

– En helt nydelig bok! Det å følge disse tre vennenes vei gjennom livet er en gave ,rett og slett.

S
Sidsel Knutsen – 03.05.2023

– Jeg må dessverre si at jeg synes boka er dårlig!! Uinteressant, altfor masse prat. Dessuten er det flere steder rotete språk så man ikke riktig vet hvem av alle rollepersonene det er som uttaler seg. Kjedelig og masete. Huff.

S
Svanhild Bergly – 02.05.2023

– Fin bok, men den når ikke helt opp til Å vanne blomster om kvelden

A
Anne – 02.05.2023

– Super bok. Veldig godt og beskrivende språk.

L
Lillybeth – 02.05.2023

– Fantastisk bok, anbefales! Skulle ha gitt den 10 stjerner. En av mine topp ti, og jeg leser masse.

E
Ellen Kjølberg – 02.05.2023

– De tre

B
Birgit Sørensen – 02.05.2023

– Fantastisk!

S
Sidsel Strand – 02.05.2023

– Igjen en utrolig opplevelse fra Valerie Perrin.

E
Eva Gravem Knutsen – 02.05.2023

– En deilig, varm bok. De tre kommer under huden på deg og underveis kommer ønske om det må gå greit for dem

A
Anne Britt – 23.04.2023

– En alldeles nydelig bok! Vakker, trist, stemningsfull, og litt morsom bok om vennskap og livets opp- og nedturer! Vanskelig å legge fra seg, og samtidig ønsker man at man aldri blir ferdig med den!

A
Anne Hilde Årseth – 07.03.2023

– Denne boken skuffet ikke, den var rørende, vakker med stor livsinnsikt :) Anbefales.

M
Mandy – 13.01.2023

– Vakker – trist – spennende – morsom, jeg koste meg fra første til siste side. Skulle bare ønske at den varte mye lengre... (og boka har nesten 600 sider). :D

Oppdag mer

Bøker som ligner på De tre:

Beatles

Lars Saabye Christensen
Paperback 
229,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Byttet
Ny!

Byttet

Stefan Ahnhem
Innbundet 
393,- 449,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv