Min side Kundeservice Bli medlem

Etter vinteren

«Dette vintereventyret kan smelte ethvert frossent hjerte.»

Kirkus

En vinterstorm, et lite uhell og et farlig mysterium bringer tre mennesker motvillig sammen. Midt i mysteriet opplever vi uventet medmenneskelighet, kjærlighet og toleranse. Det blir starten på et uvanlig vintereventyr i storbyen New York. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Magiske Isabel Allende  

Isabel Allendes vintereventyr fra New York er av beste merke. Midt i mysteriet opplever vi uventet medmenneskelighet, kjærlighet og toleranse. 

De tre hovedpersonene Richard, Lucia og Evelyn havner ufrivillig i hverandres selskap under den verste snøstormen i New York noensinne. Den forsiktige Richard har våget seg ut i uværet med bilen for å få katten sin til dyrlegen. På veien kolliderer han med en bil, og den unge sjåføren av den andre bilen oppfører seg svært merkelig. Richard skjønner ikke hvorfor hun er så oppkavet og desperat over kollisjonen og ikke blir roligere selv når han forklarer at hans forsikring dekker reparasjon for begge bilene. Hun prøver frenetisk å lukke det skadede bagasjelokket og haster så fort videre i den bulkede bilen at han bare så vidt rekker å få gitt henne visittkortet sitt så hun kan ta kontakt om skadene.

«Den lille kollisjonen skal vise seg å være starten på et stort eventyr av en fortelling» 

Mystisk gjest
Da jenta litt senere dukker forskremt opp på døra hans, skjønner han ingen ting. Snøstormen raser fortsatt, og hun tør tydeligvis ikke dra hjem med den bulkede bilen. At Evelyn, som jenta heter, har en svært god grunn til å være redd, skal han først få vite senere, og når hemmeligheten avsløres, er det for sent å snu for ham også. Motvillig lar han henne søke tilflukt i leiligheten. Forgjeves prøver han å få henne til å fortelle hvorfor hun er så skremt. I sin fortvilelse over situasjonen ber han leieboeren sin, Lucia, om hjelp med den mystiske, unge jenta. Han og Lucia omgås ikke, de rett og slett unngår hverandre til vanlig, men siden Lucia snakker spansk, kan hun kanskje få jenta i snakk?

Vintereventyr
«De neste tre dagene, mens uværet ble lei av å piske jorden og løste seg opp over havet, skulle livene til Lucía Maraz, Richard Bowmaster og Evelyn Ortega bli ugjenkallelig vevd inn i hverandre.» Den lille kollisjonen skal vise seg å være starten på et stort eventyr av en fortelling, der de tre plutselig har blitt medsammensvorne i noe mye mer dramatisk enn en bulket bil. Litt etter litt får Richard og Lucia høre Evelyns historie, og da er det ingen vei tilbake, de må sammen finne en løsning som kan redde dem alle. Og som den fantastiske fortelleren Isabel Allende er, har hun gitt romanen et vell av medmenneskelighet, verdighet, kjærlighet, toleranse og omsorg midt oppe i dramatikken. Allende skaper magi på boksidene, det er bare å glede seg! 

 

Medlemsvurdering:
Strålende! Varm og kjærlig beskrivelse av forskjellige mennesketyper.

Lillian

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
345
ISBN
9788205514775
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Más allá del invierno
Format
21 x 14 cm
Nr
8135827
Serie
Lesetid

Utdrag

 

Om forfatteren

Isabel Allende (f. 1942) er oppvokst i Santiago, Chile. I 1960- og 1970-årene arbeidet hun som journalist og lærer mens hun publiserte fortellinger for barn og skrev dramatikk. Men det var først i 1982 Allende slo igjennom som forfatter med romanen Åndenes hus (på norsk i 1984). 

Romanen satte henne for alltid på det litterære verdenskartet, men det er boka om datteren Paula som har betydd mest for Allende selv. Med den bevarte hun datteren, som døde alt for tidlig av sykdom, i hjertet sitt og for ettertiden. «Å skrive er for meg en utforskning av minnene, erfaringene, besettelsen, drømmene, frykten, lidenskapen min. Jeg kan bare skrive om de temaene jeg bryr meg dypt om,» sier Isabel Allende. 

Isabel Allendes bøker er oversatt til nesten 30 språk. Hun bor i San Rafael, California. 

 

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Dette vintereventyret kan smelte ethvert frossent hjerte.»

Kirkus

«Et dypdykk i hva det betyr å respektere, beskytte og elske.»

Publishers Weekly

Medlemmers vurdering

L
Lisbeth – 12.11.2019

– Syntes boken var tunglest, falt ikke i smak hos meg så har ikke lest hele boken

A
Anne Engli Salvesen – 01.07.2019

– God bok

A
Anne-Kirsti Werring – 05.06.2019

– Endelig er hun i "sin gamle form" igjen. Frodig, herlig og høyst leseverdig!

B
Birgit Sørensen – 30.04.2019

– Strålende Allende!

L
Linda Finjord – 23.04.2019

– Pirret ikke leselysten før langt ut i boken. Ok bok å ha lest, men ikke mer enn det.

G
Gretha – 03.04.2019

– Isabel Allende

L
Lillian – 02.04.2019

– Strålende! Varm og kjærlig beskrivelse av forskjellige mennesketyper.

A
Anne Grete de Jong – 02.04.2019

– Godt skrevet og fasinerende kjærlighetshistorie om de som er godt voksne.

E
Edna – 02.04.2019

– Gledet meg til Isabel Allende, men dette ble for langtekkelig for meg. Mye historie om volden i sør Amerika, som jeg følte ble gnaget om og om igjen.

C
Cecilie Moen – 02.04.2019

– Vintereventyr

A
Aud hope Knutsen – 02.04.2019

– Likte boka veldig godt.

B
Beate Hovin – 02.04.2019

– Jeg sluker alt Isabel Allende skriver. Denne boken syns jeg er midt på treet.....

B
Birgit Sørensen – 02.04.2019

– Strålende!

I
Ingvild Norum – 02.04.2019

– Fin roman om to kvinners og en manns liv før de ble kjent med hverandre og deres spesielle « reise» sammen. Hver og en har de opplevd tristhet og drama i sine liv men deres fellesskap gjør dem godt.

N
Nancy Solbakken – 19.03.2019

– Fortellingen hopper veldig frem og tilbake hele tiden. Jeg ble ganske forvirret, og kjedet meg fra tidlig starten av boka. Gadd bare å lese halve. Anbefales ikke! 👎

H
Hilde Fjeld Myrvold – 18.03.2019

– Som alltid skriver Allende historien sli at du lever deg inn i den. Boken beskriver hvor brutalt livet var, samtidig er den morsom og så er det litt kjærlighet der også.

R
Rita Paulsen – 08.03.2019

– Ok bok, men litt slitsomt å hoppe fra person til person hele tiden. Historiene er gode, men litt vanskelig på et punkt å huske hva som egentlig ligger i bunn.

B
Berit Skogand – 06.03.2019

– Etter vinteren

A
Anne-Kirstine Werring – 05.03.2019

– Jeg er glad i Allende. Har lest mye av henne, og liker godt hennes blomstrende språk. I de senere år har jeg ikke vært like betatt, men denne boken fortalte meg at hun er i slag igjen! Elsker hennes frodige beskrivelser av menneskene i handlingen, hun holdt meg fanget gjennom hele boken. Spennende, bisarr, morsomt, trist og ettertenksomt. Jeg slukte den rått, trist da den var ferdiglest.

I
Inger Lise Hoverud – 05.03.2019

– Allende skuffer ikke! En aktuell roman som beskriver en hverdag for migrantene, vi ikke kan forestille oss.

M
Magny Lundeberg – 05.03.2019

– Vintereventyr

M
Mari – 05.03.2019

– Kjedelig fra en dyktig forfatter

A
Aase – 05.03.2019

– Nok en fantastisk bok fra Isabel Allende, en av mine absolutte favorittforfattere. En litt annerledes historie enn tidligere bøker, men som vanlig med personer man får et forhold til og omgivelser man "lever i" sammen med personene. Anbefales!

s
sissel leni sundal nærø – 05.03.2019

– En bok om livets påkjenninger og muligheter. Viktigheten av å tenke enkelt og positivt og ikke minst å huske å leve. Fint hvordan tre ulike personer med ulike historier treffes og beriker hverandres liv.

L
Linda V – 05.03.2019

– Variabel bok, litt langtrukken

H
Hanne frydenberg – 05.03.2019

– Dette var en veldig enkel bok - den manglet, etter min mening, dybde. Den fenget meg ikke!

M
Miriam – 05.03.2019

– Veldig Allende, men denne gangen med fokus på ny kjærligheten son finnes sent i livet. Lys og varm bok om blant annet innvandring til USA, men også et lik som dukker opp i bagasjerommet.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Etter vinteren:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv