Min side Kundeservice Bli medlem

Glemt på en søndag

«Her er fullt av morsomme formuleringer og replikker, overraskende og visuelle skildringer.»

Guri Hjeltnes, VG

Nydelig om levd liv og å finne kjærligheten, sannheten – og om magien i hver og ens historier.

Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag

Vakkert, vart og sanselig om kjærlighet, vennskap og respekt på tvers av generasjonene – om leseglede og skriveglede, om begjær, fortvilelse og savn, gjenforeninger og tap, og om å finne hverandre og oppdage hverandre.

Runhild

Skrevet av: Runhild, Redaktør

Justine liker jobben sin. Hun liker aller best når hun kan sitte ned med beboerne på Hortensiahjemmet og høre dem fortelle sine historier. Særlig Hélène på rom nummer 19, som er nesten 100 år gammel og bare kalles Damen på stranden fordi hun hver eneste dag ser for seg at hun er på stranden med sin mann og datteren. Justine noterer nennsomt ned fortellingen om Hélènes liv etter hvert som hun fanger opp nye biter av historien om jenta som ikke kunne lese og den vakre mannen som åpnet verden for henne.

21 år gamle Justines egen historie er veldig spesiell. Hun bor hos bestemoren og bestefaren sammen med fetteren sin, Jules. Fedrene deres, som var tvillinger, ble drept i en bilulykke. Sammen med dem i bilen satt mødrene deres. Alle fire døde. Siden har de to barna vokst opp som søsken hos farfaren og farmoren.

Små og store mysterier
Da noen mystiske, falske dødsbudskap sprer seg fra Hortensiahjemmet der Justine jobber, kommer politiet for å etterforske saken. De falske telefonbeskjedene er alltid om de beboerne som ikke får søndagsbesøk av sine familier. Da de ankommer for å ta et siste farvel, blir de veldig overrasket – og noen ganske sinte – over å finne sin gamle slektning i god behold. Under vitneavhøret med Justine får hun litt tilfeldig vite noe om foreldrenes bilulykke som hun ikke bare kan la ligge. Hva var det politiet ikke fikk til å stemme den gangen?

Valérie Perrin tegner fram den nydelige og såre kjærlighets- og livshistorien til Hélène gjennom Justines skriverier i den blå notisboken hennes. Samtidig følger vi Justine på oppdagelsesferd i sin egen families hemmeligheter. Hun søker sannheten innimellom hverdagene på jobb og de uromantiske helgetreffene med en mann hun ikke engang har spurt om hva heter. Valérie Perrin tok hele verden med storm med supersuksessen Å vanne blomster om kvelden og fjorårets De tre. I Glemt på en søndag skriver hun vakkert, vart og sanselig om kjærlighet, vennskap og respekt på tvers av generasjonene, om leseglede og skriveglede, om begjær, fortvilelse og savn, gjenforeninger og tap, og om å finne hverandre og oppdage hverandre. En særdeles god start på det nye leseåret!

Vi anbefaler

— Vakkert om levd liv, leseglede og viktigheten av å kjenne sin egen historie. En særdeles god start på det nye leseåret!

Runhild Skjølaas

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
312
ISBN
9788252594171
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
Les oubliés du dimanche
Format
21 x 14 cm
Nr
8221537

Valérie Perrin om Glemt på en søndag

Medlemsblad

Om forfatteren

Valérie Perrin er forfatter, fotograf og manusforfatter og er blitt et fenomen over hele verden. Glemt på en søndag er hennes første roman. Den ble utgitt i ti land og vant flere litterære priser. I 2018 gjorde hun stor internasjonal suksess med sin andre roman, Å vanne blomster om kvelden. Den vant Maison de la Presse-prisen 2018 og Lesernes pris i 2019, og plasserte Perrin blant de ti mest solgte forfatterne i Frankrike samme år. Romanen er utgitt i over 30 land og var den mestselgende boken i Italia i 2020.  I 2023 kom hennes tredje roman De tre. Perrin ble kåret til vinner av Bokklubbens leserpris 2022.ccc

Fenomenet Perrin

Da Å vanne blomster om kvelden kom i 2022 ble den raskt oppdaget av norske bokelskere. Dagbladets anmelder ville helst gitt terningkast 7, og italienerne kalte den verdens vakreste bok. Valérie Perrin er blitt et fenomen over hele verden.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«Her er fullt av morsomme formuleringer og replikker, overraskende og visuelle skildringer.»

Guri Hjeltnes, VG

«Glemt på en søndag vant den franske bokhandlerprisen, da den ble gitt ut for snart ti år siden og er en klassisk Perrin-roman på alle mulige måter. Den er en flerstemt kjærlighetsroman som vipper på en knivsegg mellom det bittersøte og det litt for klisne.»

Mari Grydeland, Aftenposten

«En original og sjarmerende heltinne, et overraskende univers, en historieforteller med stort talent.»

Elle

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Glemt på en søndag:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv