Min side Kundeservice Bli medlem

Kjærlighet i koleraens tid

«Denne lysende og hjerteskjærende romanen er muligens en av de beste kjærlighetshistoriene som noen gang er blitt fortalt.» The New York Times Book Review

Under forsøket på å fange en rømt papegøye faller doktor Juvena Urbino ned fra en stige og dør. Les mer

229,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

«Denne lysende og hjerteskjærende romanen er muligens en av de beste kjærlighetshistoriene som noen gang er blitt fortalt.» The New York Times Book Review

Under forsøket på å fange en rømt papegøye faller doktor Juvena Urbino ned fra en stige og dør. Slik blir Fermina Daza enke. Allerede morgenen etter likvaken tropper den 76-årige Florentino Ariza opp hos henne. Helt fra Fermina avviste ham for nøyaktig 51 år, 9 måneder og 4 dager siden, har han vært besatt av henne. Herfra nøster García Márquez opp den vel 50 år lange historien, en stor og frodig fortelling om det mest altoppslukende av alt: kjærligheten - og dens mange avtegninger.


Beretningen om Fermina Daza, doktor Urbino og Florentino Ariza er en av de fineste kjærlighetsromanene som er skrevet på spansk. Ved siden av Hundre års ensomhet er den regnet som høydepunktet i nobelprisvinner Gabriel García Márquez' diktning.

«Forførende og mesterlig fortellerkunst ... García Márquez skriver om kjærligheten som forsoning, en kraft som gjør livet verdt å leve.»
Newsday

«En mektig kjærlighetshistorie ... Særegen fra første til siste side.»

Newsweek«Briljant, provoserende ... magisk ... glimrende skrevet.»

Chicago Tribune«En overdådig bok ... [om] store temaer som kjærlighet, død, minnenes pinsler og alderdommens ubarmhjertighet.»

The Washington Post Book World«Ingen bokelskere kan unngå å la seg bevege av Márquez' yndige penn.»

Sunday Telegraph«En forbløffende mektig og utsøkt komisk kjærlighetshistorie.»

Newsweek«En fantastisk feiring av de mange formene for kjærlighet mellom menn og kvinner ... en av Márquez' beste romaner.»

The Times«Få har skrevet like lidenskapelig om kjærlighetens kraft.»

Independent«Den viktigste romanforfatteren uansett språk.»

Bill Clinton«En vidunderlig forfatter, klok, medfølende og uhyre morsom.»
Sunday Telegraph

Medlemsvurdering:
Som ung forelsker telegrafisten Florentino seg i kjøpmannsdatteren Fermina Daza. De utvikler et ungdommelig kjærlighetsforhold, men splittes av Ferminas far. Hun gifter seg så med en velstående lege. Historien kverner om Florentinos utemmelige kjærlighet til Fermina. Aldri kan han glemme sin ungdoms kjæreste, og han lover seg selv at han en gang skal få henne. "Kjærlighet i koleraens tid" er en burlesk og gripende kjærlighetshistorie. Fantasifullt og fargerikt skildrer Marquez Florentinos livslange lidenskap for en kvinne han aldri egentlig har vært sammen med. Boken graver dypt i kjærlighetens mysterium, hvordan hovedpersonen forsøker å temme den i andre kvinners selskap og likevel er overbevist om sin troskap til ungdomsforelskelsen. Fortellerstemmen er mektig og utemmet. Marquez på sitt beste!

Blake

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
440
ISBN
9788205530775
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
El amor en los tiempos del cólera
Format
21 x 13 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

B
Blake – 17.04.2009

– Som ung forelsker telegrafisten Florentino seg i kjøpmannsdatteren Fermina Daza. De utvikler et ungdommelig kjærlighetsforhold, men splittes av Ferminas far. Hun gifter seg så med en velstående lege. Historien kverner om Florentinos utemmelige kjærlighet til Fermina. Aldri kan han glemme sin ungdoms kjæreste, og han lover seg selv at han en gang skal få henne. "Kjærlighet i koleraens tid" er en burlesk og gripende kjærlighetshistorie. Fantasifullt og fargerikt skildrer Marquez Florentinos livslange lidenskap for en kvinne han aldri egentlig har vært sammen med. Boken graver dypt i kjærlighetens mysterium, hvordan hovedpersonen forsøker å temme den i andre kvinners selskap og likevel er overbevist om sin troskap til ungdomsforelskelsen. Fortellerstemmen er mektig og utemmet. Marquez på sitt beste!

k
koffeine – 29.11.2006

– Dette er en bok om kjærligheten i dens mange former, og om Den Store Kjærligheten som man gjerne opplever i ungdommen og som man aldri blir helt ferdig med. Bokens hovedpersoner Fermina Daza og Florentino Ariza har et hemmelig kjærlighetsforhold i veldig ung alder, de utveksler mange brev men møtes nesten aldri på tomannshånd. De avtaler å gifte seg så snart de får sjansen til det. Imidlertid går det plutselig opp for Fermina at hennes forelskelse bygger på en illusjon, og hun bryter forlovelsen og gifter seg i stedet med den ettertraktede legen Juvenal Urbino. Florentino på sin side gir aldri opp håpet om å få Fermina likevel, og han venter på henne i over 50 år, helt til hennes ektemann endelig dør. Jeg synes boka skildrer menneskene og kjærligheten med stor troverdighet, fri for naive Hollywood-forestillinger, men likevel romantisk og vakkert. Anbefales!

S
Siri B – 23.03.2006

– Dette er en virkelig episk roman, som går over lang tid og og vever karakterenes utvikling forsiktig sammen. Kjærligheten til Florentino Ariza og Fermina Daza gjør ekte inntrykk. Tematikken er så godt som urørt i dagens ungdomsorienterte kultur - kjærlighet og seksualitet mellom gamle er knapt nok godtatt. Florentinos og Ferminas ungdommelige kjærlighet blir en kontrast til kroppene deres forfall. García Márquez er ikke tidenes beste latinamerikanske forfatter - da må vi til Peru og Mario Vargas Llosa - men han er allikevel superb, og denne er blant hans aller beste bøker. Kjærlighet i koleraens tid er hjertelig anbefalt, både til gamle og unge.

A
Are – 14.12.2005

– Denne boken er en en bok for sansene og for forestillelsesevnen. Den forteller historien om et par som venter hele livet på å få hverandre, men den forteller også så uendelig mye mer. Den beskriver et latinamerikansk samfunn, ikke analytisk, men med sansene. Adjektivene florerer og man kan omtrent kjenne lukten sive opp fra boken. Boken er et av Gabriel Garcia Marquez virkelige mesterverker, og en av grunnene til at han fikk nobelprisen, den beskriver en verden fjernt fra det vi er vant til oppe i Norge, og dette gjør den på en poetisk og vakker måte.
Absolutt verdt å lese!

N
NN – 09.01.2005

– Ytre sett er dette en svært enkel fortelling om kjærlighet, og hvordan man aldri kan glemme en gammel forelskelse. Det er nesten noe klisjéaktig over hele romanene med den mannlige hovedpersonens desperate kjærlighet til Fermina Daza, samtidig som det er blitt en svært vakker fortelling som støtter opp om ordtaket om at gammel kjærlighet aldri ruster. Romanene som utspiller seg fra 1880-tallet og frem til 1930-tallet, beveger seg stadig frem og tilbake i et dvelende tempo, men blir allikevel aldri søvndyssende. Kjærlighet i koleraens tid er absolutt et stort verk om kjærligheten, og en bok jeg på det varmeste kan anbefale.

L
Lucia – 29.12.2004

– Jeg likte denne boka fordi: den er morsom, fargerik, burlesk og ærlig uærlig. Jeg likte den ikke fordi: jeg følte den manglet EN pil, en retning, men så tenkte jeg at det kanskje er slik fordi kjærligheten er ironisk og ikke slik vi forventer, den er syk og smittsom og den drar oss opp en mørk, mørk elv. Gabriel Garcia Marquez skriver fantastisk godt, og romanen innfrir det som kreves av en ekte kjærlighetshistorie. Oversettelsen er varm og fargerik, og etter fem minutts lesing er jeg fanget i det fuktige sør-amerikanske landskap og jeg klarer ikke å legge boka fra meg..

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kjærlighet i koleraens tid:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Europa

Amalie Kasin Lerstang
Innbundet 
363,- 399,-
 

Veggen

Marlen Haushofer
Innbundet 
363,- 399,-

Vårs

Amalie Kasin Lerstang
Paperback 
272,- 299,-
 

Jenny

Sigrid Undset
Innbundet 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv