Min side Kundeservice Bli medlem

Kjærlighet i nødsfall

« Mer av dette, takk! Jeg har sjelden lest en så suggererende fortelling om hat og kjærlighet, lidenskap og utroskap. »

Cathrine Krøger, Dagbladet

Fem ulike kvinner prøver på det umulige – å elske, være sterk og samtidig være tro mot seg selv. Paula, Judith, Brida, Malika og Jorinde var tenåringer da Berlinmuren falt, da frihet erstattet grenser og restriksjoner.

Les mer

169,-

379,- Spar: 210,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - romaner inntil -80 % Velg flere her

Tilværelsens uutholdelige letthet

Paula, Judith, Brida, Malika og Jorinde var tenåringer da Berlinmuren falt, da frihet erstattet grenser og restriksjoner. Men friheten brakte med seg et nytt press: Det tyngende presset av å kunne velge. Det gir næring for både sjel og  tanke å følge disse fem kvinneskjebnene. Bestselgeren Kjærlighet i nødsfall blir værende i leserens oppmerksomhet lenge etter at siste side er lest.

Det krevende livet
Det gir mye gjenkjennelse å lese om disse fem kvinnene. Det handler om morsrollen og barnløshet, uønskede svangerskap og sorg, skilsmisse og utroskap, og det er lett å kjenne seg igjen i en rekke situasjoner og, ikke minst, følelser. Skuffelsen over ikke å bli gravid, raseriet over utroskap, oppgitthet over trange rammer og gamle foreldre fra en svunnen tid – og ikke minst: Det sterke behovet for et eget rom og egen tid, for å kunne vokse som menneske og ikke kun defineres ut fra rollen som hustru og mor.

«Daniela Krien er en lysende komet på den tyske bokhimmelen (...) hun tegner treffsikre kvinneportretter og skaper usedvanlig gode miljøskildringer.»

Guri Hjeltnes, VG, terningkast 5

De fem
Fem liv, fem kvinner – knyttet sammen av tilfeldigheter eller slektskap, ulike, men like i sin leting etter lykken. Men hva er igjen av disse fem kvinnene etter at de har oppfylt sine roller som koner, mødre, venner, elskere, søstre og døtre? Forventer de for mye av livet? Hver av de fem kvinnenes historier spinner selvstendig rundt sin egen akse, men de henger også sammen i et større bilde. Malika fikk ikke barn og ble forlatt av sin kjære Götz til fordel for Brida, Judith er legen til flere av de andre og evig singel. Brida er forfatter og Paula er bokhandler. Jorinde opplever et opprivende samlivsbrudd som også påvirker livet til søsteren Malika. 

Slagkraftig og aktuell, gripende og engasjerende. Kjærlighet i nødsfall går rett i strupen på hvordan det er å være kvinne i det 21. århundre.

Superaktuell
Slagkraftig og aktuell, gripende og engasjerende. Kjærlighet i nødsfall går rett i strupen på hvordan det er å være kvinne i det 21. århundre. Forutsetningene i livet og i kjærligheten viser seg ofte å være langt fra perfekte – men det gjelder å finne sin egen vei og ta ansvar for sitt eget liv og sin egen lykke.

Anbefales varmt!

 

 

Medlemsvurdering:
Den var vanskelig å legge fra seg! Skulle bare ønske at den var lengre.

Mandy

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Press
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
268
ISBN
9788252592023
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Die Liebe im Ernstfall
Format
21 x 14 cm
Nr
8181527

Medlemsblad

>

Utdrag

Om forfatteren

Daniela Krien (f. 1975) er forfatter og bosatt i Leipzig. Kjærlighet i nødsfall er Kriens tredje utgivelse og gikk rett inn på topp 15 på Der Spiegels bestselgerliste etter lanseringen i 2019. Den klatret raskt helt til topps og ble liggende på topp 15-lista i over et halvt år. Kriens bøker er oversatt til 18 språk. Daniela Krien mottok Sächsischer Literaturpreis i 2020.

Anmeldelser

« Mer av dette, takk! Jeg har sjelden lest en så suggererende fortelling om hat og kjærlighet, lidenskap og utroskap. »

Cathrine Krøger, Dagbladet

« Daniela Krien er en lysende komet på den tyske bokhimmelen (...) hun tegner treffsikre kvinneportretter og skaper usedvanlig gode miljøskildringer. Her er rett og slett mye snert. »

Guri Hjeltnes, VG

« Noe føles nytt etter å ha lest Daniela Kriens roman. Det er som om den 45 år gamle forfatteren har slått opp et vindu på vidt gap i tysk samtidslitteratur – uten å anstrenge seg. Hun får det til å se lett ut. Hun fremstår ikke bare som et friskt pust – mer som en varm vind. »

Knut Hoem, nrk.no

Medlemmers vurdering

A
Anne E. – 19.05.2021

– Egentlig interessant og god ramme for roman, men blir upersonlig og lite engasjerende pga overfladisk og oppramsende fortellerstil. Anbefales ikke å bruke penger på denne boken.

M
Mandy – 16.03.2021

– Den var vanskelig å legge fra seg! Skulle bare ønske at den var lengre.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kjærlighet i nødsfall:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv