Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Kransen

"Kransen" fra 1920 er første del i Sigrid Undsets storhetsverk om Kristin Lavransdatter. Her får du høre om Kristins oppvekst på Jørundgård og hennes opphold ved Nonneseter kloster i Oslo. Kristin er tett knyttet til faren Lavrans, men velger å gifte seg med Erlend Nikulaussøn, fremfor farens fortrukne valg Simon Darre. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

"Kransen" fra 1920 er første del i Sigrid Undsets storhetsverk om Kristin Lavransdatter. Her får du høre om Kristins oppvekst på Jørundgård og hennes opphold ved Nonneseter kloster i Oslo. Kristin er tett knyttet til faren Lavrans, men velger å gifte seg med Erlend Nikulaussøn, fremfor farens fortrukne valg Simon Darre. Det er Anne Ryg som leser.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202658656
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Serie
Kristin Lavransdatter 1

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

S
Simen – 16.10.2006

– Boka i seg selv er rimelig bra. Historien i "Kransen" er første del i triologien om Kristin Lavransdatter, og den forteller om Kristins første år fram til hun er en ung kvinne. Personlig liker jeg boka ganske godt, men syntes den er litt for gammaldags skrevet. Jeg tror det ville vært bra å gi ut en ny oversettelse av den. Ellers liker jeg godt hvordan Undset forteller historien om hvordan Kristin er forlovet med Simon Darre, men egentlig elsker Erlend, og hvordan forholdet deres er. Jeg måtte lese boka da jeg gikk på videregående skole, og er egentlig glad jeg leste den, for det er en god bok jeg aldri ville tatt meg tid til å lese ellers... Anbefales!

K
Kari – 26.01.2006

– "Kristin Lavransdatter" er vel kjent av de fleste, men som meg har vel kanskje de fleste bare et forhold til henne gjennom Liv Ullmanns film med samme navnet. Jeg kan si med en gang at boken av Sigrid Undset er mye bedre enn filmen. Så viss du likte filmen, kommer du garantert til å like boken, men viss du ikke likte filmen er det ingen grunn til å ikke lese boken. Sigrid skriver på en lett og underholdende måte. Vi møter altså Kristin, fra hun er 7 år til hun blir voksen. Vi følger henne gjennom gode og vonde hendelser, små og store. Som møtet med alvemøen i skogen, og ulykken til søsteren. Når Kristin blir voksen blir hun sendt i kloster og hun møter adelsmannen Erlend, problemet er at hun er trolovet til Simen. Kristin havner i konflikter med både familien, slekt og kirke.
Denne boken anbefaler jeg på det aller varmeste, det er umulig å ikke bli glad i Kristin når du leser denne boken. Undset fikk tross alt Nobels littraturpris for denne boken, en norsk klassiker som alle bør lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kransen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv