Min side Kundeservice Bli medlem

Kristin Lavransdatter

Husfrue

"Husfrue" fra 1921 er andre del i Sigrid Undsets storhetsverk om Kristin Lavransdatter, og handler om det spenningsfylte samlivet mellom Kristin og Erlend. Kristin er nå mor og husfrue på Husaby i Skaun. Les mer

299,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

"Husfrue" fra 1921 er andre del i Sigrid Undsets storhetsverk om Kristin Lavransdatter, og handler om det spenningsfylte samlivet mellom Kristin og Erlend. Kristin er nå mor og husfrue på Husaby i Skaun. Kjærligheten til Erlend er ikke like sterk, og livet med ham blir ikke slik hun hadde tenkt seg. Kristin tar på seg ansvaret for gården og ansvaret for barna. Erlend er lettsindig og bekymringsløs og krenker henne ved flere anledninger. Kristin tilgir, men klarer ikke å glemme. Hun sliter også med skyldfølelse overfor både foreldrene og Gud. Hun legger derfor ut på botsgang til Olav den hellige i Nidarosdomen for å få forlatelse for sine synder.

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788202658663
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Serie
Kristin Lavransdatter 2

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

E
Ellen – 06.10.2008

– "Husfrue" er det andre bindet (av 3) om Kristin Lavransdatter på 1300-tallet. Etter giftermålet med Erlend, flytter de til gården hans i Trøndelag. Hun får ansvaret for å få Husaby på stell, etter mange års vanskjøtsel, samtidig som hun føder sju sønner og tar seg av Erlends to barn med Eline. Indre kvaler gjør at Kristin søker tilgivelse i botsgang og kristen fromhet. Erlend synes Kristin er for mye opptatt av familien og kristendommen, og begynner å interessere seg for storpolitikk. Deres samliv blir satt på flere prøver. Livet etter bryllupet blir ikke helt som forventet. De har forskjellig syn på barneoppdragelse, samvær, venner og samfunn. Den store krangelen er i anmarsj; Kristin synes Erlend er uansvarlig og har gjort henne mye urett, mens Erlend mener at hun ikke viser ham nok aktelse og glemmer aldri. Selv om boka kom ut i 1921, har Sigrid Undset et språk som fremdeles fenger. Hun beskriver klær, møbler, våpen og miljø til minste detalj, samtidig som hun forteller inngående om personenes indre sjeleliv. De partier som er noe langdryge er Kristins botsgang til Nidaros og alle navnene som nevnes i forbindelse med Erlends arrestasjon og tiden etter.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristin Lavransdatter:

Se flere

Logg inn

Handlekurv