Min side Kundeservice Bli medlem

Kristin Lavransdatter

the bridal wreath

Kransen skildrer Kristins oppvekst og ungdom og hennes nære forhold til faren, storbonden Lavrans. Som barn ble hun trolovet med sønnen på nabogården, men hun trasser seg til ekteskap med adelsmannen Erlend. Les mer

139,-
Paperback
Utsolgt
Kransen skildrer Kristins oppvekst og ungdom og hennes nære forhold til faren, storbonden Lavrans. Som barn ble hun trolovet med sønnen på nabogården, men hun trasser seg til ekteskap med adelsmannen Erlend. Da bærer hun allerede hans barn. En slik oppførsel setter henne i konflikt med både familie, slekt og kirke. Fortellingen fortsetter i Husfrue og Korset.

Detaljer

Innbinding
Paperback
Språk
Engelsk
Sider
283
ISBN
9780394752990
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
1987
Originaltittel
Kristin Lavransdatter ; Kransen
Priser
Winner of Nobel Prize 1928.
Serie
Kristin Lavransdatter 1

Medlemmers vurdering

E
Ellen – 11.08.2008

– Kristin er oppdratt til å bli et godt koneemne og et liv i gudsfrykt på 1300-tallet. I 15 års-alderen blir hun bortlovet til Simon Darre, men da lillesøsteren Ulvhild blir invalid, vil hun gå i kloster for å redde hennes liv. Der treffer hun Erlend, en vakker mann med en fortid som ikke passer til Kristins liv. Hun trosser sin familie og venner, og de lover hverandre evig troskap, noe som de ikke kan eller vil se følgene av. Dette er bonderomantikk fra Gudbrandsdalen som man blir påtvunget i ungdomssåra, og som jeg ikke har lest før nå. Boka blir hevet et hakk da slutten forteller om Kristins foreldre, hvilke håp de hadde da de var unge, hva de fikk og hva de gjorde med det. Det hever bare Kristins valg, og gjør meg som leser mer nyfiken på om det var til det beste for henne. Kristin er lys, Erlend er mørk - og slik setter forfatteren karakterene og handlingen i kontrast. Boken beskriver hennes kjærlighet til familien, til Erlend og til Gud. Det siste blir litt i overkant.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristin Lavransdatter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Ibsen

Bjørn Hemmer
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv