Min side Kundeservice Bli medlem

Kristin Lavransdatter

Husfrue

Husfrue er andre bind i trilogien om Kristin Lavransdatter, et verk Sigrid Undset fikk Nobelprisen i litteratur for i 1928. Handlingen i trilogien er lagt til første halvdel av 1300-tallet, og Husfrue skildrer Kristin og Erlends liv på storgården Husaby. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Husfrue er andre bind i trilogien om Kristin Lavransdatter, et verk Sigrid Undset fikk Nobelprisen i litteratur for i 1928. Handlingen i trilogien er lagt til første halvdel av 1300-tallet, og Husfrue skildrer Kristin og Erlends liv på storgården Husaby. Kristin føder syv sønner, og forholdet til hennes elskede Erlend - som hun egenrådig og mot familiens og kirkens vilje giftet seg med - blir satt på sterke prøver.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
472
ISBN
9788203394447
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
21 x 14 cm
Serie
Kristin Lavransdatter 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

E
Ellen – 06.10.2008

– "Husfrue" er det andre bindet (av 3) om Kristin Lavransdatter på 1300-tallet. Etter giftermålet med Erlend, flytter de til gården hans i Trøndelag. Hun får ansvaret for å få Husaby på stell, etter mange års vanskjøtsel, samtidig som hun føder sju sønner og tar seg av Erlends to barn med Eline. Indre kvaler gjør at Kristin søker tilgivelse i botsgang og kristen fromhet. Erlend synes Kristin er for mye opptatt av familien og kristendommen, og begynner å interessere seg for storpolitikk. Deres samliv blir satt på flere prøver. Livet etter bryllupet blir ikke helt som forventet. De har forskjellig syn på barneoppdragelse, samvær, venner og samfunn. Den store krangelen er i anmarsj; Kristin synes Erlend er uansvarlig og har gjort henne mye urett, mens Erlend mener at hun ikke viser ham nok aktelse og glemmer aldri. Selv om boka kom ut i 1921, har Sigrid Undset et språk som fremdeles fenger. Hun beskriver klær, møbler, våpen og miljø til minste detalj, samtidig som hun forteller inngående om personenes indre sjeleliv. De partier som er noe langdryge er Kristins botsgang til Nidaros og alle navnene som nevnes i forbindelse med Erlends arrestasjon og tiden etter.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristin Lavransdatter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Sove ute

Marius Nergård Pettersen
Paperback 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv