Gigantsalget er utvidet: inntil -80 %
Min side Kundeservice Bli medlem

Kristin Lavransdatter

kransen

Kransen er første bind i trilogien om Kristin Lavransdatter, et verk Sigrid Undset fikk Nobelprisen i litteratur for i 1928. Handlingen er lagt til første halvdel av 1300-tallet, og Kransen forteller om Kristins oppvekst og ungdom og hennes nære forhold til faren - storbonden Lavrans. Les mer

99,-

119,- Spar: 20,-

Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - ebøker fra 79,- Velg flere her

Kransen er første bind i trilogien om Kristin Lavransdatter, et verk Sigrid Undset fikk Nobelprisen i litteratur for i 1928. Handlingen er lagt til første halvdel av 1300-tallet, og Kransen forteller om Kristins oppvekst og ungdom og hennes nære forhold til faren - storbonden Lavrans. Hun er trolovet med Simon, sønnen på nabogården, men Kristin forelsker seg i den staslige adelsmannen Erlend av Husaby. Hun setter seg opp mot familie, slekt og kirke og trasser seg til ekteskap med Erlend. Da bærer hun allerede hans barn.

Detaljer

Forlag
Aschehoug
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788203198892
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Serie
Kristin Lavransdatter 1

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

S
Simen – 16.10.2006

– Boka i seg selv er rimelig bra. Historien i "Kransen" er første del i triologien om Kristin Lavransdatter, og den forteller om Kristins første år fram til hun er en ung kvinne. Personlig liker jeg boka ganske godt, men syntes den er litt for gammaldags skrevet. Jeg tror det ville vært bra å gi ut en ny oversettelse av den. Ellers liker jeg godt hvordan Undset forteller historien om hvordan Kristin er forlovet med Simon Darre, men egentlig elsker Erlend, og hvordan forholdet deres er. Jeg måtte lese boka da jeg gikk på videregående skole, og er egentlig glad jeg leste den, for det er en god bok jeg aldri ville tatt meg tid til å lese ellers... Anbefales!

K
Kari – 26.01.2006

– "Kristin Lavransdatter" er vel kjent av de fleste, men som meg har vel kanskje de fleste bare et forhold til henne gjennom Liv Ullmanns film med samme navnet. Jeg kan si med en gang at boken av Sigrid Undset er mye bedre enn filmen. Så viss du likte filmen, kommer du garantert til å like boken, men viss du ikke likte filmen er det ingen grunn til å ikke lese boken. Sigrid skriver på en lett og underholdende måte. Vi møter altså Kristin, fra hun er 7 år til hun blir voksen. Vi følger henne gjennom gode og vonde hendelser, små og store. Som møtet med alvemøen i skogen, og ulykken til søsteren. Når Kristin blir voksen blir hun sendt i kloster og hun møter adelsmannen Erlend, problemet er at hun er trolovet til Simen. Kristin havner i konflikter med både familien, slekt og kirke.
Denne boken anbefaler jeg på det aller varmeste, det er umulig å ikke bli glad i Kristin når du leser denne boken. Undset fikk tross alt Nobels littraturpris for denne boken, en norsk klassiker som alle bør lese.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kristin Lavransdatter:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv