BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Mitt menneske

roman

Rut og Gorm. Hun er anerkjent kunstner fra små kår på ei øy utenfor kysten av Nord-Norge, han er kjøpmannssønn fra samme landsdel. Fra deres første, tilfeldige møte som barn har de hatt en plass i hverandres bevissthet. Men først som voksne, med havarerte ekteskap og nye begynnelser bak seg, møtes de for alvor.

Les mer

375,-

429,- Spar: 54,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Sterkt gjensyn

Rut og Gorm. Hun er anerkjent kunstner fra små kår på en øy utenfor kysten av Nord-Norge, han er kjøpmannssønn fra samme landsdel. Fra deres første, tilfeldige møte som barn har de hatt en plass i hverandres bevissthet. Men først som voksne, med havarerte ekteskap og nye begynnelser bak seg, møtes de for alvor. Livet og kunsten byr på stadige overraskelser, både mellom to permer og utenfor. Gled deg til å lese Herbjørg Wassmos nye roman, Mitt menneske.

«Det er lenge siden jeg ga meg på at kjærlighet ikke bare er et litterært begrep, men for folk av kjøtt og blod,» sier Herbjørg Wassmo i et intervju. 

Livets omveier
Mitt menneske er en roman for folk av kjøtt og blod, om å finne det mennesket du hører sammen med, som du vil og orker å være nær, men som kan være en kronglete vei å gå allikevel.

Rut og Gorm har en lang og usammenhengende historie sammen, helt fra han ufrivillig ga henne et arr i panna da de var barn, til nå, godt voksne begge to og med hvert sitt liv og familier som de prøver å takle på sin egen måte.

Å finne sammen
Han var kjøpmannssønnen, og hun, predikantens datter, kom fra enkle kår. Når de møtes igjen på alvor, etter år med atskillelse og levd liv, har de fortsatt en unik kontakt med hverandre, en intimitet og fortrolighet de ikke kjenner med noen andre. Han har tatt vare på henne i notisbøkene sine, hun på ham i malerkunsten sin. Han føler seg forfulgt av sorg og død etter selvmordene i familien, og hun prøver å løsrive seg fra en mann som har for mye makt over henne. Når de finner sammen, blir de modigere på hver sin kant.

«Hun løfter fram mennesker og miljøer så det søkker i leseren.»

Guri Hjeltnes, VG, om Den som ser

Møte med kjærlighet
De kjenner begge en trang til å leve sannere, og å leve sammen. De bor på hver sin kant av landet, de har begge forpliktelser som holder dem, men lengselen bare vokser. «Hun er hans menneske. Ikke for at han skal eie henne. Men for at han skal møte henne med kjærlighet,» tenker Gorm om Rut.

Nye fortellinger
For noen år siden ble vi gledelig overrasket av Herbjørg Wassmo med en ny historie om Dinas datter, Karna. Nå har hun gjort det igjen, da vi treffer igjen Rut og Gorm fra romanen Det sjuende møte i denne nye, frittstående fortellingen. Vi slutter oss til anmelderen som skrev at Wassmo skriver fra og til hjertet med bravur! 

«Wassmo er en forfatter som skriver fra og til hjertet med bravur.»

Halfdan W. Freihow, Aftenposten

 

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
462
ISBN
9788205557727
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Mitt menneske
Format
21 x 14 cm
Nr
8189722
Serie
Rut og Gorm 2

Medlemsblad

Kjære gode leser!

Bokklubben er blitt 60 år!

Jeg er så heldig at jeg har vært med helt fra den gang årets bøker ikke var tilgjengelig på små steder. Før internett og digitalisering. Før datamaskinen og mobilen. I ei kystbygd i Nordland der jeg var lærer, var høstens bøker  noe jeg kunne få i posten fordi jeg meldte meg inn i Bokklubben. Det var fest når Månedens Bok kom. Det ble begynnelsen på mitt bibliotek, som med tiden har vokst utover alle støvleskaft. Bokklubbens bøker for barn kom  til. Jeg leste høyt fra dem for barna hjemme og på skolen.

Den norske Bokklubben samlet hele det langstrakte, grisgrendte Norge til ett lesende folk. Vi dannet lesesirkler, møttes og diskuterte bøker vi hadde fått. Bokklubben ble en viktig kulturformidler. Synliggjorde ikke bare de kanoniserte fra litteraturhistorien, men løftet frem nye, levende forfattere. Jeg husker ennå den uvirkelige dagen da min debutroman, Huset med den blinde glassveranda, kom ut på Bokklubben med Eva Harrs omslagsillustrasjon. Det var stort.

Salg gjennom Bokklubben ga økonomi til å skrive på heltid noen måneder. Det var som å vinne i et lotteri, og det var altfor få som fikk en slik sjanse. Men etter hvert ble det gjort en avtale om at en viss prosent av royalty til dem som fikk sine bøker solgt gjennom Bokklubben, skulle gå inn i et solidaritetsfond hos Den norske Forfatterforening. Solfondet. Der kunne alle forfattere søke om bidrag når det knep. Det ble en viktig kulturpolitisk sak for å fremme samhold og solidaritet mellom forfattere.

Litteratur er et sårbart handelsprosjekt og avhengig av ildsjeler. De var der fra begynnelsen, og er der fremdeles. Jeg er glad for å ha fått bidra, glad for alle de dyktige menneskene jeg har møtt. Glad for litteraturen jeg har fått i posten. Det har uten tvil formet meg både som forfatter og menneske. Og så lenge det er liv i meg, så skal mitt medlemskap i Den norske Bokklubbens stå fast.

Gratulerer med disse 60 år! Vi satser på boken i 60 nye!

Herbjørg Wassmo

Om forfatteren

Herbjørg Wassmo (f. 1942) er fra Vesterålen og debuterte i 1976 med diktsamlingen Vingeslag. Hun har fått Kritikerprisen, Bokhandlerprisen, Anders Jahres kulturpris, Nordisk råds litteraturpris, Brages hederspris og mange flere. I 2007 ble hun utnevnt til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden, og i 2011 ble hun tildelt Ordre des Arts et des Lettres (Den franske ordenen for kunst og litteratur). Bøkene hennes er oversatt til nærmere 30 språk.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mitt menneske:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
199,- 439,-
 

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
199,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv