Presens maskin

roman

«Lærd, morosam og truverdig. [...] Som lesar blir ein fanga inn i Øyehaug sitt nett, samtidig som ho frå innsida maktar å gjera dette puslespelet av personkonstellasjonar oversiktleg.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Presens Maskin» handlar om Anna og Laura. Dei er mor og dotter, og idet verda eit overraskande sekund deler seg i to parallelle univers ein gong på 90-talet, blir dei fanga i kvar sin del. Tjueein år seinare har livet gått vidare som om ingenting har skjedd, men i dei to kvinnene sine liv er det noko som ikkje stemmer. Les mer

199,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

«Presens Maskin» handlar om Anna og Laura. Dei er mor og dotter, og idet verda eit overraskande sekund deler seg i to parallelle univers ein gong på 90-talet, blir dei fanga i kvar sin del. Tjueein år seinare har livet gått vidare som om ingenting har skjedd, men i dei to kvinnene sine liv er det noko som ikkje stemmer.

«Presens Maskin» er ein kjærleiksroman om livets ubotelege einsemd. Om uante konsekvensar av feillesingar, om fåkunne og undring, om merkelege lys på himmelen, strandsniper, barn, språkets indre, uforståelege pianostykke, og ikkje minst, om menneske i relasjon til andre menneske.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Paperback
Språk
Nynorsk
Sider
154
ISBN
9788205526211
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Presens maskin
Format
19 x 12 cm
Serie
Semikolon

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Lærd, morosam og truverdig. [...] Som lesar blir ein fanga inn i Øyehaug sitt nett, samtidig som ho frå innsida maktar å gjera dette puslespelet av personkonstellasjonar oversiktleg.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Øyehaug har skrive ein svært original tekst der ho leikar seg med både forteljarform, handling og språk, utan at det nokon gong blir kunstig.»

Katrine Judit Urke, Dag og Tid

«At nokon tør skrive romanar som eksplisitt handlar om språket, til og med om sjølvaste eksistensen . og klarer å gjere det lesverdig og spanande, faktisk morosamt. Kort oppsummert: Det er fint at Gunnhild Øyehaug skriv bøker.»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

«Aller mest er dette en bok om å være menneske sammen med andre mennesker, og å måtte forholde seg til de kreftene i verden man ikke rår over. Alt har blitt satt sammen, og alt skal rives fra hverandre igjen. [.] Det er rett og slett godt litterært håndverk.»

Maria Dorothea Schrattenholz, Bokvennen Litterær Avis

«Humor og overskudd preger Øyehaugs roman, som legger seg tett på en ganske gjenkjennelig bergensk hverdag. [...] Øyehaug har skrevet en ny språklig velopplagt roman, hvor det aldri er kjedelig å være.»

Susanne Hedemann Hiorth, Dagens Næringsliv

«En av landets smarteste og kuleste forfattere.»

Knut Hoem, NRK

«Bokens språk er i særklasse, og den kan leses utelukkende for sine gode replikker og humoristiske scener. I en tid hvor mange forfattere skriver litteratur som ligger tett opp til eget liv, er Presens Maskin et friskt, visjonært pust fra en forfatter som ikke har sin make i norsk samtidslitteratur.»

Nominasjonsjuryen, Ungdommens kritikerpris 2019

«Øyehaugs bøker er virkelighetsutvidende på flere plan; de er fulle av overraskende innfall og assosiasjoner, og rommer både alternative verdener og språklig spenst.»

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

«Gunnhild Øyehaug gjør fiksjon 'great again'. Fantasiens triumf. Gjennomlyst og virtuost. En vakker roman om tap, ensomhet og fellesskap.»

Fredrik Wandrup, Dagbladet

«Roman som utvider tankene. Øyehaug skaper et sinnrikt og flertydig romanunivers med parallelle verdener.»

Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Presens maskin:

De tre

Valérie Perrin
Innbundet 
384,- 439,-

Vrakeren

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arr

Auður Ava Ólafsdóttir
Paperback 
189,-
 

Knivtid

Kim Hiorthøy
Innbundet 
390,- 429,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv