Saltstøttens sønn

roman

«Saltstøttens sønn er en krevende tekst med stort tolkningsrom. Berge er en språkbevisst og stilsikker forfatter som utfordrer litteraturens oppleste og vedtatte sannheter, slår hull på forestillingen om hva skjønnlitteratur er, kan og bør være, og vil antakelig også være blant kandidatene når årets debutantpriser skal deles ut.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

En by i ørkenen rammes av en himmelsendt straff, som gjør de fleste innbyggerne om til saltstøtter. En mor og hennes sønn er de eneste overlevende, og på sin søken etter barnets far må de ta seg frem i en verden som rykker stadig nærmere ødeleggelse. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

En by i ørkenen rammes av en himmelsendt straff, som gjør de fleste innbyggerne om til saltstøtter. En mor og hennes sønn er de eneste overlevende, og på sin søken etter barnets far må de ta seg frem i en verden som rykker stadig nærmere ødeleggelse.

«Saltstøttens sønn» er en historie om tap og forsoning, selvoppofrelse og jakten på en bortkommen far. Romanen er skrevet i et enkelt og klart språk som blander gammeltestamentlig realisme, elementer av modernitet og psykedelisk fantasteri - konkret, brutalt, vakkert og lekent.

Detaljer

Forlag
Kolon
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
137
ISBN
9788205569195
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Saltstøttens sønn
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Saltstøttens sønn er en krevende tekst med stort tolkningsrom. Berge er en språkbevisst og stilsikker forfatter som utfordrer litteraturens oppleste og vedtatte sannheter, slår hull på forestillingen om hva skjønnlitteratur er, kan og bør være, og vil antakelig også være blant kandidatene når årets debutantpriser skal deles ut.»

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Romanen viser, uten at undergangen forskjønnes, hvordan fremtiden kan ligge i kim på både skremmende og vakre steder . steder som fortjener å stifte bekjentskap med mange lesere.»

Anna Kvam, Morgenbladet

«Jeg tenkte flere ganger på Juan Rulfos briljante Pedro Páramo da jeg leste Berges bok. [.] Men først og fremst er Saltstøttens sønn en bok som bare er seg selv, og som stadig overrasker. [.] Boka er altfor kort! Jeg ville lese mer. Nå sitter jeg i stedet her og gleder meg til Berges neste bok.»

Maria Birkeland Olerud, Vårt Land

«Carl Henrik Berge har levert ein original, språksterk, historie- og sjangermedviten debutroman som krev sin lesar, men som er eit utsøkt stykke arbeid.»

Ingvild Bræin, Dag og Tid

«Fortellingen består av korte tablå fortalt med et lakonisk og brutalt, men likevel poetisk . og særs billedrikt . språk. Et skip nattestid beskrives for eksempel slik: 'Det skurte dekket minnet om et kistelokk. Halvmånen lignet et lysende foster.' Språket skinner, det er ordknapt, men svært konsist. Bilder som dette sitter fortsatt igjen: 'En kvinne holdt innvollene sine på plass som en bylt skittentøy.' Det er grøsselig hvor godt jeg ser det for meg.»

Ruben Ræder, Klassekampen

«Saltstøttens sønn er ein språkleg fest og ein særprega bildekavalkade. Få kan gjere Berge det etter.»

Marta Norheim, NRK

«Saltstøttens sønn er på mange måter en roman om ødeleggelse og tap av retning. Hvor enn historien tar veien, truer apokalypsen, og på elegant vis får Berge frem rådvillheten som oppstår idet samfunn går i grus. [...] Berge skriver ofte frem situasjoner som er slående og megetsigende med sine presise og tungt ladete setninger, som både er deskriptive og gåtefulle. Han har også et talent for å skrive dialoger.»

Eirik Riis Mossefin, BLA

«Berge har skrevet en ambisiøs roman, som blander omskrevne gammeltestamentlige myter med reiseroman, absurde opptrinn og apokalyptisk realisme. [.] Carl Henrik Berge har skrevet en usedvanlig lovende debut. [.] I tillegg kan en spore litterære forbindelser til moderne forfattere som Franz Kafka, Gabriel García Márquez og Karl Ove Knausgård. Ikke minst Cormac McCarthys The Road ser ut til å være et forbilde.»

Erlend Liisberg, Bergens Tidende

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Saltstøttens sønn:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv