Skumring 1941

roman fra en krigstid

«Besettende krigs- og kjærlighetshistorie i ly av Sovjetunionens to brutale angrep på Finland på 1940-tallet. ... Westö har skrevet en intens antikrigsroman om hvordan kriger umenneskeliggjør og herjer med livene i det daglige og i kjærlighetsforhold.»

Stein Roll, Adresseavisen

I sin nye roman dykker Kjell Westö ned i de mørkeste årene i Finlands historie. Romanen begynner i januar 1940. Krigen som skal få navnet Vinterkrigen, har pågått i snart to måneder, og finlandssvenske Molly er på turné i Sverige med teaterkompaniet sitt. Les mer

449,-
Sendes innen 1 virkedag
I sin nye roman dykker Kjell Westö ned i de mørkeste årene i Finlands historie. Romanen begynner i januar 1940. Krigen som skal få navnet Vinterkrigen, har pågått i snart to måneder, og finlandssvenske Molly er på turné i Sverige med teaterkompaniet sitt. Kjæresten Henry er journalist og blir sendt ut i felten som krigskorrespondent, der han snart erfarer at ikke alt kan fortelles: Under en krig må sannheten ofres for nasjonens gode. Da freden kommer i mars 1940, forsøker Molly og Henry å lappe sammen forholdet og glemme krigsopplevelsene som hjemsøker dem. Men snart er det 1941, og en ny krig står for døren.

Skumring 1941 er en storslått kjærlighetsroman om en tid hvor krig farger alle forhold - ikke ulik vår egen samtid.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
471
ISBN
9788253044378
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Format
21 x 14 cm
Nr
8223432

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Besettende krigs- og kjærlighetshistorie i ly av Sovjetunionens to brutale angrep på Finland på 1940-tallet. ... Westö har skrevet en intens antikrigsroman om hvordan kriger umenneskeliggjør og herjer med livene i det daglige og i kjærlighetsforhold.»

Stein Roll, Adresseavisen

«Westö skriver medrivende om store temaer, dramatiske hendelser og sterke følelser..I sin nyeste kjærlighetsroman skriver han om hva krig gjør med mennesker, med livet og med kjærligheten.»

Marius Wulfsberg, Dagbladet

«Skumring 1941 er blitt skamrost av et nærmest samlet kritikerkorps, og på sitt beste skriver Westö så godt som bare tidligere lyrikere kan skrive. Oversetteren, Erik Krogstad (som i tillegg til å oversette Westö blant annet har bidratt til å gjøre Mikael Niemis bøker tilgjengelig på norsk), har også gjort sitt for å gjøre boka til en opplevelse for leseren.»

Jonas Bals, Klassekampen

«Westö har gjort et nydelig research.arbeid. Erik Krogstads oversettelse er utmerket, og det finnes nok av kostelige scener her. Det syder og koker på innsiden av teater.truppen, og intrigene hoper seg opp i avis.redaksjonen. ... Det som er så gjennom.gående fint med Kjell Westö, er at han forteller en ordentlig historie . og at man lærer så mye underveis.»

Knut Hoem, NRK

«Kjell Westö gjer historiske hendingar rykande aktuelle. . Kjell Westö har med Skumring 1941 skrive ein realistisk, plausibel og sterk roman om stoda i Finland frå slutten av vinterkrigen og fram til byrjinga av framhaldskrigen.»

Odd Surén, Dag og Tid

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Skumring 1941:

Tillit
269,-

Tillit

Hernan Diaz
Innbundet 
269,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Violeta
149,-

Violeta

Isabel Allende
Innbundet 
149,- 379,-
 

Uglen

Samuel Bjørk
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv