Meny

Vi tøyler tidevannet

; Agnete Øye (Oversetter)

«... smart, snedig og like full av innsikt i sinnet til en tenåringsjente som en Elena Ferrante-roman.»
O, The Oprah Magazine

Tenåringsjenta Eulabee og bestevennen hennes Maria Fabiola vokser opp i et overklassestrøk i San Francisco. Les mer
Vår pris
172,-
Spar
57,-

Veil. pris: 229,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 172,-
Spar: 57,-

Veil. pris: 229,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

«... smart, snedig og like full av innsikt i sinnet til en tenåringsjente som en Elena Ferrante-roman.»
O, The Oprah Magazine

Tenåringsjenta Eulabee og bestevennen hennes Maria Fabiola vokser opp i et overklassestrøk i San Francisco. De kjenner hvert gatehjørne og hver strand, og på jenteskolen de går på, er det de som regjerer gangene.En dag på vei til skolen blir de utsatt for en ubehagelig hendelse. Men Maria Fabiolas versjon av det som skjedde, er helt annerledes enn Eulabees, og Eulabee nekter å gå med på venninnens løgn. Da Maria Fabiola like etter forsvinner, begynner Eulabee å stille spørsmål ved hva som virkelig er sant og ikke.


Vi tøyler tidevannet er en varm skildring av relasjoner mellom unge jenter: makten som ligger i popularitet, ferden mot selvstendighet, de nådeløse vennskapsbåndene. Vakkert og troverdig skildrer Vida ungdommens forvirring og skjønnhet, samtidig som hun serverer en sitrende forsvinningsgåte.

«En vidunderlig roman.»

Fresh Air«Fortellingen om de to venninnene har enkelte fellestrekk med Elena Ferrantes storslåtte Napoli-kvartett. Slik vennskapet og konkurransen mellom Elena og Lila danner rammen rundt en fortelling om oppvekst, klassereise og kvinnekamp, er også vennskapet motoren i Vi tøyler tidevannet.»

Ida Vågsether, Morgenbladet«Vida fanger ungdomsvirkelighetens uro, perioden mellom barndom og det unge voksenlivet.»

New York Times Book Review«Vida befolker historiene sine med løgnere, rømlinger, hensynsløse ungdommer ... Hun er fabelaktig god til å skrive om tenåringer som prøver og forkaster identiteter fortere enn svint ... Like mye en roman om ungjenters sårbarhet som om styrke og frykt ...»

LA Review of Books«En rå og utsøkt liten roman om en tid jeg bare vil fortape meg i - men som jeg er lettet over å ha lagt bak meg ...»

Fresh Air«Vi tøyler tidevannet er smart, observant, elegant, trist, overraskende og oppslukende. Og den er også MORSOM ... Jeg elsket hver eneste side.»

Nick Hornby, forfatter«Vi tøyler tidevannet er en fortryllende roman - realistisk, men litt uvirkelig. Vida gir en øm, skarp skildring av ungdomsårene ... om ærlighet og svik, og om illusjonene om det som betyr noe i ungdommen, og det som alltid betyr noe.»
Shelf Awareness
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 269
ISBN: 9788205565326
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: We run the tides
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger