Chimera

øko-thriller

"På mesterlig vis klarer Gert Nygårdshaug å flytte oss til Kongos regnskog, til forskningsstasjonen CORAC - der den norske veterinæren Karl Iver Lyngvin er en av et tjuetall forskere som studerer hvordanregnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene."

Erling Koldaas, Trønder-Avisa

Terningkast 6, Erling Koldaas, Trønder-Avisa

Terningkast 5, "[...] vanskelig å legge fra seg." Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

"[...] et høyaktuelt og spenningsfylt drama." Terningkast 5, Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad

"[. Les mer

229,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Terningkast 6, Erling Koldaas, Trønder-Avisa

Terningkast 5, "[...] vanskelig å legge fra seg." Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

"[...] et høyaktuelt og spenningsfylt drama." Terningkast 5, Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad

"[...] spennende effektivt fortalt" Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Det er skremmende å lese Chimera, mens regnet flommer i unaturlig store mengder utenfor stuevinduet, og halve Afrika tørker ut. Det betyr at miljøforkjemperen Nygårdshaug har lykkes med denne boka, som har en uhyggelig snedig psykologisk avslutning.»

Cathrine Krøger, Dagbladet

Den norske zoologen, veterinæren og skarpskytteren Karl Iver Lyngvin blir headhuntet til CORAC, en forskningsstasjon i Kongos regnskog der et tyvetalls andre forskere driver studier på hvordan regnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene. Sammen med den unge australske entomologen Zoe Wildt opplever Karl Iver noe som kan komme til å få svært dramatiske konsekvenser. Ikke bare for Karl Iver, men for hele klodens fremtid.

I Gert Nygårdshaugs nye roman knyttes ubestridelige fakta og forfatterens grundige research sammen til en fiksjon som blir et høyaktuelt og spenningsfylt drama. Chimera er en klassisk Nygårdshaug-roman med sterke thriller-elementer og med et tema som allerede i nær framtid kan bli uhyggelig aktuelt.

«Gert Nygårdshaug er en forfatter for de store formater (...) Historiene er spennende effektivt fortalt, med filmatiske kutt og forflytninger. Tekstmassen er ellers mettet med et stort naturvitenskapelig stoff, egnet til å overbevise om at Nygårdshaug har kunnskap- og forskerdekning for å rope så underholdende høyt om det han ser og vet.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"(...) en forfatter av de store former (...) en glitrend espenningsroman(...) i en klasse for seg her tillands.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad«I sum er Chimera en tett og flott spenningsroman, med en svært viktig tematikk.»

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Nygårdshaug er ikke en viktig forfatter fordi han har virkelighetssans. Men fordi han har mulighetssans.»

Torbjørn Oppedal, Morgenbladet

«På mesterlig vis klarer Gert Nygårdshaug å flytte oss til Kongos regnskog, til forskningsstasjonen CORAC - der den norske veterinæren Karl Iver Lyngvin er en av et tjuetall forskere som studerer hvordan regnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene.»

Erling Koldaas, Trønder-Avisa (terningkast 6)

«Researchen er imponerande, og som debattinnlegg og alarmtekst for sjusovarar er boka utvilsamt nyttig.»

Odd W. Surén, Dag og Tid

«Bokas store styrke ligger i spenningen som bygger seg opp rundt oppdagelsen av det skremmende viruset. Dessuten blir vi godt kjent med hovedpersoner og en rekke bipersoner, det er godt gjort, for dem er det flere av. De framstår som levende og ekte, med sine små og store feil og mellommenneskelige relasjoner. Legg til noen saftige overraskelser, et drivende godt språk med fin flyt og et tema som i hvert fall fascinerer denne leser, så er boka vanskelig å legge fra seg.»

Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad (terningkast 5)

«Nygårdshaug-entusiaster ville finne det de leter etter: Et trykk av engasjement for verden og miljøet (livet i det hele tatt), fantasi inn til det vilt humoristiske (en misjonær blir for eksempel spist opp av maur i løpet av én natt), spenning til tider og en nysgjerrighet, som resulterer i et petimetrisk vell av fakta om livet og naturen og de skremmende motsetningene mellom de to «aktørene».»

Olav Egil Aune, Vårt Land

«I denne nye romanen knyttes ubestridelige fakta og forfatterens grundige research sammen til en fiksjon som blir et høyaktuelt og spenningsfylt drama. Dette er en klassisk Nygårdshaug-roman med sterke thriller-elementer og med et tema som allerede i nær framtid kan bli uhyggelig aktuelt.»

Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad (terningkast 5)

«Jeg skal ikke røpe noe om hvordan det hele ender, men Nygårdshaugs sluttkapittel kan nok få noen og enhver til å sperre opp øynene. Når dette er sagt, er dette ei bok som uten forbehold anbefales. Dette er en fruktbar måte i skjønnlitterær form å behandle et sånt alvorlig emne.»

Stein-Arve Myrbakk, Rana Blad

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
414
ISBN
9788202388096
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Chimera
Format
21 x 13 cm
Serie
Cappelen Damms bestselgerromaner
Mino 4

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

"På mesterlig vis klarer Gert Nygårdshaug å flytte oss til Kongos regnskog, til forskningsstasjonen CORAC - der den norske veterinæren Karl Iver Lyngvin er en av et tjuetall forskere som studerer hvordanregnskogens flora og fauna påvirkes av klimaendringene."

Erling Koldaas, Trønder-Avisa

"I denne nye romanen knyttes ubestridelige fakta og forfatterens grundige research sammen til en fiksjon som blir et høyaktuelt og spenningsfylt drama. Dette er en klassisk Nygårdshaug-roman med sterke thriller-elementer og med et tema som allerede i nær framtid kan bli uhyggelig aktuelt."

Anders Mehlum Hasle, Sandefjords Blad

"Bokas store styrke liggeri spenningen som bygger seg opprundt oppdagelsen av det skremmende viruset. Dessuten blir vi godt kjent med hovedpersoner og en rekke bipersoner,det er godt gjort, for dem er det flere av. De framstår som levende og ekte, med sine små og store feil og mellommenneskelige relasjoner. Legg til noen saftige overraskelser, et drivende godt språk med fin flyt og et tema som i hvert fall fascinerer denne leser, så er boka vanskelig å legge fra seg."

Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

"(...) en forfatter av de store former(...) en glitrendespenningsroman(...) i en klasse for seg her tillands."

Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

"Gert Nygårdshaug er en forfatter for de store formater (...)Historiene er spennende effektivt fortalt, med filmatiske kutt og forflytninger. Tekstmassen er ellers mettet med et stort naturvitenskapelig stoff, egnet til å overbevise om at Nygårdshaug har kunnskap- og forskerdekning for å rope så underholdende høyt om det han ser og vet."

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

"Nygårdshaug-entusiaster ville finne det de leter etter: Et trykk av engasjement for verden og miljøet (livet i dethele tatt), fantasi inn til det vilt humoristiske (en misjonær blir for eksempel spist opp av maur i løpet av én natt), spenning til tider og en nysgjerrighet, som resulterer i et petimetrisk vell av fakta om livet og naturen og de skremmende motsetningene mellom de to «aktørene»."

Olav Egil Aune, Vårt Land

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Chimera:

Blå

Maja Lunde
Nedlastbar lydbok 
139,- 169,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Veien

Cormac McCarthy
Paperback 
160,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv