Kongen av Lofoten

«I årets utgivelse Kongen av Lofoten befester Lars Lenth posisjonen som Norges konge av krim-satire. [.] Kongen av Lofoten får mine varmeste anbefalinger, slik de fire foregående bøkene også har fått.»

Geir Tangen, krimlitteratur.com

Rino Gulliksen og Leo Vangen rider igjen … Denne gangen befinner de seg i Lofoten, der usympatiske mennesker selger hvaljakt med håndholdt harpun til rike turister. Dessuten har utenlandske arbeidere en tendens til å forsvinne på mystisk vis. Lars Lenth har skrevet et småcrazy og gøyal krim med mye alvor. Det handler om miljøkriminalitet, hvalfangst og tvilsom turisme.

Les mer

249,-

429,- Spar: 180,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Lesesommer – krim fra 79,- Velg flere her

Bente

Skrevet av: Bente, Redaktør

Rino Gulliksen har flyttet til Lofoten, kjøpt seg båt og begynt som skreifisker. Når han har anledning, hopper han til sjøs i gul badebukse for å svømme med hvaler. Han har fått god kontakt med en gjeng spekkhoggere som han mater med sild. Dyrene suger silda ut av hånda hans … og det er lykkelige øyeblikk. Menneskene har mye å lære av de intelligente hvalene, tenker Rino. Han har lest sin Moby Dick og har også en stedfast spermhval som han pleier å dykke med. Torvald.

Rino holder utkikk etter ymse båter som legger av gårde for å fange vågehval. Det er dyreplageri av verste sort, og Rino kan ikke skjønne at noen holder på med noe som nesten all nordmenn skammer seg over.

Rinos venn, ekstorpedo Leo Vangen, har ankommet Lofoten. Han skal selvfølgelig besøke Rino, men først og fremst sin fire år gamle datter Sara som han har sammen med eksen Anita Fostervold. Hun har nettopp bosatt seg i Lofoten og truffet Hugo, en underlig fyr med pistrete hår, kulemage og ett fungerende øye. Han er løsarbeider og MDG-politiker og ser ut som han lo fire ganger på 1990-tallet og fant ut at det ikke var noe for ham. Leo liker ikke stilen hans, og han liker i hvert fall ikke at Anita forsøker å så tvil om Leos egnethet som far. Han lever ikke et perfekt liv, men det er jo tross alt Anita som har sittet inne for mord og drikker rødvin til frokost.

Bygdas storkar og «forretningsutvikler» er Frank Gulliksen, Kongen av Lofoten. Han skyr ingen midler når han tar med rike turister ut på havet for å bedrive ulovlig jakt på spekkhoggere og spermhval med håndholdt harpun. Fra gummibåt. Hans datter Tuva Oterhals er politi og ikke veldig begeistret verken for faren sin eller det han bedriver. Målet er å få has på hans lysskye aktiviteter. Noe som er litt problematisk siden Frank er litt for god venn med sjefen hennes. Frank har også planer om å utvikle konseptet «hvalsafari» ytterligere med spahotell og golfbaner. Men pussig nok forsvinner utenlandske arbeidere som skal jobbe for ham, sporløst. For eksempel en tysk golfbanearkitekt som ankommer i bobil sammen med kona og bare skal ut og slå lens. Han dukker ikke opp igjen.

Lars Lenth retter søkelyset mot samfunnspolitiske temaer på sin egen måte, nemlig med glimt i øyet og satire, og har skrevet en særs forfriskende og sprelsk krim om hvalfangst, turisme og miljøkriminalitet.

Vi anbefaler

— Forrykende friskt om ulovlig jakt på hval, familierelasjoner og hva mennesker får seg til å gjøre når grådigheten tar overhånd.

Bente

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
271
ISBN
9788248933175
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Kongen av Lofoten
Format
22 x 14 cm
Nr
8220794
Serie
Leo Vangen og Rino Gulliksen 5

Om forfatteren

Lars Lenth er fluefisker og forfatter. I tillegg til Norske tilstander har han tidligere utgitt de kritikerroste og bestselgende romanene Den norske pasienten, Brødrene Vega og Menn som hater ulver. Samtlige tre romaner med hovedpersonene Leo Vangen og Rino Gulliksen er under utgivelse på tysk og polsk, Brødrene Vega er også oversatt til tyrkisk.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«I årets utgivelse Kongen av Lofoten befester Lars Lenth posisjonen som Norges konge av krim-satire. [.] Kongen av Lofoten får mine varmeste anbefalinger, slik de fire foregående bøkene også har fått.»

Geir Tangen, krimlitteratur.com

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kongen av Lofoten:

Blå

Maja Lunde
Nedlastbar lydbok 
139,- 169,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kokong

Eystein Hanssen
Innbundet 
249,- 399,-
 

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
169,- 479,-
 

Natt

Bernard Minier
Innbundet 
363,- 399,-
 

Skyldig

Sven Petter Næss
Innbundet 
149,- 399,-
 

Klar

Hilde Vikse
Spiral 
299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv