Gigantsalget fortsetter!
Min side Kundeservice Bli medlem

Den beste av alle verdener

roman

«Anthony Doerr (47) fikk millioner av lesere med bestselgeren Alt lyset vi ikke ser. Det vil han trolig få igjen. (...) Doerr er nemlig en dyktig plottmaker og litterær håndverker, som vet hvilke ingredienser en frodig, fantastisk fortelling bør inneholde.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Pulitzerprisvinner Anthony Doerr har skrevet en eventyrlig roman om håp og drømmer. Den beste av alle verdener omfavner alt det fantastiske og uventede som kan skje både i bøkenes og virkelighetens verden.

Les mer

149,-

399,- Spar: 250,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Gigantsalg - romaner inntil -80 % Velg flere her

En drøm av en bok

Pulitzerprisvinner Anthony Doerr har skrevet en eventyrlig roman om håp og drømmer. Den beste av alle verdener omfavner alt det fantastiske og uventede som kan skje både i bøkenes og virkelighetens verden. «Den er som et dypt drag med frisk luft – en gave av en roman,» sier en begeistret anmelder. Anthony Doerr hyller fortellingens kraft til å forandre folks liv.

Romanen Alt lyset vi ikke ser tok verden med storm. Anthony Doerr kom i celebert selskap med berømtheter som Harper Lee og Toni Morrison da han fikk den ettertraktede Pulitzerprisen for boka. Forfatteren berømmes for sine korte og elegante kapitler i fortellingen som utforsker den menneskelige naturen og teknologiens motstridende krefter. Nå har han skrevet en ny eventyrlig roman som hyller bøkenes verden. 

Kunsten å lese
Vi møter bokas forvandlende kraft både hos den 13 år gamle foreldreløse Anna, som lever sitt liv stengt inne bak Konstantinopels murer på 1400-tallet, og hos en annen ung jente som lever innestengt, i en helt annen tid. Begge de oppvakte jentene finner trøst, håp og styrke i bøkene, og de oppdager en verden som åpner for uante muligheter.

«Den er som et dypt drag med frisk luft – en gave av en roman»

Oppdagelsesferd
Anna er gløgg, nysgjerrig og rastløs, hun finner seg ikke til rette med å brodere prestekapper som storesøsteren. Ved et lykketreff snubler hun nærmest over en mulighet til å lære seg å lese. Det er ikke bare ulovlig, men også svært farlig for en liten fattigjente å beskjeftige seg med kunnskap, men Anna klarer ikke å la være. Da hun kommer over en gammel bok om Aethon og hans magiske reise, oppdager hun gleden ved å lese og å fortelle historier. Konstantinopel angripes, og når murene faller, må rådsnare Anna klare seg som best hun kan. Alene på flukt viser det seg at boka om Aethon er en uventet ressurs. 

Ensom og desperat
Fem hundre år senere skal den samme historien som forandret Annas liv, settes opp som skoleteaterforestilling. Den gamle krigsveteranen Zenon ble kjent med fortellingen da han lærte gresk i krigsfangenskap, og har laget et teaterstykke av Aethons eventyr. Han vet ikke at en katastrofe er under oppseiling, at en ensom og desperat ung gutt med skumle planer har listet seg inn i biblioteket vegg i vegg mens de intetanende barna øver på rollene sine ...

En eventyrlig roman som hyller bøkenes verden.

Eventyrlig bibliotek
I vår egen nære framtid lever ungjenta Konstance avsondret, men med tilgang på et fantastisk bibliotek, der hun kan finne svar på absolutt alt. Hun kjenner også historien om Aethon. Av den blir hun satt på sporet av sin egen  historie, og mens hun utforsker alt hun kan i biblioteket, gjør hun noen skjellsettende oppdagelser.

Feirer boka!
Fortellingen om Aethons eventyrlige reise går som en rød tråd gjennom romanen. Boka lager riktignok trøbbel, men er også til velsignelse. Den redder faktisk liv, og den knytter Anna, Zenon, Konstance og de andres historier  sammen, slik bøker alltid har forbundet folk på tvers av landegrenser og tidsepoker.

Bok for bokelskere
Alle vi bokelskere deler Doerrs begeistring for at man når som helst kan åpne en bok og plutselig befinne seg i et univers i en fortelling som er mange tusen år gammel. Tenk at de finnes fortsatt! Med sin nye roman feirer forfatteren alle livets magiske leseopplevelser og gir oss samtidig en ny, fantastisk fortelling å ta med oss. 

Medlemsvurdering:
For et mesterstykke av en bok,vanskelig å legge fra seg!!!

H. LINDEM

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
681
ISBN
9788252592795
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Cloud cuckoo land
Format
21 x 14 cm
Nr
8196443

Medlemsblad

Forfatteren om romanen

Anthony Doerr om Den beste av alle verdener

«Hvis denne boka har et tema, er det forbindelser. Uansett hvor atskilt vi kan synes å være – enten det er i form av kultur, tid eller avstand – er vi alle forbundet med hverandre, med våre forfedre, med våre oldebarn og med de andre artene vi deler denne planeten med», sier Anthony Doerr. 

«Det er ett karaktertrekk som alle personene i romanen har til felles, de er nysgjerrige. Alle handler, når det kommer til stykket, med verdighet og mot, og alle elsker fortellinger. Jeg har valgt disse karaktertrekkene fordi jeg ønsker å vise at selv personer som tilsynelatende har en helt uanselig plass i historien, kan ha mye å si for noens liv i framtiden.»

Doerr har dedisert boka til en yrkesgruppe han har stor respekt for. «Til bibliotekarene da, nå og i årene som kommer», lyder dedikasjonen. I boka har alle hovedpersonene et meningsfylt forhold til en bibliotekar. «Jeg håper at leseren vil se og føle hvordan bibliotekarene fungerer som de beste forvaltere av kultur. De er veivisere, beskyttere, formyndere og læremestere for menneskehetens hukommelse», sier forfatteren.

Kilde: The San Diego Union-Tribune

 

Om forfatteren

Anthony Doerr (f. 1973) er fra Cleveland i Ohio, og bor i dag i Idaho med kone og to sønner. Han fikk internasjonalt gjennombrudd som forfatter med romanen Alt lyset vi ikke ser. I tillegg til at han er en favoritt blant leserne ble han tildelt Pulitzerprisen i 2015 for boka.

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Anthony Doerr (47) fikk millioner av lesere med bestselgeren Alt lyset vi ikke ser. Det vil han trolig få igjen. (...) Doerr er nemlig en dyktig plottmaker og litterær håndverker, som vet hvilke ingredienser en frodig, fantastisk fortelling bør inneholde.»

Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

Medlemmers vurdering

A
AnnE G – 13.07.2023

– Wow!

H
H. LINDEM – 01.05.2023

– For et mesterstykke av en bok,vanskelig å legge fra seg!!!

H
HK – 16.05.2022

– Den beste av alle verdener

E
Elin Nicolaisen – 03.05.2022

– Fantastisk bok. Utrolig fine personskildringer. Alt flettet sammen på en ufattelig bra måte.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den beste av alle verdener:

Fars rygg
Ny!

Fars rygg

Niels Fredrik Dahl
Innbundet 
393,- 449,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv